ברד פודינג קינמון מעלף וקל להכנה

לפני שנים רבות התארחתי אצל חברים, הייתה אוירה טובה, אוכל מהמם והכל נראה מושלם. אלא שאז המארחת אמרה לנו “לא תאמינו מה יש לקינוח” ואנחנו השבנו בחצי פליאה “מה? מה יש לקינוח” והמארחת אמרה “פודינג לחם”.

אני הייתי בהלם, נראה לי שגם שאר האורחים היו בהלם. זה נשמע גרוע לעשות פודינג מלחם (למרות שזה פודינג עם לחם אבל אז לא ידעתי…). הקינוח הגיע לשולחן והאמת היא שהוא היה נראה מדהים. לא ממש הבנתי מה זה אבל הריח והנראות של הקינוח היו מעולים.

נותן ביס ראשון ואני המום. זה קינוח מדהים, ממש בלתי צפוי וטעים כל כך. המארחת מצידה אומרת לי שזה כלום עבודה, רק חתיכות חלה וכמה מרכיבים והופ, לתנור.

האמת היא שמאז אותה ארוחה שכחתי מהקינוח הזה ולא ניסיתי להכין אותו עד לעת האחרונה.

לא יכול להסביר את זה אבל פתאום הרבה מסעדות מגישות ברד פודינג. לדוגמה גוז ודניאל אשר בשרון וגם מסעדות אחרות.

אז מה זה בעצם ברד פודינג? זהו קינוח שעשוי מחתיכות לחם או חלה או בריוש מעורבבות עם ביצים, שמנת, חלב וסוכר ואז נאפות בתנור.

מכוון שאני אוהב קינמון אז לקחתי את המתכון הבסיסי לכוון קינמוני אבל אפשר לשלב עם שוקולד או פירות יבשים או כל דבר אחר שמשתלב עם קינוחים.

זהו סך הכל קינוח קל מאוד, מפנק מאוד ואפשר להכינו ממש שעה-שעתיים לפני שהאורחים מגיעים. ממליץ לכם להכניס אותו לרפרטואר שלכם.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מאפה יפהפה בתבנית עוגה מלבנית סטנדרטית (חד פעמית או פיירקס שקוף או כל תבנית אחרת)?

  • חלה שלמה – יכולה להיות גם חלה שעמדה יומיומיים והיא לא ממש טרייה)
  • מעט חמאה או שמן צמחי כלשהו (לא שמן זית) לשימון התבנית
  • 4 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 300 גרם חלב
  • 120 גרם סוכר
  • כחצי כפית עד כפית קינמון (תלוי בהעדפה אישית)
רשימת החומרים: חלה, ביצים, סוכר, שמנת, חלב, חמאה, קינמון

שנתחיל? מתכון פשוט ביותר שיתן לכם תוצאות מהממות.

  • נסיר את כל ה”קשה” של החלה ונפרוס לקוביות בגודל של 2 סנטימטר בערך.
קודם כל מסירים את קצוות החלה…
ואחר כך את שלושת הצדדים שלה (לא מסירים עדיין את החלק העליון של החלה כי הצורה שלו לא ישרה ולא נוחה לחיתוך…
זה מה שנקבל בינתיים…
נפרוס לפרוסות של 2 סנטימטר…
ועכשיו נסיר את החלק העליון של כל פרוסה – זה יהיה יותר קל בשלב זה…
ונסיים את חיתוך החלה בחיתוך לקוביות…
  • נשמן את התבנית בחמאה או בשמן צמחי כלשהו (לא שמן זית).
נשמן את התבנית בחמאה…
  • נפזר בצורה אחידה את קוביות החלה בתבנית.
מפזרים את קוביות החלה בתבנית…
  • בקערה נערבב את הביצים, החלמונים, השמנת, החלב והסוכר.
מערבבים היטב את הביצים, החלמונים, השמנת, החלב והסוכר…אפשר במטרפה ואפשר סתם עם מזלג…
  • ונוסיף את חצי כפית או כפית הקינמון. נערבב היטב.
מוסיפים את הקינמון ומערבבים היטב…
זה מה שמקבלים…
  • בעזרת מצקת נפזר את התערובת הנוזלית על חתיכות החלה בצורה אחידה עד כמה שניתן.
תיכף מרטיבים את קוביות החלה…
שופכים את הנוזל על קוביות החלה בצורה אחידה…
הנה ככה…
  • לאחר שסיימנו לשפוך את כל הנוזל בודקים שאין קוביות חלה שאינן מכוסות. אם יש כאלו אז בעדינות מכניסים אותן לתוך הנוזל.
איפה שרואים קוביות חלה לא מכוסות מכניסים אותן בעדינות לנוזל…
עכשיו כל קוביות החלה טבולות יפה בנוזל – הנוזל לא ממש אמור לכסות אותן אבל הן חייבות להיות טבולות בתוכו …
  • נותנים לקוביות החלה שטבולות בנוזל לנוח כחצי שעה או קצת יותר.
  • בינתיים מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • לאחר כחצי שעה של מנוחה מכניסים את התבנית לתנור ואופים 35-45 דקות עד להשחמה של קוביות החלה.
זה הצבע שקוביות החלה אמורות לקבל…
או ככה…
  • אפשר להגיש את הברד פודינג כמו שהוא יצא מהתנור לאחר מנוחה של כמה דקות. אני אוהב לפזר אבקת סוכר למעלה.
אבקת סוכר נותנת את הטאצ’ הראוי פה…
הנה ככה…
מישהו הולך ליהנות עוד רגע…
נראה טוב…
נימוח בפה…
שווה לנסות!…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.

אהבתם את הברד פודינג? אולי תרצו להכין גם מוס שוקולד של פעם ליד או מרנג?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “ברד פודינג קינמון מעלף וקל להכנה

  1. תודה רבה על המתכון (ועל האתר הנפלא) כמה שאלות: האם אפשר להכין מראש ולחמם? ראיתי באתרים בחול ששופכים מעל המאפה רוטב חם, האם זה הכרחי?

    1. היי אוסנת,
      אפשר להכין ולחמם.
      אין צורך לשפוך רוטב חם, זו תוספת שחלק עושים וחלק לא. אני פחות אוהב.
      תודה רבה לך על הפירגון!

      1. תודה רבה. אגב, מה שיפה במתכונים שלך שהם שומרים על “וואו” בלי פלצנות יתר ובלי תחושה של TOO MUCH
        ממשיכה לעקוב !

השאר תגובה