דלורית במלית בשר וסילאן

אחד הירקות הפרקטיים ביותר היא דלורית. אפשר להניח אותה בסלסילת הירקות בבית במשך חודש (ואף יותר) עד אשר בא לנו להכין ממנה משהו טעים. זהו ירק שיכול להחליף דלעת כמעט בכל מתכון. זהו ירק שהוא זול רוב הזמן וזמין אצל כל ירקן.

כבר יצא לי להכין בבלוג סלט חי של דלורית (הנה כאן) וגם דלורית בתנור (הנה כאן). מדי פעם אני מחפש משהו נוסף לעשות עם דלורית מעבר למרק קוסקוס כמובן וסלט צ'רשי טריפוליטאי שאותם אני מכין באופן קבע.

ממולאים מקבלים אפקט מיוחד בתנור ואני אוהב את זה אז למה לא נכין דלורית ממולאת בשר בתנור? זה קל, זה מהיר וזה טעים. מאוד טעים!

אז מה דרוש לנו בשביל מנה יפהפיה וטעימה של שני חצאי דלורית ממולאים בשר בקר טחון?

  • דלורית אחת – לא גדולה מדי ולא קטנה מדי
  • 500 גרם בשר טחון – בקר או תערובת של בקר וטלה
  • 5 כפות שמן זית
  • בצל אחד בינוני
  • 3 שיני שום
  • חצי כף בהרט
  • כפית חוויאג'
  • כפית שטוחה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1-2 כפות צנוברים
  • 3 כפות סילאן
חומרי המתכון: דלורית, בשר טחון, שמן זית, בצל, שום, בהרט, חוויאג', מלח, פלפל, צנוברים וסילאן

שנתחיל? מתכון קליל שיכול להוות ארוחת צהריים שלמה למשפחה

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שוטפים את הדלורית וחוצים אותה.
הדלורית חצוייה…
  • משמנים את פני הדלורית בכף שמן זית ומפזרים קורט מלח וקורט פלפל.
שמן זית, מלח ופלפל…
  • מכניסים את הדלורית לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-20 עד 30 דקות לריכוך הדלורית במידה חלקית. הכוונה היא שסכין יוכל לחדור את בשר הדלורית אבל לא להגיע למצב שהיא תהיה רכה מדי. לא מכבים את התנור כי תיכף נכניס אליו שוב את הדלורית עם הבשר.
הדלורית יצאה מהתנור…היא רכה באופן חלקי…
  • תחילה מוציאים את הגרעינים והשערות מהדלורית ואז מסמנים בעזרת סכין כחצי סנטימטר עד סנטימטר משולי הדלורית ובעזרת כף מוציאים את כל מה שבתוך הסימון. יש להזהר לא להכנס עם הכף עמוק מדי ולחורר את הדלורית (למרות שזה לא ממש נורא כי המלית לא נוזלית).
תחילה מסירים בעזרת כף את השיערות והזרעים…
ואז מסמנים גבולות עם סכין…
כך…
ומוציאים את תכולת הדלורית לפי הסימון…
  • קולפים ופורסים את שיני השום.
  • קולפים את הבצל וקוצצים אותו דק
השום והבצל קצוצים ומוכנים…
  • במחבת גדולה ועל אש בינונית-גבוהה מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב במקצת. זה אמור לקחת כ-4-5 דקות.
מתחילים בטיגון הבצל…
עד שהוא מתחיל להזהיב…
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים אותו תוך כדי הפרדתו עד שהוא משנה את צבעו.
מוסיפים את הבשר וממשיכים לבשל…
עד שהוא משנה את צבעו…
  • מוסיפים את שיני השום, הבהרט, החוויאג', המלח, הפלפל וחצי כוס מים.
שיני השום, הבהרט, החוויאג',המלח, הפלפל וחצי כוס מים הוספו למחבת…
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש , מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות ברתיחה עדינה.
זה מה שנקבל לאחר 15 דקות בישול…טעים!!!…
  • ממלאים את חצאי הדלורית האפויים בתערובת הבשר כך שתווצר גבעה של בשר טחון מעל גובה הדלורית.
ממלאים את חצאי הדלורית בבשר…
  • מעל הבשר מפזרים את הצנוברים.
הצנוברים על הבשר…
  • מעל הכל שופכים את הסילאן.
  • שופכים 3-4 כפות מים לתוך כל חצי דלורית
הסילאן מעל הכל ייתן את האפקט המדהים של המנה…
הדלורית מוכנה לתנור…
  • אופים את הדלורית בתנור החם כ-30-40 דקות לריכוך מלא. בודקים אם הדלורית רכה על ידי החדרת סכין לבשר הדלורית.
זהו, הדלורית יצאה מהתנור…
זה כבר יפה ומריח מעולה!…
  • זהו, הדלורית מוכנה! אפשר להגיש כארוחת צהריים או ערב מלאה או בכל צורה שתרצו.
הבשר השחום למעלה כל כך טעים…
איזה יופי!…
זה טעים כמו שזה נראה…

והמתכון בקצרה: דלורית במלית בשר וסילאן

רשימת החומרים:

  • דלורית אחת – לא גדולה מדי ולא קטנה מדי
  • 500 גרם בשר טחון – בקר או תערובת של בקר וטלה
  • 5 כפות שמן זית
  • בצל אחד בינוני
  • 3 שיני שום
  • חצי כף בהרט
  • כפית חוויאג'
  • כפית שטוחה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1-2 כפות צנוברים
  • 3 כפות סילאן

הוראות ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שוטפים את הדלורית וחוצים אותה.
  • משמנים את פני הדלורית בכף שמן זית ומפזרים קורט מלח וקורט פלפל.
  • מכניסים את הדלורית לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-20 עד 30 דקות לריכוך הדלורית במידה חלקית. הכוונה היא שסכין יוכל לחדור את בשר הדלורית אבל לא להגיע למצב שהיא תהיה רכה מדי. לא מכבים את התנור כי תיכף נכניס אליו שוב את הדלורית עם הבשר.
  • תחילה מוציאים את הגרעינים והשערות מהדלורית ואז מסמנים בעזרת סכין כחצי סנטימטר עד סנטימטר משולי הדלורית ובעזרת כף מוציאים את כל מה שבתוך הסימון. יש להזהר לא להכנס עם הכף עמוק מדי ולחורר את הדלורית (למרות שזה לא ממש נורא כי המלית לא נוזלית).
  • קולפים ופורסים את שיני השום.
  • קולפים את הבצל וקוצצים אותו דק
  • במחבת גדולה ועל אש בינונית-גבוהה מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב במקצת. זה אמור לקחת כ-4-5 דקות.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים אותו תוך כדי הפרדתו עד שהוא משנה את צבעו.
  • מוסיפים את שיני השום, הבהרט, החוויאג', המלח, הפלפל וחצי כוס מים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש , מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות ברתיחה עדינה.
  • ממלאים את חצאי הדלורית האפויים בתערובת הבשר כך שתווצר גבעה של בשר טחון מעל גובה הדלורית.
  • מעל הבשר מפזרים את הצנוברים.
  • מעל הכל שופכים את הסילאן.
  • שופכים 3-4 כפות מים לתוך כל חצי דלורית
  • אופים את הדלורית בתנור החם כ-30-40 דקות לריכוך מלא. בודקים אם הדלורית רכה על ידי החדרת סכין לבשר הדלורית.
  • זהו, הדלורית מוכנה! אפשר להגיש כארוחת צהריים או ערב מלאה או בכל צורה שתרצו.

אהבתם את הדלורית במלית? אולי תרצו אורז ארומטי ליד או אפילו גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.