
לפני שנים רבות התארחתי אצל חברים, הייתה אוירה טובה, אוכל מהמם והכל נראה מושלם. אלא שאז המארחת אמרה לנו “לא תאמינו מה יש לקינוח” ואנחנו השבנו בחצי פליאה “מה? מה יש לקינוח” והמארחת אמרה “פודינג לחם”.
אני הייתי בהלם, נראה לי שגם שאר האורחים היו בהלם. זה נשמע גרוע לעשות פודינג מלחם (למרות שזה פודינג עם לחם אבל אז לא ידעתי…). הקינוח הגיע לשולחן והאמת היא שהוא היה נראה מדהים. לא ממש הבנתי מה זה אבל הריח והנראות של הקינוח היו מעולים.
נותן ביס ראשון ואני המום. זה קינוח מדהים, ממש בלתי צפוי וטעים כל כך. המארחת מצידה אומרת לי שזה כלום עבודה, רק חתיכות חלה וכמה מרכיבים והופ, לתנור.
האמת היא שמאז אותה ארוחה שכחתי מהקינוח הזה ולא ניסיתי להכין אותו עד לעת האחרונה.
לא יכול להסביר את זה אבל פתאום הרבה מסעדות מגישות ברד פודינג. לדוגמה גוז ודניאל אשר בשרון וגם מסעדות אחרות.
אז מה זה בעצם ברד פודינג? זהו קינוח שעשוי מחתיכות לחם או חלה או בריוש מעורבבות עם ביצים, שמנת, חלב וסוכר ואז נאפות בתנור.
מכוון שאני אוהב קינמון אז לקחתי את המתכון הבסיסי לכוון קינמוני אבל אפשר לשלב עם שוקולד או פירות יבשים או כל דבר אחר שמשתלב עם קינוחים.
זהו סך הכל קינוח קל מאוד, מפנק מאוד ואפשר להכינו ממש שעה-שעתיים לפני שהאורחים מגיעים. ממליץ לכם להכניס אותו לרפרטואר שלכם.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו מאפה יפהפה בתבנית עוגה מלבנית סטנדרטית (חד פעמית או פיירקס שקוף או כל תבנית אחרת)?
- חלה שלמה – יכולה להיות גם חלה שעמדה יומיומיים והיא לא ממש טרייה)
- מעט חמאה או שמן צמחי כלשהו (לא שמן זית) לשימון התבנית
- 4 ביצים
- 2 חלמונים
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 300 גרם חלב
- 120 גרם סוכר
- כחצי כפית עד כפית קינמון (תלוי בהעדפה אישית)

שנתחיל? מתכון פשוט ביותר שיתן לכם תוצאות מהממות.
- נסיר את כל ה”קשה” של החלה ונפרוס לקוביות בגודל של 2 סנטימטר בערך.






- נשמן את התבנית בחמאה או בשמן צמחי כלשהו (לא שמן זית).

- נפזר בצורה אחידה את קוביות החלה בתבנית.

- בקערה נערבב את הביצים, החלמונים, השמנת, החלב והסוכר.

- ונוסיף את חצי כפית או כפית הקינמון. נערבב היטב.


- בעזרת מצקת נפזר את התערובת הנוזלית על חתיכות החלה בצורה אחידה עד כמה שניתן.



- לאחר שסיימנו לשפוך את כל הנוזל בודקים שאין קוביות חלה שאינן מכוסות. אם יש כאלו אז בעדינות מכניסים אותן לתוך הנוזל.


- נותנים לקוביות החלה שטבולות בנוזל לנוח כחצי שעה או קצת יותר.
- בינתיים מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- לאחר כחצי שעה של מנוחה מכניסים את התבנית לתנור ואופים 35-45 דקות עד להשחמה של קוביות החלה.


- אפשר להגיש את הברד פודינג כמו שהוא יצא מהתנור לאחר מנוחה של כמה דקות. אני אוהב לפזר אבקת סוכר למעלה.






זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.
אהבתם את הברד פודינג? אולי תרצו להכין גם מוס שוקולד של פעם ליד או מרנג?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
תודה רבה על המתכון (ועל האתר הנפלא) כמה שאלות: האם אפשר להכין מראש ולחמם? ראיתי באתרים בחול ששופכים מעל המאפה רוטב חם, האם זה הכרחי?
היי אוסנת,
אפשר להכין ולחמם.
אין צורך לשפוך רוטב חם, זו תוספת שחלק עושים וחלק לא. אני פחות אוהב.
תודה רבה לך על הפירגון!
תודה רבה. אגב, מה שיפה במתכונים שלך שהם שומרים על “וואו” בלי פלצנות יתר ובלי תחושה של TOO MUCH
ממשיכה לעקוב !
כייף לשמוע. תודה אוסנת!