
כנראה שיותר רחוק מזה אני לא יכול להגיע אני ממלמל לעצמי. לא מכיר כל כך טוב את סוג האוכל האקזוטי הזה ובכל זאת זה ממש מושך אותי. לרגע רוצה להכין פסטיה קראנצית עם מלית בשר טעימה ולרגע שואל את עצמי למה? למה להכין דבר כזה כשיש כל כך הרבה דברים אחרים שאני מכיר ומחובר אליהם.
למסע הזה אל הפסטיה לקח אותי השף מורד לאלו ממסעדת Mourad בסן פרנסיסקו. זאת אומרת שלא באמת הוא עצמו לקח אותי אלא הספר המהמם שהוציא על אוכל מרוקאי מודרני. רכשתי את הספר ומאוד התחברתי לעושר ותשומת הלב לטעמים ולתבלינים המרוקאים.
לא ממש יישמתי את המתכון שלו אלא שילבתי מתכונים מכל מיני מקורות בכדי לקבל כוון שאני אוהב. אני אוהב מעטפת קראנצ’ית לפסטיה שלי – כלומר כמה שכבות של עלי פילו ובפנים מלית בשרית שתהיה לא מתוקה מדי. אני רוצה להרגיש שזו ארוחת צהריים בשרית ולא משהו שלא ברור אם הוא מתוק או מלוח. בקיצור: זו ההעדפה שלי ואני יכול להמליץ עליה. מקווה שתתחברו לכוון הזה גם.
פסטיה היא מאכל שקל מאוד להכין סך הכל. מכינים את המלית ונותנים לה להתקרר מעט. בזמן שהיא מתקררת מסדרים את עלי הפילו במחבת, מעליהם את המלית וסוגרים שוב בעלי פילו. מניחים את המחבת על הכיריים ומבשלים כמה דקות לקבלת מאפה קראנצ’י מהמם שלא יהיה אחד שלא יאהב. הילדים חיסלו את זה בהנאה מרובה.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מאפה במחבת בקוטר 30 שיספיק לארבעה או חמישה אנשים?
חומרי המלית:
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 3-4 שיני שום
- 2 כפיות זרעי כוסברה
- 500 גרם פרגית או חזה עוף
- 100 גרם שקד פרוס או שקד גפרורים
- 2 כפיות קינמון (למי שזה בעייתי עבורו יכול לוותר)
- אגוז מוסקט
- קורט או קצת יותר פפריקה חריפה או מתוקה
- שלושת רבעי כפית מלח
- 2 כפות סילאן
- צרור פטרוזיליה
למעטפת הפסטיה:
- 2 כפות שמן זית
- שישה עלי פילו
- 2 כפות סוכר
- כפית קינמון (אפשר לוותר על זה במידה ולא רוצים)
- מעט שקד טחון או שקד פרוס או שקד גפרורים

שנתחיל? פחות משעה ויש לכם פסטיה לתפארת!
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.

- קוצצים לקוביות קטנטנות את בשר הפרגית או חזה העוף.

- קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- קולפים את השום ופורסים אותו.
- כותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי או עם פטיש שניצלים כאשר הם בשקית.


- מחממים מחבת עם שמן הזית על אש בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ, השום וזרעי הכוסברה עד שהבצל נעשה שקוף. זה יכול לקחת מספר דקות. נזהרים לא לשרוף את השום.


- כאשר הבצל שקוף מוסיפים את קוביות חזה העוף או הפרגית.

- מטגנים את חזה העוף או הפרגית עד שצבע הבשר הופך לבן.

- מוסיפים את השקדים, הקינמון, קצת אגוז מוסקט מגורד, פפריקה ומלח ומערבבים.


- מוסיפים את הפטרוזיליה והסילאן ומערבבים. ממשיכים לטגן עוד 4-5 דקות ומסירים מהאש.


- מעבירים את המלית לקערה בכדי שתתקרר. טועמים ומתקנים תיבול.

- נעבור להכנת המעטפת: מערבבים בקערית את הסוכר, הקינמון והשקדים הטחונים או גפרורי השקדים או השקדים הפרוסים.

- במחבת גדולה בקוטר 28-32 נשים את שמן הזית ומעליו עלה פילו.
- על עלה הפילו נפזר קצת מתערובת השקדים-סוכר-קינמון.



- שוב שמים עלה נוסף של פילו ותערובת השקדים ואז שוב עלה פילו שלישי.
- על עלה הפילו השלישי מפזרים את המלית שהתקררה בינתיים.

- מקפלים את קצוות עלי הפילו על המלית.

- עכשיו נניח שלושה עלי פילו על המלית כאשר בניהם נניח קצת מתערובת השקדים.
- נקפל את קצוות עלי הפילו העליונים תחת המאפה בזהירות.


- מורחים את עלה הפילו העליון במעט שמן זית.

- מדליקים את הגז על אש בינונית ונותנים למאפה להתבשל במשך 5-7 דקות. מומלץ לסובב את המחבת מפעם לפעם בכדי שהתוצאה תהיה אחידה עד כמה שאפשר.
- הופכים את המאפה כמו שהופכים חביתה: הופכים את המאפה על צלחת ומחליקים אותו חזרה למחבת.
- מטגנים גם את הצד השני של המאפה 5-7 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.






אהבתם את הפסטיה? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!