מסקרפונה בבית בקלות

איך מתחיל אצלי רצון לבשל משהו? רואה תמונה של אוכל טעים, שומע משהו על מנה טובה או הולך למסעדה ומקבל השראה. לפעמים זה באמת כך ואז אני מתכנן את המנה ואיך אבשל אותה, קונה מצרכים ונערך לזה.

אבל לפעמים מדובר בגחמות רגעיות שאני רוצה לספק אותן כאן ועכשיו בלי יותר מדי תכנונים. בא לי לבשל משהו באותו הרגע.

בשביל לספק גחמות רגעיות כאלו ובלי להסתבך יותר מדי צריך כמובן להחזיק מזווה עם חומרי גלם. אבל מה לעשות שלא כל חומר גלם אפשר להחזיק עד שנרצה לבשל? מוצרים עם חיי מדף קצרים כמו בשרים וגבינות? אז כמובן שאי אפשר שיהיה לנו כל חומר גלם (לא, זה לא המזווה החלומי של מאסטר שף 🙂 ).

מתוך רשימת חומרי הגלם שלעיתים צריך לאפייה הייתי נתקל שוב ושוב בבעיה להשיג מסקרפונה. גם חומר גלם שלא ניתן להשיגו בכל מקום וגם יקר מאוד. תחשבו שאתם רווצים להכין טירמיסו איטלקי עם 500 גרם גבינת מסקרפונה ונניח שמצאתם היכן לקנות מסקרפונה אז נכון לכתיבת שורות אלו זה יכול לעלות לכם (רק המסקרפונה) 40 שקלים. יחד עם בישקוטים וכל יתר המרכיבים העוגה הזו תעלה לכם 60-80 שקל בקירוב. אולי שווה כבר להזמין את העוגה מקונדיטוריה טובה בעוד כמה שקלים? ללא צל של ספק זו נקודה למחשבה.

יום אחד העליתי את הנקודה הזו למורה שהיה לי בלימודי הקונדיטוריה באסטלה והוא בנונשלנטיות אמר לי "אז למה שלא תכין בבית? זה כל כך קל, לא תאמין". הייתי בהלם. לא האמנתי ומעולם לא חשבתי להכין גבינת מסקרפונה בבית. זו גבינה שנראית בלתי אפשרית להכנה. נכנסתי לאינטרנט והתחלתי לבדוק מתכון אחרי מתכון והתברר לי שזה באמת קל.

לאחר תהיות ונסיונות אני נותן לכם פה את המתכון שמצאתי שעובד הכי טוב. זהו מתכון באמת קל מאוד אך מצריך לחכות 24 שעות בזמן שהגבינה מתמצקת לה במקרר. כמו כן המתכון הזה מצריך מדחום (שאפשר לקנות באתרי המכירות מחו"ל בפחות מ-10 שקלים) ובד חיתול או מגבת מטבח נקייה ולא שעירה.

סוגי מדחומים לבישול שאפשר להשיג באינטרנט בפחות מ-10 שקלים…

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-300 גרם מסקרפונה או קצת יותר?

  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 2 כפות של מיץ לימון טרי
רשימת החומרים: שמנת מתוקה ולימון

שנתחיל? פחות מחצי שעה עבודה ואחרי זה רק לחכות.

  • נשים את השמנת בסיר לא גדול.
  • נבחר מחבת או סיר בגודל שסיר השמנת יוכל להכנס לתוכו ונרתיח בו מים בגובה של 1-2 סנטימטר.
המים במחבת רתחו…
  • לאחר שהמים במחבת רתחו ננמיך את הלהבה ונשים את סיר השמנת עליו. עכשיו המים אשר במחבת מחממים את השמנת לאט לאט וזה מה שאנחנו רוצים.
  • נכניס את המדחום לסיר השמנת וניתן לחום להגיע ל-85 מעלות. זה יכול לקחת 10-20 דקות. מדי פעם נערבב את השמנת למניעת קרום.
המחבת עם המים מחמם את הסיר עם השמנת והסיר עם השמנת מחמם את המדחום… 🙂
  • כאשר חום השמנת הגיע ל-85 מעלות מוסיפים 2 כפות של מיץ לימון טרי ומערבבים קצת.
  • ממשיכים לבשל את השמנת עד אשר היא מסמיכה קצת. זה אמור לקחת כ-5 דקות בערך. הבדיקה הכי טובה היא להכניס כף עץ לשמנת, לראות שהשמנת מצפה את קצה הכף ואם נעביר אצבע בשמנת הפס ישאר ולא יתמלא מיד בשמנת שנוזלת אליו. הנה כך בתמונה:.
מעבירים אצבע בכף העץ והשמנת לא מכסה מיד את ה"שביל" שיצרנו…זה סימן שהשמנת מוכנה…
  • מכבים את הגז ומסירים את הסיר ממחבת המים (כי המים עדיין חמים והם ימשיכו לבשל את השמנת – דבר שאנחנו לא רוצים).
  • מחכים שעה – פשוט מחכים, לא עושים כלום עם השמנת בשלב זה. היא צריכה קצת להתקרר לפני שעוברים לשלב הבא.
  • לאחר כשעה אפשר לראות בבירור שהשמנת התמצקה לה במידת מה.
לאחר כשעה מנוחה רואים שהשמנת המתמצקה וזה הזמן לשלב הבא…
  • מקפלים בד חיתול או מגבת מטבח נקייה ולא שעירה ל-4 ומניחים בתוך מסננת שתחתיה קערה לקליטת עודפי נוזלים.
בד חיתול מקופל ל-4 בתוך מסננת…
  • מעבירים את השמנת לבד החיתול, מכסים ומעבירים למקרר ל-24 שעות.
השמנת בבד החיתול…תיכף הולכת למקרר ל-24 שעות…
  • לאחר כ-24 שעות מוציאים את השמנת מהמקרר. בהתחלה מסתכלים והיא נראית בדיוק אותו דבר אבל אז לוקחים כפית ומכניסים לתוך השמנת. מבינים שזו לא שמנת, זו גבינת מסקרפונה מהממת!
לאחר כ-24 שעות קירור השמנת נראית אותו דבר…
אבל אז לוקחים כפית ומכניסים לתוכה ומבינים שיש לנו…מסקרפונה!!!
זה מהמם!!!
  • זהו, סיימנו. עכשיו אפשר לעשות עם המסקרפונה כל מה שנרצה. לאכול על פרוסה עם ריבה, או אפילו להכין טירמיסו.
הנה טירמיסו שהכנתי מהמסקרפונה שצילמתי כאן…

אהבתם את המסקרפונה? אולי מעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.