תבשיל עוף, שומר ותפוח אדמה בסיגנון מרוקאי

אני ממש אוהב תיבול עז באוכל. לפעמים טעמים שקטים ועדינים זה כייף אבל אני מוצא את עצמי אוהב תיבול שהוא עז. בייחוד טעמים של מדינות צפון אפריקה. כמון, כורכום, קימל, שומר (ובכלל טעמי אניס) וכמובן פלפלים חריפים.

כבר הרבה זמן שאני מתכנן להכין סיר של עוף וירקות שיהיו לו טעמים עזים. סיר שיעמוד על הגז כמה שעות ולבסוף יצא ממנו ריח שישגע את כל בני הבית.

זהו סיר של 10 דקות עבודה ואחרי זה שעתים על אש נמוכה ויש לכם ארוחה טעימה מאוד, מזינה ומלאה. לא צריך דבר נוסף!

האאא…ושכחתי…העוף שמתבשל כל כך הרבה זמן ממש נופל מהעצם וזה פשוט מהמם!

אז מה דרוש לנו בשביל סיר כזה יפה וטעים?

  • 8-10 שוקיים של עוף
  • 2-3 שומר
  • 5 שיני שום
  • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2-3 גבעולי סלרי
  • צרור בינוני של כוסברה (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
  • כפית זרעי כוסברה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • 3 פלפלים מיובשים מתוקים או חריפים
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 לימונים
  • כף לימון משומר
  • רבע כוס שמן זית
חומרי המתכון: שוקי עוף, שומר, שום, תפוחי אדמה, סלרי, כוסברה, זרעי כוסברה, כמון, כורכום, פלפלים מיובשים, מלח, פלפל, לימונים, לימון משומר ושמן זית…הרבה חומרים מינימום עבודה!…

שנתחיל? מתכון שווה ביותר. ממליץ לא לוותר על אף אחד ממרכיבי התיבול גם אם מעולם לא התנסיתם בהם.

  • שוטפים את השומר, מסירים את הגבעולים שלו ופרוסה קטנה מבסיסו. חוצים כל שומר לרבעים.
  • שוטפים את תפוחי האדמה, קולפים אותם וחותכים לקוביות בגודל שאתם אוהבים לאכול (לא קטנות מדי – למשל 2-3 סנטימטר).
  • שוטפים את גבעולי הסלרי וחותכים לחתיכות של 2-3 סנטימטר.
  • קולפים את שיני השום וקוצצים גס.
השומר, תפוחי האדמה, הסלרי והשום מוכנים…
  • בסיר רחב על אש חזקה מחממים את שמן הזית יחד עם כל התבלינים היבשים במשך כדקה.
מטגנים את השמן עם התבלינים…
  • מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים כ-5 דקות כאשר הופכים את השוקיים מדי פעם שיקבלו צבע מכל הצדדים.
מוסיפים את שוקי העוף…
הופכים את השוקיים לקבלת צבע מכל הצדדים…
הנה כך…
  • מוסיפים לסיר את הלימון הכבוש, השומר, תפוחי האדמה, הסלרי והשום.
  • קוצצים גס את הכוסברה (או פטרוזיליה) ומוסיפים גם אותה לסיר.
הוספנו לסיר את השומר, תפוח האדמה, הסלרי, השום, הכוסברה והלימון הכבוש…
  • מוסיפים לסיר את הפלפלים המיובשים.
הנה גם הפלפלים המיובשים הוספו לסיר…
  • סוחטים את המיץ משני הלימונים ישר לתוך הסיר (ונזהרים שלא יפלו גרעינים מהלימונים לסיר).
  • מוסיפים כחצי כוס מים.
  • מביאים את התבשיל לרתיחה.
  • מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעתיים מכוסה.
הסיר מכוסה…עכשיו ניתן לזה לבעבע באיטיות שעתיים…
  • לאחר כשעתיים פותחים את הסיר ובודקים את נשארו יותר מדי נוזלים. המטרה היא לקבל רוטב סמיך ולכן אם יש יותר מדי נוזלים נמשיך לבשל עוד קצת עם מכסה פתוח ואש חזקה יותר במשך כ-10-20 דקות נוספות.
  • כאשר הרוטב מסמיך דיו התבשיל מוכן ונשאר לכם ולבני הבית להתענג על הריחות והטעמים המשגעים שהסיר הזה נותן.
התבשיל מוכן…הכורכום צבע את הכל בצהוב…
איזה יופי ואיזה ריח…
לקחתי את השוק שהייתה במרכז הסיר…
הבשר מתפרק מהעצם…
משגע…

והמתכון בקצרה: תבשיל עוף, שומר ותפוח אדמה בסיגנון מרוקאי

רשימת החומרים:

  • 8-10 שוקיים של עוף
  • 2-3 שומר
  • 5 שיני שום
  • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2-3 גבעולי סלרי
  • צרור בינוני של כוסברה (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
  • כפית זרעי כוסברה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • 3 פלפלים מיובשים מתוקים או חריפים
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 לימונים
  • כף לימון משומר
  • רבע כוס שמן זית

הוראות ההכנה:

  • שוטפים את השומר, מסירים את הגבעולים שלו ופרוסה קטנה מבסיסו. חוצים כל שומר לרבעים.
  • שוטפים את תפוחי האדמה, קולפים אותם וחותכים לקוביות בגודל שאתם אוהבים לאכול (לא קטנות מדי – למשל 2-3 סנטימטר).
  • שוטפים את גבעולי הסלרי וחותכים לחתיכות של 2-3 סנטימטר.
  • קולפים את שיני השום וקוצצים גס.
  • בסיר רחב על אש חזקה מחממים את שמן הזית יחד עם כל התבלינים היבשים במשך כדקה.
  • מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים כ-5 דקות כאשר הופכים את השוקיים מדי פעם שיקבלו צבע מכל הצדדים.
  • מוסיפים לסיר את הלימון הכבוש, השומר, תפוחי האדמה, הסלרי והשום.
  • קוצצים גס את הכוסברה (או פטרוזיליה) ומוסיפים גם אותה לסיר.
  • מוסיפים לסיר את הפלפלים המיובשים.
  • סוחטים את המיץ משני הלימונים ישר לתוך הסיר (ונזהרים שלא יפלו גרעינים מהלימונים לסיר).
  • מוסיפים כחצי כוס מים.
  • מביאים את התבשיל לרתיחה.
  • מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעתיים מכוסה.
  • לאחר כשעתיים פותחים את הסיר ובודקים את נשארו יותר מדי נוזלים. המטרה היא לקבל רוטב סמיך ולכן אם יש יותר מדי נוזלים נמשיך לבשל עוד קצת עם מכסה פתוח ואש חזקה יותר במשך כ-10-20 דקות נוספות.
  • כאשר הרוטב מסמיך דיו התבשיל מוכן ונשאר לכם ולבני הבית להתענג על הריחות והטעמים המשגעים שהסיר הזה נותן.

אהבתם את תבשיל העוף? אולי תרצו פוקצ’יה עם בצל בתבנית ליד או פרינטה שזה מאפה איטלקי מקמח חומוס?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה