טבעות בצל הכי קראנצ’י שאפשר!

המבורגר וטבעות בצל, טבעות בצל והמבורגר…שילוב מנצח מבחינתי.

לפני מספר שנים גרתי בהולנד לצרכי עבודה. הייתי מסיים לעבוד בשעות אחר הצהריים המאוחרות ואז מתחיל לחזור הביתה…אוטובוס או שתי רכבות…זה היה לוקח שעה או קצת יותר. אם אלו היו ערבי חורף אז היה חשוך כבר ב-3 או ב-4 אחר הצהריים.

באותם ערבי חורף חשוכים וקרים הייתי יורד מהאוטובוס או מהרכבת ומתכונן לפסוע לביתי. אלו היו 10 דקות של הליכה לצד אגם ורוכבי אופניים. נוף לא רע בכלל אבל חשוך וקר. לעיתים הייתי נכנע לצורך המיידי באוכל מנחם באותם ערבים וקונה לי המבורגר וטבעות בצל בסניף ברגר קינג בתחנת הרכבת. הייתי ממהר להגיע הביתה, לפתוח את הקופסה ולהתענג על האוכל. פשוט, לא ממש בריא, לא ממש לשמירת הגיזרה אבל מנחם בהחלט באותם רגעים זכורים לטוב. מאז אני אוהב המבורגר עם טבעות בצל.

יש הרבה מתכונים ברשת לטבעות בצל בבצק בירה אבל אני רציתי משהו קצת שונה. משהו קריספי ברמות על. למה לא ללכת על טיגון יפני – טמפורה ולשלב איתה פירורי לחם סופר קריספיים כמו פאנקו?

המתכון שמובא כאן קל ביותר להכנה ונותן טבעות בצל קריספיות גם אם אוכלים אותן קרות אחרי 3 שעות.

נכון, מדובר בטיגון וזה לא בריא אבל אני דוגל בשיטה של פעם ב… זה מותר.

ממליץ לעשות ערב המבורגרים לחברים בסגנון הבא: לקנות או לעשות לחמניות המבורגר (מתכון כאן), לעצב המבורגרים מבשר בקר טחון, מלח ופלפל ולהכין כשהאורחים באים, להוסיף לזה בצל מוחמץ (מתכון כאן), טבעות בצל שאני אסביר מיד איך מכינים, רטבים, חסה, עגבניה ואתם מסודרים!

אז בא לכם להכין טבעות בצל סופר קריספיות כאלו? מה אנחנו צריכים בשביל ערימה יפה של טבעות בצל?

  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כוסות קמח טמפורה (להשיג בכל רשת מזון ובחנויות למזון מהמזרח)
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית אבקת שום
  • 2-3 כוסות של פירורי לחם יפניים – פאנקו
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
חומרי המתכון: בצלים, קמח טמפורה, מלח, פלפל, אבקת שום, פאנקו ושמן קנולה לטיגון

שנתחיל? מתכון קל ביותר!

  • קולפים את שני הבצלים ופורסים אותם לטבעות בעובי חצי סנטימטר עד סנטימטר. כל אחד לפי העדפותיו. שני בצלים יתנו לנו הרבה טבעות בצל!
הבצלים פרוסים…
  • מפרידים את פרוסות הבצל לטבעות. נפטרים מהטבעות הפנימיות (הקטנות) ומשתשים בהם למתכון אחר. כאן הן לא יתאימו.
  • שמים את טבעות הבצל בצלחת ומבשלים אותן במיקרו 20 שניות לריכוך חלקי.
טבעות הבצל בצלחת שתכנס למיקרו ל-20 שניות…
  • מערבבים את קמח הטמפורה, המלח, הפלפל ואבקת השום בקערה גדולה.
קמח הטמפורה, המלח, הפלפל ואבקת השום בקערה…
  • מתחילים להוסיף לקערת הקמח מים קרים ובעזרת מטרפה מערבבים כל הזמן עד שמתקבלת בלילה בסמיכות של בלילת פנקייק. נזהרים לא להוסיף יותר מדי מים ואז הבלילה תתקבל דלילה מדי.
מתחילים להוסיף מים קרים…משתמשים במטרפה…
מערבבים…
ומקבלים בלילה בסמיכות של בלילת פנקייק…
  • את פירורי הפאנקו שמים בקערה רחבה שתהיה נוחה לעבודה.
הכל מוכן לטיגון…
  • מכינים סיר עם שמן טיגון בגובה של 3-4 סנטימטר ומחממים את השמן. אם יש מדחום מומלץ להשתמש בו ולבדוק שטמפרטורת השמן מגיעה ל-180 מעלות בערך.
כמעט 180 מעלות…
  • בזמן שהשמן מתחמם מצפים את טבעות הבצל: לוקחים טבעת, טובלים אותה בבלילה, מנערים עודפים וזורקים אותה לקערת הפאנקו. מכסים את הטבעת בפאנקו וממש לוחצים עליה שמקסימום פאנקו ידבק לטבעת. זה מה שייתן את הקריספיות. חוזרים על הפעולה עם כל טבעות הבצל.
טובלים טבעת בבלילה…
מוציאים ומנערים עודפים…
זורקים לקערת הפאנקו…
אפשר כמה טבעות ביחד…
וממש לוחצים על הטבעת שמקסימום פאנקו ידבק אליה…
טבעת מצופה…
הנה…
טבעות מוכנות לטיגון…
  • כאשר השמן הגיע ל-170-180 מעלות מכניסים כמה טבעות לשמן ומטגנים להזהבה. זה אמור לקחת 2-3 דקות. אם אין מדחום אפשר לנסות ולהכניס טבעת לשמן ולראות שיש בועות מבעבעות סביבה כמו בתמונה.
טבעות בשלב הטיגון…
מתחילות לקבל צבע…
מוכנות עם צבע יפה…תיכף מעבירים לנייר סופג…
מטורף כמה שזה טעים וקריספי…
עוד סבב של טיגון…
יצאו יפה…
  • מעבירים את הטבעות המוכנות לנייר סופג לספיגת עודפי שמן.
הטבעות על נייר סופג…
  • זהו, הטבעות מוכנות. אפשר להגישן כתוספת להמבורגר לדוגמה.
מגיש בתוך קערית מרופדת בנייר…
כל כך קריספי…
קטשופ או רוטב אחר – זו חובה…
לצד המבורגר…
אתם קולטים כמה קריספית הטבעת הזו…
והטבעת הזו…

והמתכון בקצרה: טבעות בצל הכי קראנצ’י שאפשר!

  • קולפים את שני הבצלים ופורסים אותם לטבעות בעובי חצי סנטימטר עד סנטימטר. כל אחד לפי העדפותיו. שני בצלים יתנו לנו הרבה טבעות בצל!
  • מפרידים את פרוסות הבצל לטבעות. נפטרים מהטבעות הפנימיות (הקטנות) ומשתשים בהם למתכון אחר. כאן הן לא יתאימו.
  • שמים את טבעות הבצל בצלחת ומבשלים אותן במיקרו 20 שניות לריכוך חלקי.
  • מערבבים את קמח הטמפורה, המלח, הפלפל ואבקת השום בקערה גדולה.
  • מתחילים להוסיף לקערת הקמח מים קרים ובעזרת מטרפה מערבבים כל הזמן עד שמתקבלת בלילה בסמיכות של בלילת פנקייק. נזהרים לא להוסיף יותר מדי מים ואז הבלילה תתקבל דלילה מדי.
  • את פירורי הפאנקו שמים בקערה רחבה שתהיה נוחה לעבודה.
  • מכינים סיר עם שמן טיגון בגובה של 3-4 סנטימטר ומחממים את השמן. אם יש מדחום מומלץ להשתמש בו ולבדוק שטמפרטורת השמן מגיעה ל-180 מעלות בערך.
  • בזמן שהשמן מתחמם מצפים את טבעות הבצל: לוקחים טבעת, טובלים אותה בבלילה, מנערים עודפים וזורקים אותה לקערת הפאנקו. מכסים את הטבעת בפאנקו וממש לוחצים עליה שמקסימום פאנקו ידבק לטבעת. זה מה שייתן את הקריספיות. חוזרים על הפעולה עם כל טבעות הבצל.
  • כאשר השמן הגיע ל-170-180 מעלות מכניסים כמה טבעות לשמן ומטגנים להזהבה. זה אמור לקחת 2-3 דקות. אם אין מדחום אפשר לנסות ולהכניס טבעת לשמן ולראות שיש בועות מבעבעות סביבה כמו בתמונה.
  • מעבירים את הטבעות המוכנות לנייר סופג לספיגת עודפי שמן.
  • זהו, הטבעות מוכנות. אפשר להגישן כתוספת להמבורגר לדוגמה.

אהבתם את טבעות הבצל? אולי תרצו גם להכין צ’ימיצ’ורי או לימון כבוש משגע?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

השאר תגובה