
איזה כייף זה לנגב חומוס עם פיתה. בקלות אני יכול לרדת על צלחת חומוס בחומוסיה טובה עם 2 פיתות. אבל מה, זה לא טוב לגיזרה. ככה לפחות אומרת הדיאטנית שלי… 🙂 . מי יודע – אולי עוד 10 שנים יגידו שפיתות זה טוב לבריאות (כמו שאומרים עכשיו על שומן).
אז אין פיתות בלי רגשות אשמה. זה תמיד הולך ביחד ואני מחפש פתרונות יצירתיים לרצון שלי לאכול חומוס עם פיתות.
אז הפתרון הראשון הוא לנגב את החומוס עם בצל – פתרון מהמם וזול מבחינת ערך קלורי.
פתרון אחר הוא פיתות קטנות. כאלו שהן כל כך קטנות שאפשר לאכול שתי פיתות בהנאה ומצד שני הן כל כך קטנות שהן לא ממש מזעזעות את הדיאטנית שלי כשאני מספר לה עליהן…
אז למה לא לקחת בצק של פיתות ולאפות פיתות ממש ממש קטנות בתנור? כמה עשרות של פיתות קטנות שנוכל להשתמש בהן לאירוח עם הרבה סטייל או להקפיא ולהוציא לפי הצורך.
לפני שנתחיל כמה מילים על שמרים ותפיחה בכלל:
אני משתמש בקוביית שמרים של שמרית ולעיתים בשמרים יבשים. שימו לב לתוקף הקובייה אם אתם משתמשים בה. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים אז שימו לב שהחוזק שלהם יורד ככל שעובר הזמן מרגע פתיחת אריזת הוואקום של השמרים האלו אז את אתם מרגישים שדברים שהייתם אופים בעבר עם שמרים יבשים פתאום לא תופחים אז יכול להיות שהשמרים נחלשו וכדאי לקנות אריזה חדשה. בכל מקרה אני מעדיף להשתמש בקובייה של שמרית כי היא נותנת תוצאות בטוחות ותפיחה מצויינת.
בקשר לזמנים במתכון:
תפיחה של בצק שמרים מושפעת מטמפרטורת החדר (המטבח), מטמפרטורת המים ומטמפרטורת הקמח ולכן אם אתם רואים שהבצק לא תפח מספיק למרות שחיכיתם בדיוק את הזמנים כפי שרשמתי אז בבקשה תנו עוד קצת זמן לבצק. הזמנים פה הם קו מנחה אבל בסביבות שונות זמני התפיחה יכולים להשתנות לכאן או לכאן.
אז מה נחוץ לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כמה עשרות של מיני-פיתה?
- 1 קילוגרם קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- כף מלח
- 720 או 3 כוסות מים
- רבע כוס שמן קנולה

שנתחיל? תוך פחות משעתיים ויש לנו כמה עשרות של פיתות קטנות ומהממות שמתאימות לאירוח או לכל מטרה אחרת.
- בקערת מיקסר נשים את המים ונוסיף את הקמח, הסוכר, השמרים, השמן והמלח.

- נערבב עם וו לישה במהירות איטית במשך כ-3 דקות ולאחר מכן בבמהירות בינונית במשך כ-7 דקות נוספות. נקבל בצק די רטוב ולא אחיד וזה בסדר.

- נכסה את הבצק ונתפיח במשך כחצי שעה.
- בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.


- עכשיו נקפל את הבצק: נרים את הבצק מצד אחד ונזרוק את החלק שהרמנו על יתר הבצק. זה נקרא קיפול. נעשה קיפול כזה מ-4 צידי הבצק.



- מכסים ומתפיחים את הבצק כחצי שעה נוספת.
- לאחר ההתפחה נקמח את הבצק ונעביר אותו למשטח עבודה מקומח.

- נקמח את הבצק היטב בכדי שהוא לא ידבק למערוך.

- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של כחצי עד שלושת רבעי סנטימטר. אין צורך למדוד במדוייק.

- קורצים בעזרת קורצן או כוס עיגולים של 5-7 סנטימטר קוטר. אפשרי גם קוטר אחר בהתאם לגודל הפיתות שנרצה לקבל.


- את הבצק שנשאר מאחדים, מרדדים שוב וקורצים. ככה עושים עם כל כמות הבצק.
- מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה במרווחים.

- אופים בתנור החם כ-3-4 דקות או עד שהפיתות תפחו במקצת וקיבלו צבע חום בהיר. זה יכול לקחת גם קצת יותר מ-3-4 דקות.
- נוציא את הפיתות מהתנור ומיד נכסה אותן במגבת בכדי שהאדים ישמרו אותן רכות…




- נגיש את הפיתות ונהנה מהמחמאות.




אהבתם את הפיתות הקטנות? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז כמו בתמונה?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!