
טורקיה היא מעצמה קולינרית מהשורה הראשונה! לא, זה לא רק שאוורמה – הם מומחים בחצילים , במתוקים מזרחיים, בבצקים ולחמים וגם בקבבים.
יש לטורקים סוגי קבב לפי איזורים כאשר לכל איזור תיבול וצורה שונה של קבב.
אחד הקבבים המעניינים שנתקלתי בהם הוא קבב מאיזור אנטקיה שבטורקיה. זהו קבב שמכיל בתערובת שלו בין היתר פלפל אדום ורסק עגבניות והוא לא מונח על שיפוד אלא משוטח על תבנית עגולה ונאפה לו בחום גבוה מה שנותן לו מרקם וטעמים מדהימים.
זהו אחד הקבבים הקלים ביותר להכנה – מערבבים את כל החומרים, משטחים על תבנית ואז לתנור. אין צורך במיומנות של הרכבת שיפוד ועיצוב הצורה ולא צריכים להיות אלופי המנגל בשביל לקבל תוצאות מדהימות. כמובן שלא צריך כלל מנגל בשביל קבב כזה ואפשר להכינו לארוחת צהריים למשפחה או לאירוח מפואר – הכל הולך!
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו קבב גדול על תבנית עגולה בקוטר 30 סנטימטר שיספיק לארבעה אנשים?
- 500 גרם בשר טחון – עדיף תערובת של טלה ובקר אך גם בקר לבד יתן תוצאות מעולות)
- בצל בינוני אחד
- 3-4 שיני שום
- פלפל אדום אחד
- קופסא של 100 גרם רסק עגבניות
- צרור גדול של פטרוזיליה
- חצי כף פפריקה מתוקה או חריפה
- חצי כפית סודה לשתייה
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל
- עגבניה אחת
- 3 פלפלים חריפים (אפשר לוותר אם לא אוהבים אבל זה ממש משתלב יפה מבחינת הטעמים והניראות של המנה)
- 2-3 כפות שמן זית

שנתחיל? מתכון קל, עם חומרים בסיסיים שנותן תוצאה מדהימה!
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
- קולפים את הבצל וקוצצים אותו לחתיכות קטנות (אבל לא יותר מדי!) במעבד מזון או מגרדים על פומפיה גסה.


- סוחטים את הבצל היטב בין שתי כפות הידיים ומעבירים לקערה גדולה.
- מסירים את גבעול הפלפל האדום וחוצים אותו. מסירים את הקרומים והגרעינים וקוצצים אותו לקוביות קטנטנות עד כמה שאפשר.

- קוצצים דק את הפטרוזיליה.

- כותשים את שיני השום.
- מעבירים לקערת הבצל הסחוט את הפלפל האדום, הפטרוזיליה, השום, הבשר הטחון, רסק העגבניות, הסודה לשתיה, הפפריקה, המלח והפלפל.

- מכניסים את היד לקערה ומערבבים את החומרים עד שהם מתאחדים ולא מעבר לכך.ערבוב יתר יגרום לקבב להיות קשה.



- משמנים במעט שמן הזית תבנית בקוטר 30 סנטימטר.
- מעבירים את תערובת הקבב לתבנית ומהדקים אותו לעובי אחיד ככל האפשר.



- פורסים את העגבניה ל-3 פרוסות עבות.
- בעזרת סכין חדה עושים חור קטן בכל פלפל חריף (בכדי שלא יתפוצץ באפייה בחום הגבוה).
- מסדרים את פרוסות העגבניה והפלפלים החריפים על תערובת הקבב ומשמנים אותם עם מעט שמן זית.


- אופים את הקבב בתנור החם (250 מעלות) כ-15-18 דקות. הקבב מתכווץ בתבנית וזה בסדר גמור.
- זהו, הקבב מוכן. אפשר להגיש עם טורטיה או לאפה , סלט ירקות וכל מיני תוספות מעניינות.






והמתכון בקצרה: קבב טורקי מדהים אפוי בתבנית
רשימת החומרים:
- 500 גרם בשר טחון – עדיף תערובת של טלה ובקר אך גם בקר לבד יתן תוצאות מעולות)
- בצל בינוני אחד
- 3-4 שיני שום
- פלפל אדום אחד
- קופסא של 100 גרם רסק עגבניות
- צרור גדול של פטרוזיליה
- חצי כף פפריקה מתוקה או חריפה
- חצי כפית סודה לשתייה
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל
- עגבניה אחת
- 3 פלפלים חריפים (אפשר לוותר אם לא אוהבים אבל זה ממש משתלב יפה מבחינת הטעמים והניראות של המנה)
- 2-3 כפות שמן זית
הוראות ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
- קולפים את הבצל וקוצצים אותו לחתיכות קטנות (אבל לא יותר מדי!) במעבד מזון או מגרדים על פומפיה גסה.
- סוחטים את הבצל היטב בין שתי כפות הידיים ומעבירים לקערה גדולה.
- מסירים את גבעול הפלפל האדום וחוצים אותו. מסירים את הקרומים והגרעינים וקוצצים אותו לקוביות קטנטנות עד כמה שאפשר.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- כותשים את שיני השום.
- מעבירים לקערת הבצל הסחוט את הפלפל האדום, הפטרוזיליה, השום, הבשר הטחון, רסק העגבניות, הסודה לשתיה, הפפריקה, המלח והפלפל.
- מכניסים את היד לקערה ומערבבים את החומרים עד שהם מתאחדים ולא מעבר לכך.ערבוב יתר יגרום לקבב להיות קשה.
- משמנים במעט שמן הזית תבנית בקוטר 30 סנטימטר.
- מעבירים את תערובת הקבב לתבנית ומהדקים אותו לעובי אחיד ככל האפשר.
- פורסים את העגבניה ל-3 פרוסות עבות.
- בעזרת סכין חדה עושים חור קטן בכל פלפל חריף (בכדי שלא יתפוצץ באפייה בחום הגבוה).
- מסדרים את פרוסות העגבניה והפלפלים החריפים על תערובת הקבב ומשמנים אותם עם מעט שמן זית.
- אופים את הקבב בתנור החם (250 מעלות) כ-15-18 דקות. הקבב מתכווץ בתבנית וזה בסדר גמור.
- זהו, הקבב מוכן. אפשר להגיש עם טורטיה או לאפה , סלט ירקות וכל מיני תוספות מעניינות.
ומה עם פיתות? אפשר להכין מיני-פיתות, פיתה תימנית-סאלוף או פיתה-לאפה.
אהבתם את הקבב? אולי תרצו סלט סלק צלוי ליד או פלפלים חריפים בתחמיץ?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
עושה חשק להכין
איזה כייף לשמוע. תודה רונית!!!
היי משה,
הכנתי את המנה המושלמת הזו. הפשרתי ק”ג ותכננתי להכין מחצי מהכמות את המתכון הזה ומהחצי השני קציצות.
אחרי שהמנה יצאה מהתנור ואכלנו, הכנתי גם מהכמות השנייה את אותו הדבר… כי זה היה כל כך טעים.
מתכון מושלם!!! טעים ממש וקל ופשוט להכנה.
תודה רבה 🙂
וואו איזה כייף לשמוע מיכל. תודה ששיתפת!
אהלן משה! איזה כיף לגלות את הבלוג הזה. אני בגדול מאמינה גדולה בכוסברה על פני פטרוזיליה. מה אתה אומר, אפשר להחליף? 🙂 תודה!
אהלן גית,
בהחלט שאפשר להחליף ולהשתמש או בפטרוזיליה או בכוסברה או בשילוב של שני עישבי התיבול האלו.
בהצלחה לך!