
התרבות האמריקאית חודרת לנו לתוך ההוויה הישראלית. אין מה לעשות עם זה ולא ברור לי אם צריך לעשות עם זה משהו מלבד לאמץ מתוך התרבות הזו חלקים שנראים לנו נכונים.
פשטידת פסטה נראה לי שיש לנו מאז ומתמיד. גם פסטה בשמנת יש מהמטבח האיטלקי שקרוב אלינו אבל האמריקאים לקחו את זה לכוון טיפה שונה וקראו לזה מק אנד צ’יז, כלומר, מקרוני וגבינה.
אני לא כל כך התוודעתי למנה הזו עד הביקור האחרון שלי בארצות הברית. פתאום ראיתי שיש את המנה הזו בכל מקום אליו הלכתי לאכול. ממש נראה היה לי שזה נכס של התרבות האמריקאית בדיוק כמו סטייק או סלט חסה.
זו באמת מנה טעימה ומפנקת שיכולה להיות שמנה מאוד מבחינת אחוזי השומן של הגבינות שמוסיפים לה. לאמריקאים זה אולי טוב אבל למזלנו בישראל אנו פחות מורגלים במנות שמנות מאוד מאוד.
אני מבחינתי לקחתי את המנה הזו לכוון הפחות שמן שלה ועוד השתדלתי שתהיה קלה להכנה במהירות. מנה מספקת ומנחמת במינימום מאמץ.
את המנה אפשר להכין מכל פסטה קצרה. לכו על מה שנראה לכם נכון. אני השתמשתי בפנה שאלו צינורות קצרים וחלולים אבל אפשר כל פסטה קצרה אחרת.
מעל המנה נפזר פירורי לחם קלויים למרקם הקראנצ’י. זה ישדרג לנו את המנה לרמה אחרת אבל אם רוצים אפשר בקלות לוותר על זה.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-4 מנות פסטה יפות?
- 500 גרם פסטה קצרה מכל סוג שיש – אני השתמשתי ב”פנה”
- 1 ליטר חלב
- כפית מלח או לפי הטעם
- 15 גרם או כף חמאה
- 50-100 גרם פרמזן
לתוספת פירורי לחם קראנצ’ים מעל (לא חובה):
- 3-4 כפות פירורי לחם
- 15 גרם או כף חמאה
- קורט מלח

שנתחיל? סך הכל מתכון מאוד פשוט וקצר שיכול להוות ארוחת צהריים שלמה למשפחה.
- נתחיל מהכנת פירורי הלחם הקראנצ’ים: במחבת קטנה נשים את החמאה ונמיס אותה על אש קטנה.

- נוסיף קורט מלח ואת פירורי הלחם. נערבב בעזרת כף או מרית ואז ברגע שהכל מתאחד נערבב על ידי סיבוב המחבת. מסובבים ומסובבים במשך כ-2-3 דקות לקבלת פירורי לחם שחומים בצורה אחידה. נעביר את פירורי הלחם לקערה.



- נתחיל בהכנת הפסטה: בסיר נשים את הפסטה, החלב והמלח ונתחיל לבשל אותם בחום בינוני תוך כדי ערבוב. הפסטה לא צריכה להיות מבושלת בשלב זה. היא בעצם תתבשל בתוך החלב.

- מביאים את החלב לרתיחה וממשיכים לבשל. לאט לאט הפסטה סופגת את החלב ומתרככת. מרגע הרתיחה ועד שהפסטה נעימה לנגיסה זה אמור לקחת 10-12 דקות. מערבבים מדי פעם כי יש לחלב נטייה להדבק לתחתית הסיר ולהשרף.

- בינתיים, בזמן בישול הפסטה ובין ערבוב לערבוב נגרד את הפרמזן בפומפיה דקה.

- כאשר נראה שאין יותר חלב בסיר טועמים את הפסטה ובודקים שהיא מוכנה. אם התבשיל נעשה סמיך מדי אך הפסטה לא מוכנה עדיין אפשר להוסיף קצת חלב או מים ולהמשיך.
- כאשר הפסטה מוכנה נוסיף את החמאה ונערבב כך שהיא תימס.

- אחרי שהחמאה נמסה לתוך הפסטה נוסיף את הפרמזן ונערבב היטב.
- נטעם את הפסטה ונתקן תיבול.
- הפסטה מוכנה. נגיש מיד כי כל דקה שעוברת היא מתמצקת לה.
- להגשה נשים בקערית מנת פסטה ומעליה את פירורי הלחם הקראנצ’ים.






אהבתם את המק אנד צ’יז? אולי מעניין אתכם גם סיגרים של כבד עוף או הום-פרייז?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!