צ’ימיצ’ורי מהמם בקלילות

תמיד כשאני חושב על צ’ימיצ’ורי עולות לי בראש מחשבות על בוקרים בתוך שטח אינסופי יושבים מסביב מדורה ומכינים גושים ענקיים של בשר. נראה לי מהמם לחוות פעם אירוע כזה שכל רגע מורידים עם סכין חדה ואמתנית איזו שכבה מהבשר השרוף ואוכלים אותה ככה בלי הרבה צלחות וסכום ופוזות.

הדבר הכי קרוב שיש לזה בישראל אלו ערבי הקרניבורים שיש במחוזותינו כמו קרנבל של בשר או קרקס על גחלים (ויש עוד רבים וטובים). בעוונותי לא הייתי מעולם באירוע בסיגנון הזה.

אני בכלל לא חסיד גדול של בשר אדום. אוהב אבל לא משתגע. נכנס למסעדה ומפנטז על ירקות וקינוחים – פחות על בשר. כזה אני.

אבל מה, אני אוהב לקחת כל מיני מרכיבים מתרבות הבשר ולהביא אותם למקום שלי. בשביל צ’ימיצ’ורי לא חייבים בכלל בשר. גם ירקות יספיקו, או סנדוויץ עם גבינה. מדובר על רוטב של עשבי תיבול משגע שבעצם מתאים לכל דבר. קופסה של רוטב כזו במקרר שלכם לצד סחוג (אם אתם אוהבי חריף) תשדרג לכם כל ארוחה או כריך.

בדרך כלל אני מכין כמות גדולה ומחלק לקופסאות. את הקופסאות אני שם במקרר, מקפיא או מחלק לחברים. ממש מתנה שווה!

ההכנה של צ’ימיצ’ורי ממש קלה. 10 דקות עבודה ויש לכם את זה. ממליץ בכל פה לנסות גם את אתם מאותגרים במטבח.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו 2-3 קופסאות יפות של צ’ימיצ’ורי מהמם?

  • צרור גדול של פטרוזיליה או כוסברה או שילוב שלהם
  • חצי פלפל אדום
  • חצי בצל סגול
  • 2-3 שיני שום
  • 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ אחר – אפשר גם פחות או יותר חומץ
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כפית פלפל
  • מלח לפי הטעם
  • קורט סוכר אותו נוסיף רק במקרה הצורך
רשימת החומרים: פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אדום, בצל סגול, חומץ, שמן זית, מלח, פלפל וסוכר

שנתחיל? 10 דקות עבודה וזהו!

  • במעבד מזון נטחן את עשבי התיבול. אנו לא רוצים לקבל משחה אלא חתיכות קטנות של עלים ולכן נבצע את הטחינה בפולסים קצרים.
עשבי התיבול במעבד המזון…תיכף נכתוש אותם בפולסים קצרים לקבלת חתיכות עלים קטנות ולא משחה!…
כמה פולסים וקיבלנו חתיכות עלים קטנות…
  • נוסיף את חצי הפלפל האדום, חצי הבצל הסגול, שיני השום, החומץ, המלח והפלפל ונמשיך לטחון את הכל בפולסים לקבלת חתיכות קטנות. לאחר כמה פולסים נפתח את מכסה מעבד המזון ונסיר את חתיכות הירק שנדבקו לדפנות.
מוסיפים את הפלפל האדום, הבצל, השום, המלח, הפלפל והחומץ…
הרבה ירק נדבק לדפנות וזה הזמן להוריד אותו…
נוריד את הירק הדבוק בעזרת מרית…
הנה כך…
  • נוסיף את שמן הזית ונמשיך לטחון בפולסים לקבלת ממרח אבל חייבים להזהר ולא לטחון יותר מדי. אנו רוצים לזהות חתיכות עשבי תיבול בממרח ולא לקבל ממרח חלק.
הוספנו את שמן הזית…
מסיימים לטחון ומעבירים לקערה (לא חייבים להעביר – לי זה היה יותר נוח)…
  • עכשיו נתקן תיבול לפי הצורך. אם רוצים אפשר להוסיף קורט סוכר ו/או קצת חומץ ו/או מלח.

ערבוב אחרון ומתקן תיבול שיהיה לטעמי…
  • מעביר לצנצנות שילכו למקרר, למקפיא ולחברים.
  • אני נוהג לכסות את הממרח בכל צנצנת בשכבה דקה של שמן זית לשמירת הצבע והטריות של הצ’ימיצ’ורי.
צנצנת מוכנה…רק שכבה דקה של שמן זית מעל הכל וזהו…
תיכף הולך למרוח את זה על פרוסה עם גבינה צהובה…

אהבתם את הצ’ימיצ’ורי?? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז.

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה