לחמניות המבורגר של בית

לא ממש מבין את הקטע עם ההמבורגר בישראל. איך תוך שנים מעטות הוא נהפך ממשהו שאוכלים פעם ב… למשהו שכולם עסוקים בו או לפחות נראה שכולם עסוקים בו. “מה ההמבורגר הכי טוב”, “10 ההמבורגרים הטובים בתל אביב”, “המבורגר של הפרופסור”, “המבורגר סודי שאפשר להזמין רק דרך הודעות ווטסאפ” ועוד. ממש טירוף.

במחשבה שניה אולי המונח “לא מבין” קצת מוגזם. למיטב הבנתי הטירוף שנעשה עם ההמבורגר זה חלק מהתרבות האמריקנית שפורחת במחוזותינו. אם לומר את האמת המבורגר זה משהו טעים, משביע, ארוחה שלמה ולרוב במחיר סביר.

תמיד כייף לראות את ההמבורגרים המוגזמים. אלו של יומנגס, הגראז’ ואחרים. טירוף כבר אמרתי… 🙂 .

ואם כבר מדברים על להכין בבית למה שלא תקנו בשר מתאים, תעצבו לצורה של המבורגר, תקפיאו ותכינו כשבא לכם בלי הרבה בלאגן? אפשר גם לקנות המבורגרים איכותיים מעוצבים שרק צריך לשים אותם במחבת או על הגריל ולהכין. ממש פתרון לילדים ובני נוער רעבים (וכמובן גם למבוגרים 🙂 ).

אז המבורגר אפשר לקנות ולהקפיא, חסה אני ממליץ לקנות עגולה מסוג אייסברג – היא נשמרת זמן רב במקרר בצורה פריכה, בצל מוחמץ תוכלו להכין לבד, עגבנייה לחתוך רגע לפני ההגשה, רטבים יש בכל בית ונשאר רק לחמניה.

למען האמת לחמניית המבורגר אפשר לקנות בכל היפר בימינו אבל הלחמניות שאני עומד להציע פה גם נראות טוב, גם טעימות מאוד וגם לא קשות בכלל להכנה. תוכלו להכין אותן, להקפיא אותן ואז להפשיר באותו זמן שאתם מפשירים את קציצת ההמבורגר.

הלחמניות האלו טובות מאוד להמבורגר אבל האמת היא שהן טובות לכל דבר. הן טובות עבור כריך לבית הספר, עבור ניגוב של רוטב חריימה וכל דבר אחר שנראה לכם. ממש לחמניות רב תכליתיות שתשימו במקפיא ותפשירו כל פעם שצריך.

לפני שנתחיל כמה מילים על שמרים ותפיחה בכלל:

אני משתמש בקוביית שמרים של שמרית. שימו לב לתוקף הקובייה אם אתם משתמשים בה. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים אז שימו לב שהחוזק שלהם יורד ככל שעובר הזמן מרגע פתיחת אריזת הוואקום של השמרים האלו אז אם אתם מרגישים שדברים שהייתם אופים בעבר עם שמרים יבשים פתאום לא תופחים אז יכול להיות שהשמרים נחלשו וכדאי לקנות אריזה חדשה. בכל מקרה אני מעדיף להשתמש בקובייה של שמרית כי היא נותנת תוצאות בטוחות ותפיחה מצויינת.

בקשר לזמנים במתכון:

תפיחה של בצק שמרים מושפעת מטמפרטורת החדר (המטבח), מטמפרטורת המים ומטמפרטורת הקמח ולכן אם אתם רואים שהבצק לא תפח מספיק למרות שחיכיתם בדיוק את הזמנים כפי שרשמתי אז בבקשה תנו עוד קצת זמן לבצק. הזמנים פה הם קו מנחה אבל בסביבות שונות זמני התפיחה יכולים להשתנות לכאן או לכאן.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ- 15-20 לחמניות המבורגר מהממות?

  • 1 קילו קמח
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 660 גרם או שתי כוסות ושלושת רבעי כוס מים
  • 100 גרם או חצי כוס שמן קנולה
  • כף מלח
  • ביצה למריחה
  • שומשום לזרייה
רשימת החומרים: קמח, סוכר, מלח, שמרים, שמן קנולה, ביצה ושומשום

שנתחיל? ממש שווה להתנסות בכך פעם אחת לפחות. אני מאמין שאחרי זה לא תפסיקו להכין לחמניות כאלו טעימות.

  • בקערת המערבל עם וו לישה נשים את המים, הקמח, הסוכר, השמרים והשמן. נפעיל את המערבל במהירות איטית במשך 3-4 דקות עד שכל החומרים מתאחדים ומתחילים לראות בצק.
כל חומרי הבצק מלבד המלח בקערת המערבל…וו הלישה כבר מותקן…
  • נוסיף את המלח ונמשיך בלישה עוד 10 דקות לפחות במהירות בינונית. בסיום הלישה אמור להתקבל בצק יפה ונעים למגע.
סיימנו את הלישה…התקבל בצק יפה, חלק ונעים למגע…
  • נכסה את הבצק במגבת וניתן לו לתפוח 45 דקות עד שעה להכפלת נפח.
הבצק תופח לו תחת המגבת…
כך נראה הבצק בסיום התפיחה…אוורירי ותפוח…
  • לאחר כ-45 דקות עד שעה נקמח את משטח העבודה ונעביר אליו את הבצק.
העברנו את הבצק למשטח העבודה…
  • נקרוץ כ-15 עד 20 חתיכות שוות מהבצק. אם משתמשים במשקל אז נקרוץ חתיכות במשקל 100-110 גרם. אם לא משתמשים במשקל אז שיטה טובה היא לחלק את הבצק לשתיים ואז שוב לשתיים (סך הכל ארבעה חלקים עד כאן) ואז כל חלק כזה ל- 4-5 חתיכות שוות עד כמה שניתן.
קרצנו מהבצק 15-20 כדורים שווים (עד כמה שניתן)…
  • מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק ככל האפשר.
חתיכות הבצק כודררו לכדורים חלקים ככל האפשר…
  • מכסים את כדורי הבצק ונותנים להם לנוח במשך 30 דקות.
מכסים ומתפיחים את כדורי הבצק במשך כ-30 דקות…
  • בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • לאחר כ-30 דקות בודקים אם הכדורים תפחו היטב. אם הם תפחו אפשר לעבור לשלב הבא. אם הם לא תפחו כדאי לתת להם לתפוח כ-10 דקות נוספות.
  • מברישים את כדורי בהבצק בביצה פעם ראשונה. תיכף נבריש אותם פעם נוספת לקבלת ברק וצבע מושלמים.
  • ממתינים כ-5 דקות.
  • מברישים שוב את כדורי הבצק בביצה ומפזרים שומשום (לא חייבים אם לא אוהבים).
כדורי הבצק תפחו…תיכף נמרח אותם בביצה…
מורחים בביצה…
  • נכניס את הלחמניות לתנור החם ונאפה להזהבה בין 20 ל-35 דקות. הלחמניות אמורות להיות זהובות ומבריקות.
  • מוציאים מהתנור ומתאפקים לא לטרוף איזו לחמניה כי היא חמה 🙂 .
זהו…הלחמניות בתנור…
זה צריך להיות הצבע של הלחמניות כאשר הן יוצאות מהתנור…לא להוציא אותן בהירות מדי (וגם להזהר לא לשרוף אותן!)…
כמו חיילים…
20 לחמניות זה לא מעט…
מגיש עם המבורגר כמובן…
הנה ככה…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעים.

אהבתם את לחמניות ההמבורגר? אולי תרצו מקלות של לחם בשר בתיבול מרוקאי ליד או ספיחה מעלף עם בשר?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

11 תגובות בנושא “לחמניות המבורגר של בית

  1. שלום רב תודה על המתכון. האם אתה הנכד של אלברט? אם כן, אשמח לקשר . אני חוקרת תזונת הלאדינו וגרתי מול הקונדיטוריה כנערה.

  2. גם לי כייף להתעסק עם הבצק כל כך קלילל!!!!!
    יש לי ששאלה אפשר לעשות מהבצק גם פיתות?? או שזה פחות מתאים

  3. תודה על מתכון נהיר ולא מסובך כלל….
    מעדיפה קמח 80% האם לשנות משהו בשאר הרכיבים??

      1. היי מושף! איזו תגובה מהירה! טסה להכין…
        אשמח לשתף בתוצאות!!!!
        תודה רבה!

  4. אמנם, חמש שעות אחרי….
    אין לי סרטון להראות…חבל….
    הן יצאו…מ ד ה י מ ו ת!!!!
    הוספתי ביצה למתכון המקורי…(אולי בגלל סוג הקמח) שלא תצאנה יבשות…
    כעת יש לי לחמניות המבורגר קצת יותר בריאות….
    והרבה הרבה יותר טעימות!!!
    תודה לך מושף!!
    פעם ראשונה מבקרת כאן….וכבר טעים לי….חח

השאר תגובה