פרינטה – מאפה איטלקי מקמח חומוס

פעם ראשונה שנתקלתי במתכון ללחם או למאפה הזה שנקא פרינטה (Farinata) הייתה בסרטון יוטיוב של המסעדה המפורסמת ריבר קפה בלונדון River Cafe London. האמת היא שכל סרטון שהמסעדה הזו פרסמה נראה מפתה, אפילו מפתה מאוד, אך הסרטון הזה לא נראה לי כל כך. אם זה בגלל שלא היה לי ברור מה בדיוק עושים עם מאפה כזה או בגלל שהוא עשוי מקמח חומוס. היי, מי עושה משהו מקמח חומוס ומה זה בכלל או מה הטעם של קמח חומוס חשבתי לעצמי. הנה הסרטון – תשפטו בעצמכם!

ואז יום אחד החלטתי שבכל זאת זה מאפה מעניין וכדאי להתעמק בו. קניתי קמח חומוס והתחלתי לערוך נסיונות. הרוזמרין שהשתולל בגינה גרם לי להחליט שהוא יככב במאפה.

הרוזמרין בגינה בשיאו עכשיו…

יש במתכון הזה שני דברים חשובים שצריך להתארגן אליהם מבעוד מועד. דבר ראשון זה לקנות קמח חומוס. בימינו אפשר להשיג קמח חומוס בכל היפר ולכן זו לא בעייה גדולה. דבר שני זה שתערובת הפרינטה צריכה לתסוס או לשבת לה כמה שעות טובות ולכן יש להתארגן להכנת הפרינטה ערב לפני היום שצריך להכין, או בבוקרו של יום אם רוצים להכין בערב. מעבר לכך זהו מתכון פשוט, חגיגי, מתאים לשולחן אירוח, מיוחד מאוד (סביר להניח שכמעט אף אחד מהאורחים לא נתקל בפרינטה לפני כן).

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו פרינטה גדולה במחבת בקוטר של 35 סנטימטר שיכולה להכנס לתנור (כלי גדול של פאייה יכול להתאים) או אם אין כלי כזה גדול אז שתי פרינטות במחבת של 26 סנטימטר כל אחת (מחבת שיכולה להכנס לתנור ללא חלקי עץ או פלסטיק)?

  • 290 גרם או שתי כוסות קמח חומוס
  • 750 גרם מים או שלוש כוסות ועוד שתי כפות מים
  • חצי כפית פלפל שחור או לבן
  • אחד וחצי כפיות מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • 2-3 גבעולי רוזמרין

להגשה(לא חובה):

  • 2 קישואים
  • 5 כפות שמן זית
  • כמה עלי נענע
רשימת החומרים הקצרה: קמח חומוס, שמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין

שנתחיל? מתכון ממש פשוט אבל מצריך להתחיל בהכנות כמה שעות לפני ההגשה.

  • בקערה נשים את קמח החומוס, המים, המלח והפלפל ונערבב היטב בעזרת מטרפה למניעת גושים.
קמח החומוס, המלח, הפלפל והמים בקערה…
מתחיל לערבב עם מטרפה…זהירות כי קמח החומוס הוא כמו אבקה שנוטה להתפזר אם מערבבים מהר מדי…
וזה מה שנקבל לאחר ערבוב…
  • נכסה בניילון ניצמד וניתן לנוח לפחות ל-5-6 שעות מחוץ למקרר. זה יכול להיות לילה או שנתחיל בהכנה בבוקר בשביל פרינטה שתוגש בצהריים או בערב.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד…לא במקרר…
  • לאחר כמה שעות כאשר רוצים לאפות את הפרינטה נחמם תנור ל-220 מעלות.
  • מסירים שאריות של קצף מבלילת החומוס שנחה לה כמה שעות.
זו הבלילה לאחר שנחה לה כמה שעות…
מסירים עד כמה שאפשר שאריות של קצף מפני הבלילה…
  • מחממים כמה דקות בתנור או על הגז את המחבת בה נאפה את הפרינטה.
  • בינתיים מוסיפים לבלילת הפרינטה 2 כפות שמן זית ורוזמרין קצוץ ומערבבים.
מוסיפים לבלילה 2 כפות שמן זית ורוזמרין קצוץ…
ומערבבים…
הנה כך…
  • כאשר המחבת חמה נשפוך לתוכה 3 כפות שמן זית, ניתן לו כמה שניות להתחמם ולאחר מכן נשפוך את בלילת הפרינטה למחבת הרותחת. לא מערבבים את הבלילה במחבת, איך שהיא נשפכה זה בסדר.
המחבת רותחת…
שופכים לתוך המחבת את הבלילה…
הנה כך…לא צריך לערבב ולא לגעת…
  • מכניסים את המחבת לתנור החם ואופים בין 20 ל-35 דקות להשחמה בקצוות והתמצקות למעלה. לאחר כ-20 דקות מומלץ להתחיל לבדוק.
  • בינתיים נכין את הקישואים להגשה (זו לא חובה – אני אוהב להגיש ככה): נטגן פרוסות קישוא בעובי של כחצי סנטימטר בשמן הזית עד להזהבה.
פרוסות הקישואים טוגנו ומוכנות לקישוט הפרינטה…
  • כאשר הפרינטה מוכנה (שוליים קיבלו צבע והחלק העליון התמצק) מוציאים אותה מהתנור. אפשר להגיש ישירות במחבת או להעביר לכלי הגשה.
  • מקשטים בקישואים ובנענע ומגישים עם גלגלת פיצה או סכין. אפשר לחתוך למשולשים מראש ואפשר שלא.
מוכנה…שוליים זהובים וחלק עליון שהתמצק יפה…
חותכים למשולשים כמו פיצה…לא חייבים אבל זה יפה…
ומסדרים את הקישואים והנענע…
איזה יופי…
ומגישים…
רוצים גם?…
תיכף לא ישאר…

אהבתם את הפרינטה? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה