
סלט! אני מכיר הרבה ילדים שעשים פרצוף כשמציעים להם סלט לארוחה. הם יעדיפו המבורגר וצ’יפס, הם יעדיפו שאוורמה, הם יעדיפו שניצל אבל סלט? לא ולא.
ובכל זאת ילדים (וגם מבוגרים) צריכים לאכול איכשהו ירקות. ולמי שמהרהר אז לא! – תפוח אדמה לא נחשב ירק בהקשר זה… 🙂 . צריך למצוא לבעייה הזו פתרון אני חושב לעצמי ותכלס, יש פתרון והוא לא כל כך מסובך.
נשאל את עצמינו למה ילדים כן אוכלים סלט כאשר הולכים למסעדה? כי הסלט מאוד מגוון, יש לו רוטב טעים ותוספות מעניינות פזורות מעליו. זה הוא הפתרון לסלט שילדים אוהבים ויסכימו לאכול בלי בעיה.
אחד הסלטים הפשוטים לכאורה אך יוצאי הדופן שנתקלתי בהם הוא “סלט חדש” של רביבה וסליה. זהו סלט שמורכב מירקות שורש חתוכים לגפרורים, חסה, עלי רוקט, רוטב טעים מאוד, חתיכות טורטיה מטוגנות (זה לא הכי בריא אבל מדובר על מעט חתיכות כאלו על פני סלט גדול כך שזה בטל בשישים), חזה עוף על הגריל ופרמזן. הסלט הזה טעים בצורה יוצאת דופן וכמעט כל פעם שאני הולך לאחד מהסניפים של רביבה וסליה אני מזמין אותו.
אני לקחתי את מה שנראה לי מהסלט הזה: לקחתי את ירקות השורש, החסה, הרוטב המדהים והטורטיה המטוגנת. אפשר להוסיף לזה את חזה העוף (לארוחת צהריים או ערב) אבל לא התפתיתי לעשות זאת כי חיפשתי סלט שאפשר להכין בקלות ובמהירות בלי להפשיר בשר ובלי תכנון מראש. רוב החומרים של הסלט נמצאים (או יכולים להמצא) בכל בית בכל זמן נתון ולא דורשים שום תכנון מראש.
אתם תגישו את הסלט הזה ותתפלאו איך הילדים (או לפחות רובם) משתגעים ממנו וטורפים אותו – זו לא הגזמה, זו אמת! נסו ותווכחו!
את הטורטיות המטוגנות אפשר להכין יום או יומיים מראש ולאחסן בכלי סגור. האמת היא שב”רביבה וסליה” אפשר לקנות שקית של הטורטיות המטוגנות ולחסוך את השלב הזה בהכנה אבל אני אדגים גם איך להכין אותן – זה ממש קל ומהיר.
את הרוטב אפשר להכין מראש ולשים בצנצנת במקרר ואז להשתמש לפי הצורך.
אז בואו נעשה סיכום ביניים:
- רוטב – מכינים מראש
- טורטיות מטוגנות – מכינים מראש
- ירקות – חותכים ממש לפני ההגשה (או שאפשר לחתוך כמה שעות מראש ולשים בקערה עם מים קרים)
- מרכיבים הכל ומגישים ברגע האמת
אז מה דרוש לנו בשביל צלחת יפה כזו של סלט? זו לא צלחת ענקית אך היא בהחלט תספיק ל-2 אנשים!
לרוטב:
(כמות כזו של רוטב תספיק ליותר מסלט אחד כזה – תכינו ותשמרו במקרר)
- 1 כפית חרדל חלק או חרדל דיז’ון עם גרגרים
- 2 כפיות דבש
- לימון אחד
- שן שום
- רבע כוס שמן זית
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל
לטורטיות:
(כמות כזו של טורטיות תספיק ליותר מסלט אחד כזה – תכינו ותשמרו במקרר)
- 2 טורטיות
- שמן קנולה לטיגון
לסלט:
- חסה אייסברג (עגולה ופריכה) או חסה אחרת לפי הטעם
- קולורבי אחד
- 2 גזרים
- סלק בינוני אחד
- צנון בינוני אחד או שניים יותר קטנים

שנתחיל? סלט מהמם במינימום עבודה (טוב, אולי קצת חיתוכים אבל באמת שזה לא הרבה).
- מתחילים בהכנת הרוטב:
- קולפים את השום וכותשים אותו.
- בצנצנת עם מכסה (שאפשר לשקשק) שמים את השום הכתוש, החרדל, הדבש, המלח, הפלפל ושמן הזית.
- סוחטים את הלימון לתוך קערה ומעבירים 3 כפות ממנו לצנצנת.


- סוגרים את הצנצנת ומניחים בצד שתחכה לנו להרכבת הסלט. אפשר לשמור את הצנצנת במקרר אפילו שבוע מראש ולזלף על סלטים כרצוננו.
- ממשיכים בהכנת הטורטיות המטוגנות:
- לוקחים שתי טורטיות ומניחים אותן אחת על השניה.
- חוצים את הטורטיות באמצע.

- מניחים את חצאי הטורטיות אחת על השניה.

- חותכים את הטורטיות לפסים דקים של 2-3 מילימטר עובי.


- בסיר או קלחת קטנים מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. השמן לא צריך להיות עמוק כל כך – אפשר שמן בגובה 3-4 סנטימטר וזהו. אם יש מדחום אז מחממים את השמן ל-160 מעלות. אם אין אז לא נורא, פשוט מכניסים חתיכת טורטיה לשמן ורואים שיוצאות בועות מסביבה.
- כאשר השמן חם דיו מכניסים את הטורטיות ומטגנים עד לצבע יפה אבל נזהרים שלא ישרף. זה אמור להיות די מהיר. מערבבים את הטורטיות שיקבלו טיגון אחיד.


- כאשר הטורטיות קיבלו צבע מוציאים אותן בעזרת מסננת או כף מחוררת לנייר סופג.

- אז הטורטיות מוכנות והרוטב מוכן – עוברים להכנת הירקות:
- שוטפים את עלי החסה ומניחים מספר דקות במסננת.

- שוטפים גם את כל יתר הירקות.
- פורסים את הצנון לפרוסות דקות ככל האפשר וקוצצים לגפרורים.


- קולפים את הקולורבי, פורסים לפרוסות דקות וחותכים לגפרורים כמו שעשינו לצנון.


- קולפים את הסלק, פורסים לפרוסות דקות וחותכים לגפרורים כמו שעשינו לצנון.


- קולפים את הגזרים ופורסים לפרוסות דקות באלכסון.

- חותכים את פרוסות הגזר לגפרורים.

- בקערה שיכולה להכיל את כל מרכיבי הסלט שמים את גפרורי הצנון, הקולורבי, הסלק והגזר.

- קורעים בעזרת הידיים את עלי החסה לחתיכות ומוסיפים לקערה.

- משקשקים היטב את הרוטב שבצנצנת. כמובן שהפקק של הצנצנת צריך להיות סגור היטב. אני תמיד מניח אצבע על הפקק בזמן השיקשוק בכדי להמנע מהפתעות של מכסה סורר שבא לו להפתח פתאום.
- שופכים רוטב לפי הצורך על הירקות שבקערה. לא צריך להשתמש בכל הרוטב. הכוונה היא שהרוטב “ילטף” את הירקות ולא שהירקות “יטבעו” בתוכו.

- מערבבים מעט את הסלט עם כף או בעזרת הידיים – לא להגזים בערבוב שיגרום לירקות להיות “סמרטוטיים”.

- מעבירים את הסלט לקערת הגשה יפה. משתדלים שהסלט ישב בערימה יפה במרכז הקערה.



- מפזרים את חתיכות הטורטיה המטוגנת על הסלט.


- זהו, הסלט מוכן. ועכשיו לגיוונים: אפשר לפזר מעל פרמזן מגורד או פרמזן שמגולף בעזרת קולפן. אפשר לצלות חזה עוף במחבת עם טיפה שמן ואז לחתוך ולפזר מעל. אפשר לפזר גבינה בולגרית ואפשר עוד הרבה דברים כל אחד כיד הדימיון הטובה עליו.



והמתכון בקצרה: סלט כזה גם ילדים טורפים
החומרים לרוטב:
(כמות כזו של רוטב תספיק ליותר מסלט אחד כזה – תכינו ותשמרו במקרר)
- 1 כפית חרדל חלק או חרדל דיז’ון עם גרגרים
- 2 כפיות דבש
- לימון אחד
- שן שום
- רבע כוס שמן זית
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל
החומרים לטורטיות:
(כמות כזו של טורטיות תספיק ליותר מסלט אחד כזה – תכינו ותשמרו במקרר)
- 2 טורטיות
- שמן קנולה לטיגון
החומרים לסלט:
- חסה אייסברג (עגולה ופריכה) או חסה אחרת לפי הטעם
- קולורבי אחד
- 2 גזרים
- סלק בינוני אחד
- צנון בינוני אחד או שניים יותר קטנים
הוראות ההכנה:
- מתחילים בהכנת הרוטב:
- קולפים את השום וכותשים אותו.
- בצנצנת עם מכסה (שאפשר לשקשק) שמים את השום הכתוש, החרדל, הדבש, המלח, הפלפל ושמן הזית.
- סוחטים את הלימון לתוך קערה ומעבירים 3 כפות ממנו לצנצנת.
- סוגרים את הצנצנת ומניחים בצד שתחכה לנו להרכבת הסלט. אפשר לשמור את הצנצנת במקרר אפילו שבוע מראש ולזלף על סלטים כרצוננו.
- ממשיכים בהכנת הטורטיות המטוגנות:
- לוקחים שתי טורטיות ומניחים אותן אחת על השניה.
- חוצים את הטורטיות באמצע.
- מניחים את חצאי הטורטיות אחת על השניה.
- חותכים את הטורטיות לפסים דקים של 2-3 מילימטר עובי.
- בסיר או קלחת קטנים מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. השמן לא צריך להיות עמוק כל כך – אפשר שמן בגובה 3-4 סנטימטר וזהו. אם יש מדחום אז מחממים את השמן ל-160 מעלות. אם אין אז לא נורא, פשוט מכניסים חתיכת טורטיה לשמן ורואים שיוצאות בועות מסביבה.
- כאשר השמן חם דיו מכניסים את הטורטיות ומטגנים עד לצבע יפה אבל נזהרים שלא ישרף. זה אמור להיות די מהיר. מערבבים את הטורטיות שיקבלו טיגון אחיד.
- כאשר הטורטיות קיבלו צבע מוציאים אותן בעזרת מסננת או כף מחוררת לנייר סופג.
- אז הטורטיות מוכנות והרוטב מוכן – עוברים להכנת הירקות:
- שוטפים את עלי החסה ומניחים מספר דקות במסננת.
- שוטפים גם את כל יתר הירקות.
- פורסים את הצנון לפרוסות דקות ככל האפשר וקוצצים לגפרורים.
- קולפים את הקולורבי, פורסים לפרוסות דקות וחותכים לגפרורים כמו שעשינו לצנון.
- קולפים את הסלק, פורסים לפרוסות דקות וחותכים לגפרורים כמו שעשינו לצנון.
- קולפים את הגזרים ופורסים לפרוסות דקות באלכסון.
- חותכים את פרוסות הגזר לגפרורים.
- בקערה שיכולה להכיל את כל מרכיבי הסלט שמים את גפרורי הצנון, הקולורבי, הסלק והגזר.
- קורעים בעזרת הידיים את עלי החסה לחתיכות ומוסיפים לקערה.
- משקשקים היטב את הרוטב שבצנצנת. כמובן שהפקק של הצנצנת צריך להיות סגור היטב. אני תמיד מניח אצבע על הפקק בזמן השיקשוק בכדי להמנע מהפתעות של מכסה סורר שבא לו להפתח פתאום.
- שופכים רוטב לפי הצורך על הירקות שבקערה. לא צריך להשתמש בכל הרוטב. הכוונה היא שהרוטב “ילטף” את הירקות ולא שהירקות “יטבעו” בתוכו.
- מערבבים מעט את הסלט עם כף או בעזרת הידיים – לא להגזים בערבוב שיגרום לירקות להיות “סמרטוטיים”.
- מעבירים את הסלט לקערת הגשה יפה. משתדלים שהסלט ישב בערימה יפה במרכז הקערה.
- מפזרים את חתיכות הטורטיה המטוגנת על הסלט.
- זהו, הסלט מוכן. ועכשיו לגיוונים: אפשר לפזר מעל פרמזן מגורד או פרמזן שמגולף בעזרת קולפן. אפשר לצלות חזה עוף במחבת עם טיפה שמן ואז לחתוך ולפזר מעל. אפשר לפזר גבינה בולגרית ואפשר עוד הרבה דברים כל אחד כיד הדימיון הטובה עליו.
אהבתם את הסלט? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או סלק צלוי בהגשה אלגנטית?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
הצנצנת מדהימה
תודה רבה עופר!
נראה מעולה. אנסה
תודה ובהצלחה שרית!