
לפני שנים, כשהייתי שומע את המילה “מטבוחה”, הייתי מקבל ויברציות. זה היה נשמע לי משהו מעולמות אחרים, משהו שדורש מאמא מרוקאית מומחית בשביל שזה יצא טוב ומיוחד. פחדתי להתעסק עם מטבוחה והאמת היא שגם לא בדיוק ידעתי מה הטעם של זה.
ואז, לפני אולי 10 שנים יצא לי ללכת לארוחת בוקר בקופי בר ביום שישי. הזמנתי שם את אחת מארוחות הבוקר וקיבלתי גם צלוחית של מטבוחה לשולחן. זו הייתה מטבוחה מטורפת. עד היום אני זוכר את הטעם שלה. מצד אחד מאוד רציתי להכין משהו כזה בבית אבל מצד שני המשכתי לחשוש שזה לא משהו שאוכל להכין ברמה מספיק טובה.
ואז במקרה סיפרה לי חברה טובה על המטבוחה שדודה שלה מכינה והוסיפה שזה לא ממש קשה וכל אחד יכול להכין. הסתקרנתי וחשבתי על זה רבות. הגיע קיץ, מחירי העגבניות היו בשפל, המתכון של אותה דודה של החברה היה בידי והחלטתי שזהו, הגיע הרגע להכין מטבוחה בלי לפחד.
נכנסתי למטבח, הכנתי את המטבוחה ומאז אני חובב מושבע של הכנת מטבוחה. לא צריך ידע ולא צריך מומחיוות. צריך רצון וזהו. לא מדובר על המון עבודה אבל יש פה כמה שעות של בישול שבהן נחכה בסבלנות עם חלה בשביל שלב הטעימות… 🙂 .
אני מעדיף לעשות הרבה מטבוחה (כי בכל מקרה זה כמה שעות על האש) ואז להקפיא. המטבוחה שורדת הקפאה בצורה יפה וכך יש לי מטבוחה בכל רגע שארצה.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כמות יפה של מטבוחה שנוכל לשים במקרר, להקפיא וגם לחלק ליקירינו?
- 5-10 קילו של עגבניות אדומות ובשרניות – אפשר עגבניות בשלות ורכות מאוד שלעיתים ניתן לקנות בזול בזול
- 8 פלפלים אדומים
- 2-3 פלפלים חריפים
- 20-30 שיני שום
- כחצי כוס שמן צמחי כלשהו – אני משתמש בקנולה אך אפשר שמן תירס
- מלח לפי הטעם
- כפית פלפל שחור טחון
- מעט סוכר
- כף או שתיים של פפריקה מתוקה או חריפה

אני בהחלט ממליץ להכין כמות גדולה ולהקפיא או לחלק.
שנתחיל? זה באמת אחד המתכונים הטעימים!
- ראשית כל יש לקלוף את העגבניות. הכי פשוט לסמן על העגבניות X עם סכין, לחלוט אותן (כלומר לטבול לדקה או פחות במים רותחים) ואז לשים במים קרים והן ממש מתקלפות מעצמן.








- נקצוץ את העגבניות הקלופות בצורה גסה.


- נקלה את הפלפלים המתוקים והחריפים על להבת גז פתוחה עד שקליפתם תשחיר מכל הצדדים. נסובב מדי פעם להשחמה אחידה.




- את הפלפלים הקלויים נסגור בסיר עם מכסה או בשקית ניילון או בין שתי קערות כך שהאדים לא יברחו.



- נחצה את הפלפלים, נסיר את הגבעול, הגרעיים והסחוסים (אם יש כאלו) ואז בעזרת האצבעות נסיר את הקליפה המפוייחת.






- נקצוץ את הפלפלים לחתיכות.


- נקצוץ את שיני השום.

- הכל מוכן לתחילת הבישול.

- על להבת גז בינונית נשים סיר שיכול להכיל את כל חומרי המטבוחה. נשים בסיר את השמן ונחמם אותו.
- כאשר השמן חם נוסיף את השום לכמה שניות. יש להזהר שהשום לא ישרף!


- נוסיף את הפלפלים הקלויים ונערבב היטב.

- לאחר דקה או שתיים של טיגון נוסיף את העגבניות וכל המיצים שלהן.

- בשלב זה אין צורך להוסיף תבלינים. נביא את התערובת לרתיחה וננמיך להבה. ככה זה יתבשל במשך כמה שעות. מדי פעם יש לערבב למניעת חריכת הירקות שבתחתית הסיר. לאט לאט הנוזלים יתאדו וישארו רק השמן והירקות.

- כאשר נראה שהמטבוחה מוכנה, כלומר אין שכבה של מים על פניה אז נתחיל לתבל: על כמות כזו מוסיפים כפית פלפל חריף, כפית וחצי או יותר של מלח (לפי הטעם), אם המטבוחה חמוצה מדי (כתוצאה מעגבניות חמוצות) נוסיף טיפה סוכר ולבסוף נוסיף כף או שתיים של פפריקה. נטעם ונתקן תיבול.
- ניתן לתבשיל עם התבלינים להתבשל כמה דקות נוספות ונכבה את האש.
- זהו! המטבוחה מוכנה. נחכה לקירור ונחלק למנות. אני מחלק ושם בקופסאות עגולות או צנצנות כלשהן ואז למקרר, לחלוקה לחברים ומה שנשאר מקפיא.




אהבתם את המטבוחה? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
ניראה מעולה !!!! – אנסה
המטבוחה הכי טעימה שיצא לי להכין!
היי סקפטי בהתחלה אבל זה פשוט מתכון מנצח!
תודה!!!
תודה רבה עמית! איזה כייף לשמוע!