לחמניות פרח רכות רכות במלית ריקוטה

את הלחמניות האלו ראיתי בספר של בישול טורקי. כל פעם שדפדפתי בספר עצרתי לרגע ליהנות מהיופי שלהן. זה קרה כמה פעמים. רק בפעם החמישית או השישית שהסתכלתי בספר הבנתי שהלחמניות קוראות לי מתוך הדפים. חוצפניות הלחמניות האלו… 🙂 .

בכל ארוחה שאני מכין לאורחים חייבות להיות לחמניות או לחם מיוחדים. לא סתם לחם שנקנה במכולת (ולא מזלזל חלילה…) אלא לחם שייתן פייט לאוכל שאני מגיש. אני לא רוצה שאנשים יאכלו רק את האוכל ולא יסתכלו על הלחם ואני גם לא רוצה שאנשים ישבעו מהלחם ולא יגעו באוכל עצמו. מין דילמה שכזו…

אז החלטתי להכין את הלחמניות הללו מהספר עם שינויים קלים. ברגע שהלחמניות יצאו מהתנור הבנתי שיש כאן מתכון מנצח! לחמניות רכות ואווריריות, יפות כל כך למראה והכי חשוב טעימות מאוד. מה יכול להיות רע בלחמניות עם מלית ריקוטה? האמת היא שאפשר להחליף את המלית הזו בכל מלית אחרת שאינה נוזלית מדי.

את הלחמניות אפשר להכין לדוגמה בבוקר ולחמם בערב לפני שבאים אורחים. אפשר גם להקפיא אותן ולחמם כאשר רוצים, הכל הולך.

הכנת הלחמניות פשוטה וקלה. אני מוצא שעיצוב הלחמניה לצורת פרח היא מאוד קלה וכייפית – נסו ותראו!.

אז מה דרוש לנו בשביל 12-14 לחמניות בגודל יפה?

לבצק:

  • 240 גרם או כוס חלב
  • 1 כף שמרים יבשים או קוביית שמרית
  • 2 כפיות סוכר
  • ביצה גדולה
  • 100 גרם או כחצי כוס שמן קנולה
  • 450 גרם או שלוש ורבע כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח גס

למלית:

  • 350 גרם גבינת ריקוטה
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • 2 שיני שום
  • כפית מלח

למריחה:

  • ביצה גדולה
  • כפית חלב
חומרי המתכון: חלב, שמרים, סוכר, ביצים, שמן קנולה, קמח, מלח גס, מלח דק, פטרוזיליה, שום וריקוטה

שנתחיל? מתכון מרשים וטעים!

  • בקערת המיקסר שמים את כוס החלב, השמרים והסוכר, מערבבים אותם ונותנים להם לנוח כ-10 דקות עד שנראה בועות.
החלב, השמרים והסוכר בקערת המיקסר…
הופיעו בועות…
  • מוסיפים לקערת המיקסר ביצה, חצי כוס שמן קנולה, את הקמח והמלח הגס.
  • מפעילים את המיקסר עם וו הלישה כ-4 דקות במהירות איטית ו-6 דקות במהירות בינונית. בסיום הלישה אמור להתקבל לנו בצק.
כל החומרים בקערת המיקסר…
לאחר הלישה מתקבל בצק יפה…
  • מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי להכפלת נפח.
הבצק מכוסה והולך לנוח…
  • בינתיים מכינים את מלית המאפה: קוצצים את הפטרוזיליה וכותשים את שיני השום.
שיני השום כתושות והפטרוזילה קצוצה…
  • בקערה בינונית שמים את שיני השום, הפטרוזיליה, הריקוטה והמלח ומערבבים אותם לעיסה אחידה.
כל חומרי המלית בקערה…
ומערבבים אותם לקבלת עיסה אחידה…
  • לאחר שהבצק תפח מדליקים תנור על חום של כ-180 מעלות.
  • מקמחים את הבצק ומעבירים אותו למשטח מקומח.
הבצק תפח יפה…
מקמחים את הבצק ואת המשטח…
  • מחלקים את הבצק ל-12-14 חתיכות שוות פחות או יותר.
חילקנו את הבצק…
  • מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק ככל האפשר.
כדורי הבצק מוכנים לעיצוב הפרח…
  • מכסים את כדורי הבצק ונותנים להם לנוח כ-20-30 דקות.
  • לאחר המנוחה לוקחים כל כדור בצק ופותחים אותו בעזרת אצבעות הידיים לעיגול בקוטר של 12 סנטימטר בערך.
פותחים את כדורי הבצק לעיגול בקוטר של 12 סנטימטר בערך שזה פיתה קטנה…
פתחנו את כל כדורי הבצק…
  • נעצב פרח: לוקחים כדור בצק ועושים לו חתכים של כ-2 סנטימטר בערך ב-4 הכוונים שלו. אפשר לראות בתמונות כיצד לעשות זאת.
עושים לעיגול הבצק חתך ב-4 הכוונים שלו…
  • מניחים כף יפה של מלית במרכז העיגול.
מניחים מלית במרכז העיגול…
  • לוקחים את אחת ה"כנפיים שנוצרו לנו בעזרת החיתוך ועוטפים איתה את המלית כמו שאפשר לראות בתמונות. את קצוות ה"כנף" מדביקים ל"כנפיים" ליד. אפשר לראות בתמונה כיצד לעשות זאת.
עוטפים את הבצק בעזרת אחת ה"כנפיים"…
  • עושים את אותה פעולה עם ה"כנף" הנגדית.
עושים את אותה פעולה על ה"כנף" הנגדית…
  • חוזרים על הפעולה עם שתי ה"כנפיים" הנותרות.
"כנף" שלישית…
וה"כנף" הרביעית…
  • חוזרים על העיצוב עם כל עיגולי הבצק ומניחים אותם בתבנית תנור מכוסה בנייר אפייה במרווחים.
  • מכסים את התבנית במגבת או בניילון ונותנים למאפים לתפוח במשך כ-45 דקות עד שעה.
  • בינתיים מערבבים את הביצה עם כפית החלב להברשה.
  • לאחר המנוחה מורחים את המאפים בביצה המעורבבת עם החלב.
המאפים תפחו ומוכנים להברשה…
מברישים אותם…
מוכנים לתנור…
  • מכניסים את המאפים לתנור החם ואופים כ-20 עד 25 דקות עד שיקבלו צבע יפה.
יצאו מהתנור…איזה צבע ואיזה ריח…
  • זהו, המאפים מוכנים. מגיש אותם לצד ארוחה חלבית או לצד ארוחת בוקר.
כמו תכשיטים…
כל כך יפה וכל כך טעים…
לחמניות מהממות שכאלו…
כל כך יפה להגיש אותן בסטייל…
בתיאבון!…

והמתכון בקצרה: לחמניות פרח רכות רכות במלית ריקוטה

רשימת החומרים:

לבצק:

  • 240 גרם או כוס חלב
  • 1 כף שמרים יבשים או קוביית שמרית
  • 2 כפיות סוכר
  • ביצה גדולה
  • 100 גרם או כחצי כוס שמן קנולה
  • 450 גרם או שלוש ורבע כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח גס

למלית:

  • 350 גרם גבינת ריקוטה
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • 2 שיני שום
  • כפית מלח

למריחה:

  • ביצה גדולה
  • כפית חלב

הוראות ההכנה:

  • בקערת המיקסר שמים את כוס החלב, השמרים והסוכר, מערבבים אותם ונותנים להם לנוח כ-10 דקות עד שנראה בועות.
  • מוסיפים לקערת המיקסר ביצה, חצי כוס שמן קנולה, את הקמח והמלח הגס.
  • מפעילים את המיקסר עם וו הלישה כ-4 דקות במהירות איטית ו-6 דקות במהירות בינונית. בסיום הלישה אמור להתקבל לנו בצק.
  • מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי להכפלת נפח.
  • בינתיים מכינים את מלית המאפה: קוצצים את הפטרוזיליה וכותשים את שיני השום.
  • בקערה בינונית שמים את שיני השום, הפטרוזיליה, הריקוטה והמלח ומערבבים אותם לעיסה אחידה.
  • לאחר שהבצק תפח מדליקים תנור על חום של כ-180 מעלות.
  • מקמחים את הבצק ומעבירים אותו למשטח מקומח.
  • מחלקים את הבצק ל-12-14 חתיכות שוות פחות או יותר.
  • מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק ככל האפשר.
  • מכסים את כדורי הבצק ונותנים להם לנוח כ-20-30 דקות.
  • לאחר המנוחה לוקחים כל כדור בצק ופותחים אותו בעזרת אצבעות הידיים לעיגול בקוטר של 12 סנטימטר בערך.
  • נעצב פרח: לוקחים כדור בצק ועושים לו חתכים של כ-2 סנטימטר בערך ב-4 הכוונים שלו. אפשר לראות בתמונות כיצד לעשות זאת.
  • מניחים כף יפה של מלית במרכז העיגול.
  • לוקחים את אחת ה"כנפיים שנוצרו לנו בעזרת החיתוך ועוטפים איתה את המלית כמו שאפשר לראות בתמונות. את קצוות ה"כנף" מדביקים ל"כנפיים" ליד. אפשר לראות בתמונה כיצד לעשות זאת.
  • עושים את אותה פעולה עם ה"כנף" הנגדית.
  • חוזרים על הפעולה עם שתי ה"כנפיים" הנותרות.
  • חוזרים על העיצוב עם כל עיגולי הבצק ומניחים אותם בתבנית תנור מכוסה בנייר אפייה במרווחים.
  • מכסים את התבנית במגבת או בניילון ונותנים למאפים לתפוח במשך כ-45 דקות עד שעה.
  • בינתיים מערבבים את הביצה עם כפית החלב להברשה.
  • לאחר המנוחה מורחים את המאפים בביצה המעורבבת עם החלב.
  • מכניסים את המאפים לתנור החם ואופים כ-20 עד 25 דקות עד שיקבלו צבע יפה.
  • זהו, המאפים מוכנים. מגיש אותם לצד ארוחה חלבית או לצד ארוחת בוקר.

אהבתם את הלחמניות? אולי תרצו שומר קונפי ליד או צ'ימיצ'ורי טעים אש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “לחמניות פרח רכות רכות במלית ריקוטה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.