סלט שעועית בובעס

אני מאוד אוהב ללכת למסעדות. להינות מאוכל טוב, מאווירה, משתייה טובה.

אחת המסעדות האהובות עלי בשנים האחרונות היא צ’יקטי – מסעדה איטלקית עם אוכל מעולה. בצ’יקטי מגישים מנה מהממת שנקראת “צלחת טעימות מאיטליה” וכוללת כל מיני דברים קטנים לאכול כמו גבינות, ארטישוקים, שם קונפי, פלפל קלוי, לחם טוב וגם סלט של שעועית גדולה – שעועית בובעס.

הסלט הזה של שעועית הבובעס הוא כל כך מושלם בצ’יקטי שהתחלתי לחשוב איך אני מכין משהו דומה. ניסיתי כל מיני מתכונים אבל האמת היא שאין מה להסתבך, סך הכל מדובר על שעועית בובעס מבושלת היטב, קצת ירקות חתוכים דק ותיבול נחמד. סלט לא מסובך בכלל אבל דורש השרייה טובה של השעועית.

כשאני אומר השרייה טובה אני מתכוון לפחות 24 שעות כי הקליפה של שעועית הבובעס נוטה להיות קשה ויש לרכך אותה מספיק זמן לפני הבישול.

זה אומר שאם תרצו לאכול סלט של שעועית בובעס אז תצטרכו להשרות את השעועית לפחות 24 שעות לפני כן. מה לעשות – יש דברים שדורשים תכנון מקדים 🙂 .

חשוב גם לקנות את השעועית במקום שיש בו תחלופה טובה. שלא יווצר מצב שקניתם שעועית שעמדה בחנות שנה-שנתיים. לשעועית כזו תהיה קליפה מאוד קשה והיא תדרוש בישול ארוך יותר.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כמות יפה של סלט?

  • 250 גרם של שעועית בובעס (שעועית גדולה) – חשוב לקנות במקום שיש בו תחלופה גדולה
  • 2 עגבניות יפות
  • צרור יפה של פטרוזיליה או נענע או שילוב בניהם
  • בצל סגול
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
רשימת החומרים: שעועית בובעס, פטרוזילה או נענע, עגבניות, בצל סגול, שמן זית, מלח ופלפל

שנתחיל? כמו שציינתי המתכון דורש השריית השעועית כ-24 שעות ולאחר מכן בישול שלה בין שעה לשלוש שעות. מעבר לכך מדובר על 10 דקות הכנה. מתכון ממש קל.

  • משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים כ-24 שעות לפני ההכנה. ההשרייה הארוכה (לא לילה אלא 24 שעות) נדרשת בכדי לרכך מספיק את קליפת השעועית.
  • לאחר כ-24 שעות מסננים את השעועית ושמים אותה בסיר עם הרבה מים. מביאים את המים לרתיחה ומקפים את הקצף, כלומר מסירים את הקצף שמצטבר על המים בעזרת מסננת.
מתחילים לבשל את השעועית ומסירים את הקצף בעזרת מסננת…
  • מנמיכים את האש ונותנים לשעועית להתבשל לפחות שעה. לאחר שעה נבדוק את מצב השעועית – נטעם ונראה אם השעועית רכה מספיק או שנדרש עוד בישול. אם נדרש עוד בישול אז נמשיך לבשל את השעועית ונבדוק כל חצי שעה. בסוג כזה של שעועית יכול להווצר מצב שהקליפה קשה והתוכן רך. זה מצב שיש להמשיך בבישול כי אנו רוצים שהקליפה תהיה רכה. כאשר החלטנו שהשעועית רכה מספיק נסיר אותה מהאש ונעביר למסננת, נשטוף אותה תחת זרם מים קרים ונשאיר את המסננת מעל קערה בכדי שכל המים ינוקזו מהשעועית.
  • נתחיל בהכנת יתר מרכיבי המנה. נקצוץ לקוביות קטנות את העגבניות.
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנטנות…
  • נקצוץ דק את הבצל ועשבי התיבול.
  • נעביר לקערה את השעועית, העגבניות, עשבי התיבול והבצל.
  • נתבל בפלפל, כפית מלח ושמן זית. נערבב היטב. נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך.
מערבבים את כל החומרים בקערה…
  • אפשר גם להוסיף שיני שום פרוסות דק וקצת לימון או חומץ. אני בחרתי שלא אבל זה בהחלט אפשרי לפי ההעדפה האישית.
  • מגישים בצלחת עם קישוט של עלי פטרוזיליה ומתענגים. אפשר פשוט לשים על פרוסת לחם משובח קלוי (ואז זה יהיה ברוסקטה) או לאכול בתור סלט ואפילו אפשרי לאכול את זה בתור תוספת למנה בשרית או בתור מנה עיקרית – כל מה שתבחרו יהיה טוב כי זהו סלט מהמם!
אני מגיש עם קישוט של עלה פטרוזיליה…
הנה כך…
נראה כל כך טוב…
כף של אושר…

אהבתם את סלט השעועית? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה