סלט סלק צלוי בהגשה אלגנטית

אין לי ספק שסלט סלק מהווה אחד מסלטי יום השישי בהרבה שולחנות. האמת היא שזהו סלט טעים, משביע ובריא. כל היתרונות בצלחת אחת.

אבל (ויש אבל) אני עדיין שומע על אנשים שמבשלים את הסלק במים. מודה שזו אופציה ומודה שכוחו של הרגל קשה לשנות אבל באמת שאין מה לפחד מלצלות את הסלק בתנור.

בואו ננתח את זה רגע: הסלק במים כמובן מתרכך אבל מאבד את צבעו וטעמיו העזים כי המים מדללים אותו. לעומת זאת הסלק בצלייה בתנור גם מתרכך אבל הוא מקבל צבע עז וטעמים יותר חזקים אז באמת למה לבשל סלק במים? זה מזכיר לי בדיוק את העניין שאנשים מכינים חציל בתנור במקום על להבת גז פתוחה. אין מה להשוות וחציל על להבת גז פתוחה הרבה יותר טעים מחציל בתנור אבל פה אני יכול להבין את ההעדפה להכין בתנור כי חציל על להבת גז פתוחה מלכלך את הכיריים. במקרה של הסלק באמת שאני לא רואה סיבה לא לצלות אותו.

אז נניח שצלינו את הסלק וחתכנו אותו. מה עכשיו? נתבל אותו ונגיש. אפשר להגיש אותו בתור סלט קטן כחלק ממבחר הסלטים של שישי בערב ואפשר גם לעשות אותו כוכב השולחן, משהו שיגרום לאנשים לעשות "וואו" כזה בלתי נשלט (ובל נשכח שזהו סך הכל סלט סלק).

בא לכם כזה סלט?

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו סלט שיתאים לצלחת הגשה גדולה?

  • 4-5 סלקים בינוניים קשים ויפים
  • חצי כוס שמן זית (אפשר גם קנולה)
  • כפית מלח גס
  • 3 שיני שום
  • לימון
  • חצי כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה מלח דק או יותר לפי הטעם
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית פפריקה מתוקה

להגשה נזדקק גם לאלו:

  • כמה גבעולי כוסברה
  • 100 גרם גבינה בולגרית או פטה (לא חובה)
רשימת החומרים: סלקים, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כמון, שמן זית (או קנולה), מלח גס, מלח דק, שום ולימון

שנתחיל? ממש קל אבל דורש להתחיל כמה שעות לפני הארוחה כי צליית הסלק לוקחת זמן.

  • נחמם תנור ל-200 מעלות.
  • ניקח כל שניים או שלושה סלקים ונשים על חתיכת רדיד אלומניום שיכול לכסות את כולם. נזלף כף של שמן זית וקצת מלח גס ונסגור היטב את רדיד האלומניום.
שני סלקים על רדיד האלומניום…
שופך עליהם מעט שמן זית…
וקצת מלח גס…
וסוגרים את רדיד האלומניום…אפשר לסגור בעוד חתיכת רדיד אם פוחדים שנוזלי הסלק יעברו את שכבת הרדיד הראשון…
  • שמים את כל "חבילות" הסלק בתבנית ומכניסים לתנור החם לשעה.
  • אחרי שעה פותחים את רדיד האלומניום ומנסים לדקור את הסלק במזלג. אם הסלק מרגיש רך אז מוציאים מהתנור. אם הוא מרגיש קשה אז מכסים אותו חזרה ברדיד האלומיניום ונותנים לו עוד חצי שעה או שעה בתנור כאשר כל חצי שעה בודקים אם הוא מוכן.
דוקרים את הסלק במזלג ובודקים אם הוא מוכן…
  • בינתיים נכין את הרוטב: בקערה נערבב שליש כוס שמן, מיץ מחצי לימון, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח דק, חצי כפית פפריקה חריפה וחצי כפית פפריקה מתוקה. אפשר לערבב בעזרת מטרפה ואפשר לשים בצנצנת עם מכסה ולשקשק.
  • לאחר שעירבבנו היטב את הרוטב טועמים אותו ומתקנים תיבול.
כל חומרי הרוטב בקערה…
מערבבים בעזרת מטרפה…או משקשקים בצנצנת סגורה…
הנה כך…
  • לאחר שהוצאנו את הסלק מהתנור מחלצים אותו מרדיד האלומיניום ונותנים לו להתקרר.
  • לאחר שהסלק התקרר מעט קוטמים לו את הראש והשורש.
קוטמים את שני צידי הסלק…הראש שלו והשורש שלו…
  • קולפים את הסלק בעזרת הידיים. הקליפה אמורה להשתחרר בקלות אם צלינו אותו מספיק והוא רך. לא קולפים תחת זרם מים כי הטעם הטוב והמרוכז שנוצר בצלייה יעלם בצורה זו. אם הקליפה לא משתחררת נעזרים בסכין.
קולפים את הסלק בעזרת הידיים…
  • חותכים את הסלק לפלחים (כמו פלחי תפוז) ומניחים בקערה.
הסלק חתוך לפלחים…
  • שופכים את הרוטב על הסלק ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הרוטב על הסלק…
ולאחר שהסלק עורבב עם הרוטב…
  • זהו, הסלט עצמו מוכן אבל אנחנו בקטע של להפוך את סלט הסלק לכוכב על השולחן.
  • נשטוף את הכוסברה, נייבש ונפריד לעלים.
  • נפורר את הגבינה בידיים לחתיכות בינוניות: לא ממש פירורים אבל לא קוביות שגודלן יותר מביס.
  • ניקח צלחת גדולה ונסדר את חתיכות הסלק בצורה אקראית בשכבה אחת.
  • נסדר את הגבינה ועלי הכוסברה בין חתיכות הסלק.
  • נגיש את המנה ברוב פאר והדר 🙂 .
אפשר להגיש כך…
הנה כך…
זה יפה בכל מצב…
צבעוניות מהממת…
לא רק יפה…גם טעים…
כל חתיכת סלק והחותמת שהיא משאירה 🙂 …
ואפשר גם להגיש כך…

אהבתם את סלט הסלק? אולי תרצו אורז ארומטי ליד או אפילו גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה