
יש לי דילמה קשה מאוד…טוב, לא צריך להגזים…דילמה לא קשה מאוד אבל בכל זאת דילמה:
כאשר אני מארח ל”על האש” הכי בא לי להתחיל את הארוחה עם איזה לחם שטוח שאפיתי. זה יכול להיות פיתות פשוטות, פיתות עם זעתר עליהן, פיתות עם ממרח פלפלים עליהן, או עראיס.
זה באמת הכי טעים, בייחוד אם את הצריבה הסופית עושים על המנגל עצמו אבל אז האורחים שהגיעו רעבים מתפתים, אוכלים ונעשים מלאים מדי להמשך הארוחה.
בגלל זה אני משתדל שלא לעשות דברים כאלו ולהגיש רק פיתות בצורתן הבסיסית ביותר כאשר עושים על האש.
ובכל זאת מדי פעם בא לי להשתולל ואז אני מכין פיתות מצופות זעתר או ממרח פלפלים. הפיתות האלו מגיעות מהמטבח הערבי והן נקראות “מנקיש”
במאפיות ערביות נהוג למצוא מנקיש משני הסוגים האלו. זה משהו בסיסי ביותר.
הכי טעים זה כמובן ללכת למאפיה עם טאבון ולקנות מנקיש שכזה כשהוא חם.
הפעם נכין מנקיש מצופה בממרח פלפלים. זה טעים מאוד. אפשר לקחת את אותו בצק ולהכין מנקיש של זעתר – פשוט מערבבים זעתר עם שמן זית, מורחים על הבצק ואופים באותה שיטה.
אפשר גם להכין את המנקיש עם גבינות או בשר טחון – זה יוצא נפלא.
לפני שנתחיל כמה מילים על שמרים ותפיחה בכלל:
אני משתמש בקוביית שמרים של שמרית ולעיתים בשמרים יבשים. שימו לב לתוקף הקובייה אם אתם משתמשים בה. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים אז שימו לב שהחוזק שלהם יורד ככל שעובר הזמן מרגע פתיחת אריזת הוואקום של השמרים האלו אז את אתם מרגישים שדברים שהייתם אופים בעבר עם שמרים יבשים פתאום לא תופחים אז יכול להיות שהשמרים נחלשו וכדאי לקנות אריזה חדשה. בכל מקרה אני מעדיף להשתמש בקובייה של שמרית כי היא נותנת תוצאות בטוחות ותפיחה מצויינת.
בקשר לזמנים במתכון:
תפיחה של בצק שמרים מושפעת מטמפרטורת החדר (המטבח), מטמפרטורת המים ומטמפרטורת הקמח ולכן אם אתם רואים שהבצק לא תפח מספיק למרות שחיכיתם בדיוק את הזמנים כפי שרשמתי אז בבקשה תנו עוד קצת זמן לבצק. הזמנים פה הם קו מנחה אבל בסביבות שונות זמני התפיחה יכולים להשתנות לכאן או לכאן.
אז מה דרוש לנו בשביל 20 מנקיש של פלפלים בגודל בינוני?
לבצק:
- 500 גרם או שלוש וחצי כוסות קמח
- 320 גרם או אחת ושליש כוס מים
- כף שמן זית
- חצי כף שמרים יבשים או חצי קובייה של שמרית (חצי מ-25 גרם גרם שזה משקל הקובייה)
- 10 גרם או שתי כפיות שטוחות מלח
לציפוי הפלפלים:
- חצי כוס שמן זית
- 2 בצלים
- 3-5 פלפל אדום מתוק
- פלפל חריף ירוק או אדום
- 1 כף רסק עגבניות
- חצי כפית מלח

שנתחיל? מתכון לא מסובך והתוצאה ממש טעימה ושווה!
- שוטפים את הפלפלים המתוקים, חוצים אותם, מוציאים את כל הגרעינים והקרומים מתוכם וקוצצים לקוביות קטנטנות.
- קולפים את הבצלים וקוצצים אותם לקוביות קטנטנות.
- פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.

- מחממים במחבת רחבה כחצי כוס שמן זית ומוסיפים את הבצל.

- מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד שיהיה שקוף – בערך כ-5 דקות.


- מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שנקבל תערובת בצל ופלפלים אחידה ורכה – זה יכול לקחת בערך כ-10 דקות.


- מוסיפים את רסק העגבניות והמלח ומטגנים את התערובת עוד 2-3 דקות.
- אם התערובת סמיכה מאוד מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן זית ומערבבים.
- מעבירים את תערובת הפלפלים לכלי אחר בכדי שתתקרר בזמן הכנת הבצק.

- עוברים להכנת הבצק: בקערת המיקסר שמים את המים, הקמח, כף שמן זית, שמרים ומלח.

- לשים את הבצק בעזרת וו הלישה כ-4 דקות במהירות איטית ועוד 6 דקות במהירות בינונית. בסיום הלישה נקבל בצק חלק וקצת דביק.

- מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כ-45 דקות עד שעה. אין צורך שהוא יכפיל את נפחו אלא שיתפח במידה מסויימת.

- לאחר שהבצק תפח מקמחים אותו ואת משטח העבודה ומעבירים אותו למשטח.


- מחממים תנור לחום של כ-250 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים פחות או יותר. אם משתמשים במשקל אז מחלקים לכדורים במשקל של 40 גרם.

- מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק ככל האפשר. לא משתמשים בהרבה קמח בזמן הכידרור כי זה יפריע! רק בסיום הכידרור מצפים כל כדור בקמח.


- בעזרת מערוך נרדד כל כדור בצק לעיגול בעובי של כחצי סנטימטר או קצת יותר. נקבל כדורים בקוטר של 10 סנטימטר בערך.


- מרדדים את כל כדורי הבצק באותו אופן ומעבירים אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

- על כל עיגול בצק שמים כ-2 כפות של תערובת פלפלים (שהתקררה בינתיים) ומורחים אותה.



- נותנים לעיגולי הבצק לנוח כ-10-15 דקות.
- מכניסים את עיגולי הבצק לתנור החם (250 מעלות) ואופים כ-10 דקות או עד שהקצוות מתחילים לקבל צבע ולא יותר.


- זהו, המנקיש מוכנים. אפשר להקפיא אותם ולחמם בעת הצורך אבל הכי כייף לאכול אותם חם איך שהם יצאו מהתנור.



והמתכון בקצרה: מנקיש משגע של פלפלים!
רשימת החומרים:
לבצק:
- 500 גרם או שלוש וחצי כוסות קמח
- 320 גרם או אחת ושליש כוס מים
- כף שמן זית
- חצי כף שמרים יבשים או חצי קובייה של שמרית (חצי מ-25 גרם גרם שזה משקל הקובייה)
- 10 גרם או שתי כפיות שטוחות מלח
לציפוי הפלפלים:
- חצי כוס שמן זית
- 2 בצלים
- 3-5 פלפל אדום מתוק
- פלפל חריף ירוק או אדום
- 1 כף רסק עגבניות
- חצי כפית מלח
הוראות ההכנה:
- שוטפים את הפלפלים המתוקים, חוצים אותם, מוציאים את כל הגרעינים והקרומים מתוכם וקוצצים לקוביות קטנטנות.
- קולפים את הבצלים וקוצצים אותם לקוביות קטנטנות.
- פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
- מחממים במחבת רחבה כחצי כוס שמן זית ומוסיפים את הבצל.
- מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד שיהיה שקוף – בערך כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שנקבל תערובת בצל ופלפלים אחידה ורכה – זה יכול לקחת בערך כ-10 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות והמלח ומטגנים את התערובת עוד 2-3 דקות.
- אם התערובת סמיכה מאוד מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן זית ומערבבים.
- מעבירים את תערובת הפלפלים לכלי אחר בכדי שתתקרר בזמן הכנת הבצק.
- עוברים להכנת הבצק: בקערת המיקסר שמים את המים, הקמח, כף שמן זית, שמרים ומלח.
- לשים את הבצק בעזרת וו הלישה כ-4 דקות במהירות איטית ועוד 6 דקות במהירות בינונית. בסיום הלישה נקבל בצק חלק וקצת דביק.
- מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כ-45 דקות עד שעה. אין צורך שהוא יכפיל את נפחו אלא שיתפח במידה מסויימת.
- לאחר שהבצק תפח מקמחים אותו ואת משטח העבודה ומעבירים אותו למשטח.
- מחממים תנור לחום של כ-250 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים פחות או יותר. אם משתמשים במשקל אז מחלקים לכדורים במשקל של 40 גרם.
- מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק ככל האפשר. לא משתמשים בהרבה קמח בזמן הכידרור כי זה יפריע! רק בסיום הכידרור מצפים כל כדור בקמח.
- בעזרת מערוך נרדד כל כדור בצק לעיגול בעובי של כחצי סנטימטר או קצת יותר. נקבל כדורים בקוטר של 10 סנטימטר בערך.
- מרדדים את כל כדורי הבצק באותו אופן ומעבירים אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- על כל עיגול בצק שמים כ-2 כפות של תערובת פלפלים (שהתקררה בינתיים) ומורחים אותה.
- נותנים לעיגולי הבצק לנוח כ-10-15 דקות.
- מכניסים את עיגולי הבצק לתנור החם (250 מעלות) ואופים כ-10 דקות או עד שהקצוות מתחילים לקבל צבע ולא יותר.
- זהו, המנקיש מוכנים. אפשר להקפיא אותם ולחמם בעת הצורך אבל הכי כייף לאכול אותם חם איך שהם יצאו מהתנור.
אהבתם את המנקיש? אולי יעניין אתכם גם להכין פיתה גדולה או מיני פיתות?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!