
הולך ברחוב וחושב לעצמי מה עוד אפשר לעשות עם שומר שאני כל כך אוהב (כן, זה קורה לי הרבה שאני הולך ברחוב וחושב על אוכל 🙂 ). פתאום עולה לי רעיון…קונפי משום עשיתי, קונפי מחציל עשיתי ואפילו קונפי משוק אווז עשיתי אז למה לא קונפי משומר?
האמת היא שזה ממש פשוט. בכלל קונפי זה סיפור פשוט. לבשל משהו בשמן ורק לשמור שלא תהיה רתיחה חזקה זה סיפור פשוט. והתוצאה…אויש כמה שהתוצאה טעימה.
זהו כמובן מתכון שמיועד לאוהבי השומר, לאוהבי האניס כי הטעם האניסי מתעצם והשמן עצמו נעשה שמן בטעמי שומר מודגשים וזה כל הכייף.
אני מכין כזה שומר קונפי ומחלק לקופסאות. חלק שם במקרר, חלק מקפיא וחלק מחלק לחברים. הכי כייף זה לחלק לחברים…
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כמה קופסאות יפות של שומר קונפי?
- 4-5 פקעות של שומר בגודל בינוני-גדול או קצת יותר פקעות קטנות
- כפית זרעי שומר
- כמה ענפי תימין
- כחצי ליטר עד ליטר של שמן זית
- מלח לפי הטעם

שנתחיל? סך הכל מאוד פשוט להכנה – הכל בתבנית ולתנור.
- מחממים תנור לחום של 120 מעלות.
- נחתוך את החלק התחתון של כל שומר.

- נקצוץ את ענפי השומר – הם בדרך כלל סיביים מאוד ולא נעימים לאכילה.



- נסיר גלדים חיצוניים ולא יפים של השומר ונפרוס אותו לאורך לפרוסות של סנטימטר בערך.

- מסדרים את פרוסות השומר בתבנית תנור כך שיהיו בשכבה אחידה.

- על השומר שופכים שמן זית כך שיכסה אותו – בין חצי ליטר לליטר. מסדרים את ענפי התימין, כפית זרעי שומר (אפשר גם פחות או יותר) וכפית מלח או יותר לפי ההעדפה האישית.

- מכסים את התבנית ומכניסים לתנור החם.

- לאחר כשעה בתנור בודקים אם השומר רך מספיק. בודקים על ידי דקירה עם מזלג באיזור השורש. אם הוא רך אפשר להוציא אותו. אם לא רך נותנים לו עוד חצי שעה עד שעה בתנור.





- מוציאים את השומר מהתנור, מתקנים תיבול עם מלח ומניחים להתקרר.
- מחלקים לקופסאות למקרר, להקפאה ולחלוקה לחברים.



אהבתם את השומר קונפי? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
היי!!
הגעתי לבלוג שלך במקרה כי חיפשתי מתכון לסחוג וגיליתי אוצר. קודם כל רציתי
להגיד שיש לך מתכונים נפלאים, (הכנתי בינתיים את החצילים ביוגורט ואת הסחוג ,
יצא מצוין ועוד היד נטויה !) מגיע לך שאפו על העיצוב, הכל נראה סופר אסתטי
ומזמין מאוד לקרוא ולבשל.
משהו קטן שלי אישית מפריע – ובבקשה אל תתבאס כי זה לא נאמר ממקום רע – זה
השימוש שאתה עושה בכלים חד פעמיים, כמעט בכל מתכון יש כמה תמונות עם כלים
מפלסטיק… וזה מקבל נראות ברשתות החברתיות וחבל.
היום, במיוחד בתקופה הזו שאנחנו כל כך מודעים להתחממות הגלובלית ולאפקט ההרסני
של השימוש בפלסטיק, אני חושבת שבלוגים שמקבלים חשיפה באינטרנט צריכים לשמש
דוגמא לאנשים איך לצמצם את השימוש בפלסטיק ולעבור לחומרים חלופיים (אפשר
להשתמש בצנצנות זכוכית למשל) – זו תרומתנו לטובת העולם שאנחנו חיים בו ולדורות
הבאים 🙂
בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה, תמשיך עם המתכונים הם נהדרים.
סוף שבוע נפלא.
רחלי
רחלי היקרה,
תודה רבה על הפירגון, זה בכלל לא מובן מאליו!
תודה על ההערה. אני מסכים עם כל מילה ובהחלט במגמת שיפור בנושא הכלים החד פעמיים.
סוף שבוע נפלא.
משה