
אני אוהב מאוד בישול שקשור למקום בו אנחנו נמצאים. בישול ים תיכוני, מזרח תיכוני או איך שלא תקראו לזה. האמת היא שרוב הזמן אני מבשל אוכל שהוא מהמטבח המקומי של אזורינו. אבל לעיתים בא לי משהו קליל עם ניחוחות אסיאתיים. איזה מוקפץ או סושי או סלט אסיאתי קליל.
איזה כייף לשבת במסעדות האסיאתיות שיש לנו כאן. אוהב את זוזברה, ג’ירף ודיסקו טוקיו.
אבל לא כל יום אני במסעדה ובכל זאת בא לי לאכול משהו אסיאתי בבית. זה יכול להיות פשוט וקל להכין אוכל כזה בריא, קל ומשביע.
המתכון שאראה כאן הוא לסלט עוף עם מלפפונים בתיבול אסיאתי. מתכון שדורש מינימום עבודה והוא טעים בצורה יוצאת דופן. החומרים של הסלט הזה זמינים כמעט בכל בית בימינו וממש לא דורשים יותר מדי קניות או התארגנות מיותרת.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מנת סלט לשני אנשים או סלט לא גדול למרכז שולחן?
- 400 גרם חזה עוף
- בצל ירוק אחד
- לימון
- 6-8 מלפפונים קטנים או 3-4 מלפפונים יותר גדולים
- 2 שיני שום
- חתיכה של שורש ג’ינג’ר
- צרור של נענע
- בצל שאלוט אחד או כרבע בצל רגיל
- 3 כפות רוטב סויה
- כף רוטב צ’ילי מתוק
- כפית שמן שומשום
- להגשה (לא חובה): 2-3 כפות שומשום

שנתחיל? ההכנה פשוטה מאוד וכוללת בישול של חזה העוף, ערבוב רוטב, קצת קיצוצים והרכבת הסלט.
- בסיר שיכול להכיל את חזה העוף שמים 2 כוסות מים, את הבצל הירוק וחתיכת שורש ג’ינג’ר (אפילו לא חייבים לקלוף אותו).

- מביאים את המים לרתיחה.

- מכניסים את חזות העוף ומבשלים כשתי דקות ברתיחה מתונה (לא פראית). מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לו לעמוד כרבע שעה. חזות העוף יתבשלו למידת ההכנה הרצויה במשך הזמן הזה.

- לאחר כרבע שעה מוציאים את חזות העוף מהמים ומניחים להם להתקרר.

- בינתיים נכין את הרוטב לסלט: נקלוף ונקצוץ דק את בצל השאלוט (או כרבע בצל לבן) ונערבב בקערה גדולה שיכולה להכיל את כל מרכיבי הסלט עם 3 כפות רוטב סויה, 1 כף רוטב צ’ילי מתוק, 2 כפות מיץ לימון, כפית שמן שומשום, שן שום כתושה וחתיכה של שורש ג’ינג’ר מקולף וקצוץ.

- את העוף שהתקרר מעט נקרע בעזרת הידיים לחתיכות קטנות.
- אם המלפפונים גדולים נחצה אותם ונבדוק אם המרכז שלהם מיימי ו/או מלא גרעינים. אם זה המצב נסלק את החלק הזה בעזרת כפית.
- נקצוץ את המלפפונים השלמים (אם הם קטנים) או החצויים (אם הם גדולים) לפרוסות אלכסוניות.
- נפריד את עלי הנענע מהגבעולים. נשתמש רק בעלים לסלט זה.
- בקערת הרוטב נשים את העוף, המלפפונים והנענע ונערבב היטב.

- להגשה אני אוהב לפזר עוד קצת שמן שומשום ושומשום קלוי במחבת כמה שניות. נחמד להגיש לצד אורז אך הסלט יכול להוות ארוחה בפני עצמה או ללוות כל ארוחה אחרת.




אהבתם את סלט העוף האסיאתי? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!