ריזוטו משגע של פריקי

רבים מתייחסים לריזוטו כמו אוכל של מסעדה. כזה שאי אפשר או קשה מאוד להכין בבית. זה ממש לא כך.

כבר יצא לי לתת מתכון לריזוטו כאן. זה היה ריזוטו עם אפונה ושמיר ממש כמו שמגישים במסעדות.

הפעם אני רוצה לקחת את הריזוטו למקום אחר – ריזוטו שלא יהיה מורכב מאורז אלא מפריקי או פריקה או כרמל כפי שקוראים לחומר הגלם הזה בעברית.

הפריקי היא חיטה ירוקה שנקצרת באביב ואז נקליית על גחלים. הקלייה על הגחלים נותנת לפריקי טעם מעושן וזה עושה אותה כל כך טעימה.

אז הפעם ניקח את הפריקי עם הטעמים המעושנים ונכין ממנו ריזוטו. תכל’ס אני לא בטוח שאפשר לקרוא לתבשיל כזה “ריזוטו” אבל בהחלט אפשר לראות את הדומה בין מנת ריזוטו למנת הפריקי הזו.

הכנת הריזוטו פריקי היא ממש קלה וקצרה, ממליץ להכין אותה כשאין זמן ורוצים משהו טעים ומשביע. לחילופין אפשר להגיש מנה כזו באירוח חלבי או סתם כשבא משהו מיוחד בארוחת הערב.

אז מה דרוש לנו בשביל סיר יפה של ריזוט פריקי?

  • 300 גרם פריקי
  • בצל בינוני
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 4-5 ענפי תימין
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית בהרט
  • כף נענע מיובשת
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • שתיים וחצי כוסות מים רותחים
  • 50 גרם פרמזן
  • 30 גרם חמאה
  • כמה גבעולי פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)
חומרי המתכון: פריקי, בצל, שמן זית, שיני שום, ענפי תימין, כמון, בהרט, נענע מיובשת, מלח, פלפל, פרמזן, חמאה ופטרוזיליה (לא חובה)…

שנתחיל? מנה מהירה, טעימה ומרשימה!

  • שוטפים את הפריקי ומסננים אותו.
הפריקי נשטף ומסונן…
  • קולפים את שיני השום וכותשים אותן.
  • קולפים את הבצל וקצצים אותו דק.
השום כתוש והבצל נקצץ…
  • מפרידים את עלי התימין מהגבעולים.
  • בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומוסיפים אליו את הבצל. מטגנים את הבצל באש בינונית מספר דקות עד שיהיה שקוף.
מתחילים לטגן את הבצל…
הבצל שקוף…
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים אותו כחצי דקה נוספת.
הוספנו את השום ומטגנים אותו קלות…שלא יקבל צבע…
  • מוסיפים לסיר את הפריקי המסונן ומטגנים אותו תוך ערבוב כ-2 דקות.
מוסיפים לסיר את הפריקי המסונן…
מערבבים היטב…
  • מוסיפים לסיר את הכמון, הבהרט, הנענע המיובשת, המלח, הפלפל ועלי התימין שהפרדנו מהגבעולים ומערבבים היטב.
הוספנו את התבלינים…
  • מוסיפים לסיר שתיים וחצי כוסות של מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
  • לאחר כ-15 דקות פותחים את מכסה הסיר וטועמים לראות שהפריקי רך מספיק. אם הוא עדיין לא התרכך ממשיכים לבשל אותו עוד 3-5 דקות לריכוך.
  • בינתיים מגרדים את הפרמזן.
הפריקי כמעט מוכן…כבר קיבל מרקם של ריזוטו…
  • מוסיפים את הפרמזן והחמאה לסיר ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בתבשיל.
הוספנו את החמאה והפרמזן…
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים וקוצצים אותם.
  • מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצה לתבשיל ומערבבים.
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה…
ומערבבים…
  • זהו, הריזוטו של פריקי מוכן לנו. מניחים כף או שתיים גדושות במרכז צלחת הגשה (אם זו צלחת אישית) או שמגישים לצלחת מרכזית ומקשטים בעוד פטרוזיליה ו/או תימין.
הריזוטו של פריקי מוכן…
ממש מרקם של ריזוטו איטלקי אבל טעמים של האיזור שלנו…
הגשה אישית…
פינוק של ארוחת צהריים או ערב…

המתכון בקצרה: ריזוטו משגע של פריקי

רשימת החומרים:

  • 300 גרם פריקי
  • בצל בינוני
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 4-5 ענפי תימין
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית בהרט
  • כף נענע מיובשת
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • שתיים וחצי כוסות מים רותחים
  • 50 גרם פרמזן
  • 30 גרם חמאה
  • כמה גבעולי פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)

הוראות ההכנה:

  • שוטפים את הפריקי ומסננים אותו.
  • קולפים את שיני השום וכותשים אותן.
  • קולפים את הבצל וקצצים אותו דק.
  • מפרידים את עלי התימין מהגבעולים.
  • בסיר בינוני מחממים את שמן הזית ומוסיפים אליו את הבצל. מטגנים את הבצל באש בינונית מספר דקות עד שיהיה שקוף.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים אותו כחצי דקה נוספת.
  • מוסיפים לסיר את הפריקי המסונן ומטגנים אותו תוך ערבוב כ-2 דקות.
  • מוסיפים לסיר את הכמון, הבהרט, הנענע המיובשת, המלח, הפלפל ועלי התימין שהפרדנו מהגבעולים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לסיר שתיים וחצי כוסות של מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
  • לאחר כ-15 דקות פותחים את מכסה הסיר וטועמים לראות שהפריקי רך מספיק. אם הוא עדיין לא התרכך ממשיכים לבשל אותו עוד 3-5 דקות לריכוך.
  • בינתיים מגרדים את הפרמזן.
  • מוסיפים את הפרמזן והחמאה לסיר ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בתבשיל.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים וקוצצים אותם.
  • מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצה לתבשיל ומערבבים.
  • זהו, הריזוטו של פריקי מוכן לנו. מניחים כף או שתיים גדושות במרכז צלחת הגשה (אם זו צלחת אישית) או שמגישים לצלחת מרכזית ומקשטים בעוד פטרוזיליה ו/או תימין.

אהבתם את הריזוטו? אולי תרצו להכין גם ריזוטו אפונה ושמיר כמו במסעדות?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה