זיתים משודרגים בעשר דקות עבודה

בתור אחד שמאוד אוהב לבשל ולהתעסק עם דברים במטבח תמיד יש לי הרהורים. הרהורים עד כמה רחוק כדאי ללכת. האם כדאי להכין לחם או לקנות? ואם להכין אז האם להכין מקמח קנוי או לטחון בעצמי גרגרי חיטה? האם שווה לעשות לימון כבוש או לקנות? האם שווה לעשות נקניקים ונקניקיות או לקנות? המון הרהורים אבל בסופו של דבר מתקבלת אצלי החלטה וההחלטה מתבססת על התשובה לשאלה האם מה שאני אייצר לעומת מה שאקנה יש לו ערך מוסף ששווה את ההשקעה.

אז בלחם לדוגמה אני מעדיף לאפות ולא לקנות אבל לא תמיד יש זמן ולכן אני גם קונה מדי פעם. לעומת זאת תמיד אני קונה את הקמח ללחם ולא טוחן אותו לבד מגרעיני חיטה כי אני לא מאמין שזה יוסיף הרבה לטעם הסופי. לימון כבוש אני כרגע קונה כי מה שאפשר למצוא בשווקים הוא באיכות טובה. אולי יום אחד אחליט אחרת. נקניקים ונקניקיות אני קונה. אמנם בטוח שתוצאה של נקניקים ונקניקיות שנעשו בבית היא הרבה יותר טובה אבל זה מצריך השקעה של זמן וציוד לא מבוטלת.

יש לי גם הרהור לגבי זיתים. האם שווה לכבוש אותם לבד או לקנות במקום טוב? ניסיתי כמה פעמים לכבוש זיתים שחורים וגם ירוקים. התוצאות היו טובות אבל לא טובות מספיק בכדי שאומר לעצמי ששווה לכבוש לבד. אולי פעם אתבדה, אולי אנסה שוב בעתיד אבל כרגע אני קונה זיתים מוכנים.

ובכל זאת, זה כייף לקחת זיתים שניקנו מוכנים ולשדרג אותם לרמה אחרת. בשווקים אפשר למצוא רמז לטכניקה הזו כשרואים זיתים עם בצל ירוק או זיתים מתובלים באריסה לדוגמה. אני לוקח את זה לכוון אחר.

כשבאים אלי אורחים אני אוהב להגיש להם מגש עם לחם, שום קונפי, זיתים מתובלים בשלל טעמים ועוד כל מיני דברים. זה פותח את התיאבון וכל כך יפה. כולם מתפעלים כאשר בעצם מדובר בתהליך מאוד פשוט של שידרוג הזיתים.

הפעם אראה שלושה מתכונים שונים לשידרוג זיתים קנויים. המתכונים הם פשוטים מאוד ויתנו לכם בסיס טוב לנסות בעצמכם ולקחת אותם לכוון האישי שלכם..

שנתחיל? כל סוג של שידרוג כזה יקח להכין בין 5 ל-10 דקות עבודה. את הזיתים המשודרגים אפשר לשמור במקרר שבוע לפחות.

מתכון מספר 1: זיתים בסילאן, בלסמי וורדים

החומרים:

  • 200 גרם זיתים ירוקים סוריים או שחורים מקומטים או תערובת כלשהי בניהם או כל זיתים שתבחרו
  • 4 כפות סילאן
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 3 שיני שום
  • 5 ורדים מיובשים מופרדים לעלים
  • 5 ורדים מיובשים שלמים (לקישוט)
  • חצי כפית זרעי כמון
רשימת החומרים: זיתים, סילאן, חומץ בלסמי, שום, ורדים מיובשים, זרעי כמון

ההכנה:

  • מרתיחים את הסילאן והחומץ הבלסמי.
מרתיחים את הסילאן והחומץ הבלסמי בסיר קטן…
יש רתיחה…
  • קולפים את השום ופורסים דק.
  • מכבים את האש ומוסיפים את השום וכל הוורדים, גם את אלו שהופרדו לעלים וגם את השלמים.
מוסיפים לתערובת שרתחה את השום והוורדים..
  • מערבבים את התערובת עם הזיתים.
הזיתים מוכנים…
  • מכסים ומעבירים למקרר.
מעבירים את הקופסה עם הזיתים למקרר…
  • לאחר שהכל קר מוסיפים את הכמון ומערבבים.

מתכון מספר 2: זיתים באורגנו ולימון

החומרים:

  • 200 גרם זיתים ירוקים סוריים או שחורים מקומטים או תערובת כלשהי בניהם או כל זיתים שתבחרו
  • כף אורגנו מיובש
  • 3 כפות שמן זית
  • לימון שלם
רשימת החומרים: זיתים, אורגנו, לימון, שמן זית

ההכנה:

  • שוטפים את הלימון ומייבשים.
  • שמים את הזיתים בקערה.
  • מוסיפים את שמן הזית והאורגנו.
  • מגרדים את קליפת הלימון בעזרת פומפיה אל תוך קערת הזיתים. מגרדים רק את החלק הצהוב של הקליפה. כלומר מגרדים במקום אחד פעם אחת ואז מזיזים את הלימון ומגרדים במקום אחר. לא נשארים על אותו מקום בכדי לא לגרד את הקליפה הלבנה והמרירה אשר תחת הקליפה הצהובה העליונה.
מגרדים את קליפת הלימון מכל צדדיו…מגרדים רק את הקליפה הצהובה ולא את הקליפה הלבנה תחתיה, כלומר בכל איזור בקליפה מגרדים פעם אחת וממשיכים לאיזור הבא בכדי לא לגרד גם את הקליפה הלבנה
  • קולפים את הלימון ומפרידים לפלחים שאותם קוצצים ומוסיפים לקערת הזיתים.
מתחילים לקלוף את הלימון…
הלימון קלוף…
קוצצים את הלימון ומעבירים לקערה…
  • מערבבים את כל החומרים בקערה.
מערבבים את כל החומרים בקערה…
  • מכסים ומעבירים למקרר עד להגשה.
הזיתים המוכנים בקופסה…עוברים למקרר…

מתכון מספר 3: זיתים בערק, כוסברה ולימון

החומרים:

  • 200 גרם זיתים ירוקים סוריים או שחורים מקומטים או תערובת כלשהי בניהם או כל זיתים שתבחרו
  • 50 גרם או רבע כוס ערק
  • כף שמן זית
  • לימון שלם
  • 1 כפית זרעי כוסברה
רשימת החומרים: זיתים, ערק, שמן זית, לימון, זרעי כוסברה

ההכנה:

  • שוטפים את הלימון ומייבשים.
  • קוצצים את הלימון לחתיכות קטנות. אפשר עם הקליפה (למי שאוהב) או בלי הקליפה.
  • שמים את הזיתים בקערה יחד עם הלימון, הערק, שמן הזית וזרעי הכוסברה ומערבבים.
כל החומרים בקערה…
מערבבים…
איזה יופי…
  • מכסים ומעבירים למקרר לפחות לשעה או עד להגשה.
הזיתים מכוסים ועוברים למקרר…

זהו, סיימנו את כל ההכנות והזיתים מתקררים.

עכשיו נגיש עם לחם וכל מה שמתחשק. אני מצרף עשבי תיבול קצוצים טריים בשביל היופי ותוספת טעם. הנה כך:

זיתים באורגנו ולימון…עם בצל ירוק…
זיתים בסילאן, בלסמי וורדים…הוורדים השלמות מהוות מרכיב של יופי מעל הזיתים ובניהם…
והנה הכל עם לחם טרי שנאפה בבית…
כל כך מעורר תיאבון…ומקסים כאפריטיף לאירוח…

אהבתם את הזיתים המתובלים? אולי תרצו להכין גם סיגרים של כבד עוף או תפוחי אדמה אפויים עם פטנט הכי קראנצ'י שיש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.