פסטייה אליפות

כנראה שיותר רחוק מזה אני לא יכול להגיע אני ממלמל לעצמי. לא מכיר כל כך טוב את סוג האוכל האקזוטי הזה ובכל זאת זה ממש מושך אותי. לרגע רוצה להכין פסטיה קראנצית עם מלית בשר טעימה ולרגע שואל את עצמי למה? למה להכין דבר כזה כשיש כל כך הרבה דברים אחרים שאני מכיר ומחובר אליהם.

למסע הזה אל הפסטיה לקח אותי השף מורד לאלו ממסעדת Mourad בסן פרנסיסקו. זאת אומרת שלא באמת הוא עצמו לקח אותי אלא הספר המהמם שהוציא על אוכל מרוקאי מודרני. רכשתי את הספר ומאוד התחברתי לעושר ותשומת הלב לטעמים ולתבלינים המרוקאים.

לא ממש יישמתי את המתכון שלו אלא שילבתי מתכונים מכל מיני מקורות בכדי לקבל כוון שאני אוהב. אני אוהב מעטפת קראנצ’ית לפסטיה שלי – כלומר כמה שכבות של עלי פילו ובפנים מלית בשרית שתהיה לא מתוקה מדי. אני רוצה להרגיש שזו ארוחת צהריים בשרית ולא משהו שלא ברור אם הוא מתוק או מלוח. בקיצור: זו ההעדפה שלי ואני יכול להמליץ עליה. מקווה שתתחברו לכוון הזה גם.

פסטיה היא מאכל שקל מאוד להכין סך הכל. מכינים את המלית ונותנים לה להתקרר מעט. בזמן שהיא מתקררת מסדרים את עלי הפילו במחבת, מעליהם את המלית וסוגרים שוב בעלי פילו. מניחים את המחבת על הכיריים ומבשלים כמה דקות לקבלת מאפה קראנצ’י מהמם שלא יהיה אחד שלא יאהב. הילדים חיסלו את זה בהנאה מרובה.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מאפה במחבת בקוטר 30 שיספיק לארבעה או חמישה אנשים?

חומרי המלית:

  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 3-4 שיני שום
  • 2 כפיות זרעי כוסברה
  • 500 גרם פרגית או חזה עוף
  • 100 גרם שקד פרוס או שקד גפרורים
  • 2 כפיות קינמון (למי שזה בעייתי עבורו יכול לוותר)
  • אגוז מוסקט
  • קורט או קצת יותר פפריקה חריפה או מתוקה
  • שלושת רבעי כפית מלח
  • 2 כפות סילאן
  • צרור פטרוזיליה

למעטפת הפסטיה:

  • 2 כפות שמן זית
  • שישה עלי פילו
  • 2 כפות סוכר
  • כפית קינמון (אפשר לוותר על זה במידה ולא רוצים)
  • מעט שקד טחון או שקד פרוס או שקד גפרורים
חומרי המתכון: חזה עוף או פרגית, גפרורי שקדים או שקדים פרוסים, מעט פפריקה חריפה, שמן זית, קינמון, זרעי כוסברה, מלח, סילאן, סוכר, אגוז מוסקט, שיני שום, בצל גדול, פטרוזיליה ועלי פילו

שנתחיל? פחות משעה ויש לכם פסטיה לתפארת!

  • קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
הבצל קצוץ…
  • קוצצים לקוביות קטנטנות את בשר הפרגית או חזה העוף.
חזה העוף (זה יכול היה להיות גם פרגית) קצוץ לקוביות…
  • קוצצים דק את הפטרוזיליה.
  • קולפים את השום ופורסים אותו.
  • כותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי או עם פטיש שניצלים כאשר הם בשקית.
זרעי הכוסברה במכתש…תיכף נכתוש אותם…
ככה צריכים להיראות זרעי הכוסברה בסיום הכתישה שלהם…
  • מחממים מחבת עם שמן הזית על אש בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ, השום וזרעי הכוסברה עד שהבצל נעשה שקוף. זה יכול לקחת מספר דקות. נזהרים לא לשרוף את השום.
הבצל, השום וזרעי הכוסברה מתבשלים בשמן הזית…
תיכף הבצל יהיה שקוף…
  • כאשר הבצל שקוף מוסיפים את קוביות חזה העוף או הפרגית.
הבצל שקוף והוספנו את חזה העוף…
  • מטגנים את חזה העוף או הפרגית עד שצבע הבשר הופך לבן.
יש עוד קצת צבע ורוד לחזה העוף ולכן ממשיכים בטיגון…
  • מוסיפים את השקדים, הקינמון, קצת אגוז מוסקט מגורד, פפריקה ומלח ומערבבים.
מוסיפים את השקדים והתבלינים ומערבבים…
הנה כך…
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והסילאן ומערבבים. ממשיכים לטגן עוד 4-5 דקות ומסירים מהאש.
מוסיפים את הפטרוזיליה והסילאן…
מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות…
  • מעבירים את המלית לקערה בכדי שתתקרר. טועמים ומתקנים תיבול.
המלית מתקררת לה בקערה…
  • נעבור להכנת המעטפת: מערבבים בקערית את הסוכר, הקינמון והשקדים הטחונים או גפרורי השקדים או השקדים הפרוסים.
קינמון, סוכר ושקדים מעורבבים בקערה…תוספת קראנצ’ית בין שכבות הפילו…
  • במחבת גדולה בקוטר 28-32 נשים את שמן הזית ומעליו עלה פילו.
  • על עלה הפילו נפזר קצת מתערובת השקדים-סוכר-קינמון.
זוהי חבילת דפי הפילו…יש לעבוד בזריזות בכדי שלא יתייבשו או לחילופין לכסות במגבת כל זמן שלא מוציאים עלה פילו מערמה זו…
שמן הזית במחבת…
מעליו עלה פילו ומעל עלה הפילו פיזרתי קצת מתערובת הסוכר-שקדים-קינמון…לא ממש משנה אם עלה הפילו נקרע…
  • שוב שמים עלה נוסף של פילו ותערובת השקדים ואז שוב עלה פילו שלישי.
  • על עלה הפילו השלישי מפזרים את המלית שהתקררה בינתיים.
שלושה עלי פילו ומעליהם המלית הטעימה…
  • מקפלים את קצוות עלי הפילו על המלית.
קצוות עלי הפילו מקופלים על המלית…
  • עכשיו נניח שלושה עלי פילו על המלית כאשר בניהם נניח קצת מתערובת השקדים.
  • נקפל את קצוות עלי הפילו העליונים תחת המאפה בזהירות.
בעזרת הידיים מקפלים את קצוות עלי הפילו העליונים מתחת למאפה…
הנה כך…לא ממש משנה אם יש קרעים קטנים…
  • מורחים את עלה הפילו העליון במעט שמן זית.
עלה הפילו העליון מרוח בשמן זית למניעת התייבשותו…
  • מדליקים את הגז על אש בינונית ונותנים למאפה להתבשל במשך 5-7 דקות. מומלץ לסובב את המחבת מפעם לפעם בכדי שהתוצאה תהיה אחידה עד כמה שאפשר.
  • הופכים את המאפה כמו שהופכים חביתה: הופכים את המאפה על צלחת ומחליקים אותו חזרה למחבת.
  • מטגנים גם את הצד השני של המאפה 5-7 דקות.
  • מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
איזה יופי של השחמה!…
שימו לב לקצוות כמה שזה יפה…וזה טעים כמו שזה יפה…
כל כך קראנצ’י…
הקרעים בבצק מוסיפים למראה המחוספס…
נחתך כל כך יפה…
טעים בצורה יוצאת דופן…

אהבתם את הפסטיה? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה