בצל מוחמץ

מעניין להסתכל מהצד ולראות איך ההיסטריה חוזרת…

מה היה לנו פה לפני המצאת המקררים וטכנולוגיות השימור? היית קוטף אוכל ומיד משתמש בו, היית שוחט חיה ומיד משתמש בה. לאט לאט הבינו שבטמפרטורה קרה אפשר לשמר דברים יותר זמן ואז גם הבינו שבשומן או במלח אפשר לשמר מזונות והתחיל להתפתח מדע של שימור מזון.

ואז המציאו את המקררים וכבר לא היו חייבים יותר לשמר כלום בכל מיני שיטות מסורתיות שהיו נהוגות בעבר.

אבל פתאום אנשים הבינו שהשימור הוא לא רק בכדי שמזון יהי זמין לזמן ארוך אלא גם בכדי לתת לו טעמים אחרים וגם מסיבות של בריאות (חיידקים בריאים וכו…).

טרנד עכשווי הוא חזרה לכל מיני מסורות קדומות. אנשים יוצאים ליער ומלקטים עשבים ופטריות, כובשים ומעשנים בשר ודגים, מתסיסים כל מיני דברים.

והעולם כמרקחה ( 🙂 ) בייחוד מאז שרנה רדזפי השף של מסעדת נומה (אחת המסעדות הטובות בעולם) הוציא ב-2018 ספר על כל מלאכות השימור האלו (מומלץ לכל מי שמתעניין…).

ואם נחזור רגע למציאות אז כל אחד עושה חשבון (טוב, אולי לא כל אחד אבל אני כן… 🙂 ) ומברר לעצמו מה הוא אוהב מתוך שלל שיטות שימור אלו. אז מלפפונים חמוצים כל אחד מכיר וזיתים כל אחד מכיר וכרוב כבוש כל אחד מכיר ודג מעושן או דג מלוח כל אחד מכיר. מה עד אפשר להכין? כו, כן, אפשר להכין בצל מוחמץ!

בצל מוחמץ החל להופיע לאחרונה פה ושם בתפריטי מסעדות, בייחוד על גבי המבורגר לתת קיק של חמיצות-מתיקות כזו שתלווה את ההמבורגר ותעשה אותו מעניין יותר…אפשר להוסיף אותו גם לכל כריך או מעט ממנו בסלט. אפשר לשלב אותו בעצם עם כל דבר וליהנות ממשהו טיפה שונה עם כמעט אפס עבודת הכנה.

אני מכין פעם בתקופה בצל מוחמץ בכמה צנצנות, מאחסן אותן במקרר ומשתמש כל עת שבא לי. הבצל מוכן לאחר יומיים שלושה ומחזיק מספר חודשים במקרר.

זהו מתכון פשוט מאוד, כמה דקות הכנה וזהו. ממש שווה!

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו שתיים או שלוש צנצנות בינוניות של בצל מוחמץ?

  • חצי כוס חומץ ניטרלי – עדיף חומץ אורז
  • 1 כף מלח
  • אחד וחצי כוס מים חמים
  • חמש כפות סוכר
  • שלושה בצלים אדומים בינוניים-גדולים
  • שתיים או שלוש צנצנות בינוניות (תלוי בגודל הצנצנות וגודל הבצלים)
רשימת החומרים: חומץ אורז, סוכר, מלח ובצל אדום
אלו הצנצנות שאני משתמש בהן אבל בהחלט שאפשר כל צנצנת אחרת…

שנתחיל? 10 דקות עבודה וזהו!

  • מערבבים את החומץ, המלח, הסוכר והמים החמים בקערה עד שכל הסוכר נמס.
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ומוודאים שכל הסוכר נמס…
  • קולפים את הבצלים, חוצים לשתיים לאורך ואז פורסים לפרוסות דקות.
הבצלים חצויים ופרוסים דק ככל האפשר…
  • דוחסים את הבצל טוב טוב בצנצנות.
פרוסות הבצלים דחוסות בצנצנות…
  • ממלאים את הצנצנות בתערובת החומץ וסוגרים אותן.
ממלאים את הצנצנות בתערובת החומץ…זהו – כמעט סיימנו…
  • מניחים במקרר כיומיים שלושה עד לשימוש.
  • זהו – הבצל המוחמץ מוכן. אפשר לשים על המבורגר, אפשר בתוך כריך אפשר כחלק מסלט או לכל שימוש אחר שבא לכם.
אני מגיש את הבצל המוחמץ על ההמבורגר…
וזו טעים!…מאוד טעים!…

אהבתם את הבצל המוחמץ? אולי תרצו גם להכין צ’ימיצ’ורי או לימון כבוש משגע?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה