מרק משגע של דלעת צלוייה

אפשר לחשוב שיש לי איזה שדה של דלוריות או דלעות לפי כמות המתכונים שאני מפרסם איתן… 🙂 .

כבר פרסמתי מתכון לדלורית במלית בשר וסילאן, סלט חי של דלורית וגם דלורית בתנור.

ובכל זאת מה שמושך אותי בדלורית הוא שהיא טעימה ואפשר לשים אותה במשך תקופה ארוכה בסלסילת הירקות עד שבא לעשות איתה משהו. דלעת (כשהיא חתוכה ולא דלעת שלמה כמובן) פחות נשמרת אבל היא בהחלט טעימה באותה מידה.

בדרך כלל אני לא עושה עניין גדול ממרק ירקות: פשוט שם ירקות בסיר עם מים, מביא לרתיחה עם מלח ופלפל ואולי חוויאג' וזהו. מביא לרתיחה, בישול של 20 דקות ויש מרק.

הפעם רציתי להדגיש את טעמי הדלעת ואיך הכי טוב לעשות זאת? בעזרת צלייה מקדימה של הדלעת נוצר אפקט ועושר מהמם של טעמים.

מרק ממש קל להכנה ועם זאת טעים וקרמי.

ובקשר ל"קרמי" עוד מילה אחת שיש לי להגיד: אני לא אוהב ולא חושב שזה נכון להקרים מרק עם שמנת או משהו בסיגנון. טחינה של מרק שכזה תיתן מרק עשיר וטעים באותה מידה וללא תוספת הקלוריות המיותרת.

אז מה דרוש לנו בשביל סיר מרק דלעת צלוייה מהמם שכזה?

  • חתיכה של דלעת או דלורית במשקל 1 עד 2 קילוגרם
  • 8 כפות שמן זית
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל
  • 5 שיני שום
  • כפית זרעי קימל
  • כף או שתיים של גרעיני חמניה קלופים לקישוט
חומרים המתכון: דלעת (או דלורית), שמן זית, מלח, פלפל, שיני שום, זרעי קימל וגרעיני חמניה…

שנתחיל? מרק קל שבקלים ומהמם להגשה בכל ארוחה שתבחרו.

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • פורסים את הדלעת (או הדלורית) לפרוסות של 1 עד 2 סנטימטר עובי. אין צורך לקלוף אותה.
הדלעת פרוסה…
  • מניחים את פרוסות הדלעת (או הדלורית) בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים כ-3 כפות שמן זית על פרוסות הדלורית ומפזרים כחצי כפית מלח.
זילפנו שמן זית ופיזרנו מלח…
  • מכניסים את הדלעת (או הדלורית) לתנור החם (200 מעלות) ואופים כ-20-30 דקות לקבלת צבע בקצוות.
זהו…הדלורית קיבלה צבע בקצוות…זה הזמן להוציא אותה…אין צורך שתתרכך עד הסוף אלא ריכוך חלקי…
  • קולים את זרעי הקימל כדקה או שתיים במחבת תוך כדי הזזת המחבת עד אשר מתחילים לשמוע קולות פיצפוץ ויש ריח נעים של קימל.
קולים לרגע את הקימל במחבת…
  • קולפים את שיני השום ופורסים אותן.
  • מסירים את הקליפה מהדלעת (או הדלורית) וחותכים אותה לקוביות גדולות.
קלפנו את הדלעת וחתכנו לקוביות…גודל הקוביות לא ממש משנה…
  • בסיר בינוני מחממים על אש בינונית כ-5 כפות שמן זית
  • מכניסים לסיר את השום ומטגנים כדקה תוך ערבוב (נזהרים שלא יקבל צבע כי זה יהפוך אותו למריר!).
מטגנים את השום כדקה…
  • מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת וזרעי הקימל. אפשר להשאיר כמה קוביות דלעת לקישוט סופי של המרק וכמו כן אפשר להשאיר כמה זרעוני קימל לאותה המטרה.
הוספנו את הדלעת והקימל…
  • מערבים את כל המרכיבים שבסיר במשך 2-3 דקות.
  • מוסיפים ליטר מים או קצת יותר כך שיכסה את כל מרכיבי המרק ומוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל.
הוספנו את המים, המלח והפלפל…
  • מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות.
המרק מבושל…
  • כעיקרון המרק מוכן ואפשר לאכול אותו כך או לטחון. אני מעדיף לטחון לקבלת מרק קרמי וטעים-טעים.
טוחנים את המרק לקבלת מרקם קרמי…
  • טועמים את המרק ומתקנים תיבול.
  • אני מגיש את המרק עם כמה חתיכות דלעת צלויות שהשארתי בצד, כמה זרעוני קימל וגרעיני חמניה שקליתי לדקה או שתיים על מחבת יבשה. על צלחת המרק מזלפים טיפה של שמן זית וזהו!
קולה גרעיני חמניה על מחבת יבשה…
  • זהו, המרק מוכן ואפשר להגיש אותו. מרק מעלף במינימום עבודה!
איזה יופי של מרק…
הצבעים! והטעמים!
ממש אלגנטי…
ליום חורף קר…

והמתכון בקצרה: מרק משגע של דלורית צלוייה

רשימת החומרים:

  • חתיכה של דלעת או דלורית במשקל 1 עד 2 קילוגרם
  • 8 כפות שמן זית
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל
  • 5 שיני שום
  • כפית זרעי קימל
  • כף או שתיים של גרעיני חמניה קלופים לקישוט

הוראות ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • פורסים את הדלעת (או הדלורית) לפרוסות של 1 עד 2 סנטימטר עובי. אין צורך לקלוף אותה.
  • מניחים את פרוסות הדלעת (או הדלורית) בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים כ-3 כפות שמן זית על פרוסות הדלורית ומפזרים כחצי כפית מלח.
  • מכניסים את הדלעת (או הדלורית) לתנור החם (200 מעלות) ואופים כ-20-30 דקות לקבלת צבע בקצוות.
  • קולים את זרעי הקימל כדקה או שתיים במחבת תוך כדי הזזת המחבת עד אשר מתחילים לשמוע קולות פיצפוץ ויש ריח נעים של קימל.
  • קולפים את שיני השום ופורסים אותן.
  • מסירים את הקליפה מהדלעת (או הדלורית) וחותכים אותה לקוביות גדולות.
  • בסיר בינוני מחממים על אש בינונית כ-5 כפות שמן זית
  • מכניסים לסיר את השום ומטגנים כדקה תוך ערבוב (נזהרים שלא יקבל צבע כי זה יהפוך אותו למריר!).
  • מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת וזרעי הקימל. אפשר להשאיר כמה קוביות דלעת לקישוט סופי של המרק וכמו כן אפשר להשאיר כמה זרעוני קימל לאותה המטרה.
  • מערבים את כל המרכיבים שבסיר במשך 2-3 דקות.
  • מוסיפים ליטר מים או קצת יותר כך שיכסה את כל מרכיבי המרק ומוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל.
  • מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-30 דקות.
  • כעיקרון המרק מוכן ואפשר לאכול אותו כך או לטחון. אני מעדיף לטחון לקבלת מרק קרמי וטעים-טעים.
  • טועמים את המרק ומתקנים תיבול.
  • אני מגיש את המרק עם כמה חתיכות דלעת צלויות שהשארתי בצד, כמה זרעוני קימל וגרעיני חמניה שקליתי לדקה או שתיים על מחבת יבשה. על צלחת המרק מזלפים טיפה של שמן זית וזהו!
  • זהו, המרק מוכן ואפשר להגיש אותו. מרק מעלף במינימום עבודה!

אהבתם את המרק? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או תפוחי אדמה אפויים עם פטנט הכי קראנצ'י שיש?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.