
אחד הירקות הפרקטיים ביותר היא דלורית. אפשר להניח אותה בסלסילת הירקות בבית במשך חודש (ואף יותר) עד אשר בא לנו להכין ממנה משהו טעים. זהו ירק שיכול להחליף דלעת כמעט בכל מתכון. זהו ירק שהוא זול רוב הזמן וזמין אצל כל ירקן.
כבר יצא לי להכין בבלוג סלט חי של דלורית (הנה כאן) וגם דלורית בתנור (הנה כאן). מדי פעם אני מחפש משהו נוסף לעשות עם דלורית מעבר למרק קוסקוס כמובן וסלט צ’רשי טריפוליטאי שאותם אני מכין באופן קבע.
ממולאים מקבלים אפקט מיוחד בתנור ואני אוהב את זה אז למה לא נכין דלורית ממולאת בשר בתנור? זה קל, זה מהיר וזה טעים. מאוד טעים!
אז מה דרוש לנו בשביל מנה יפהפיה וטעימה של שני חצאי דלורית ממולאים בשר בקר טחון?
- דלורית אחת – לא גדולה מדי ולא קטנה מדי
- 500 גרם בשר טחון – בקר או תערובת של בקר וטלה
- 5 כפות שמן זית
- בצל אחד בינוני
- 3 שיני שום
- חצי כף בהרט
- כפית חוויאג’
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 1-2 כפות צנוברים
- 3 כפות סילאן

שנתחיל? מתכון קליל שיכול להוות ארוחת צהריים שלמה למשפחה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים את הדלורית וחוצים אותה.

- משמנים את פני הדלורית בכף שמן זית ומפזרים קורט מלח וקורט פלפל.

- מכניסים את הדלורית לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-20 עד 30 דקות לריכוך הדלורית במידה חלקית. הכוונה היא שסכין יוכל לחדור את בשר הדלורית אבל לא להגיע למצב שהיא תהיה רכה מדי. לא מכבים את התנור כי תיכף נכניס אליו שוב את הדלורית עם הבשר.

- תחילה מוציאים את הגרעינים והשערות מהדלורית ואז מסמנים בעזרת סכין כחצי סנטימטר עד סנטימטר משולי הדלורית ובעזרת כף מוציאים את כל מה שבתוך הסימון. יש להזהר לא להכנס עם הכף עמוק מדי ולחורר את הדלורית (למרות שזה לא ממש נורא כי המלית לא נוזלית).




- קולפים ופורסים את שיני השום.
- קולפים את הבצל וקוצצים אותו דק

- במחבת גדולה ועל אש בינונית-גבוהה מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב במקצת. זה אמור לקחת כ-4-5 דקות.


- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים אותו תוך כדי הפרדתו עד שהוא משנה את צבעו.


- מוסיפים את שיני השום, הבהרט, החוויאג’, המלח, הפלפל וחצי כוס מים.

- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש , מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות ברתיחה עדינה.

- ממלאים את חצאי הדלורית האפויים בתערובת הבשר כך שתווצר גבעה של בשר טחון מעל גובה הדלורית.

- מעל הבשר מפזרים את הצנוברים.

- מעל הכל שופכים את הסילאן.
- שופכים 3-4 כפות מים לתוך כל חצי דלורית


- אופים את הדלורית בתנור החם כ-30-40 דקות לריכוך מלא. בודקים אם הדלורית רכה על ידי החדרת סכין לבשר הדלורית.


- זהו, הדלורית מוכנה! אפשר להגיש כארוחת צהריים או ערב מלאה או בכל צורה שתרצו.



והמתכון בקצרה: דלורית במלית בשר וסילאן
רשימת החומרים:
- דלורית אחת – לא גדולה מדי ולא קטנה מדי
- 500 גרם בשר טחון – בקר או תערובת של בקר וטלה
- 5 כפות שמן זית
- בצל אחד בינוני
- 3 שיני שום
- חצי כף בהרט
- כפית חוויאג’
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 1-2 כפות צנוברים
- 3 כפות סילאן
הוראות ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים את הדלורית וחוצים אותה.
- משמנים את פני הדלורית בכף שמן זית ומפזרים קורט מלח וקורט פלפל.
- מכניסים את הדלורית לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-20 עד 30 דקות לריכוך הדלורית במידה חלקית. הכוונה היא שסכין יוכל לחדור את בשר הדלורית אבל לא להגיע למצב שהיא תהיה רכה מדי. לא מכבים את התנור כי תיכף נכניס אליו שוב את הדלורית עם הבשר.
- תחילה מוציאים את הגרעינים והשערות מהדלורית ואז מסמנים בעזרת סכין כחצי סנטימטר עד סנטימטר משולי הדלורית ובעזרת כף מוציאים את כל מה שבתוך הסימון. יש להזהר לא להכנס עם הכף עמוק מדי ולחורר את הדלורית (למרות שזה לא ממש נורא כי המלית לא נוזלית).
- קולפים ופורסים את שיני השום.
- קולפים את הבצל וקוצצים אותו דק
- במחבת גדולה ועל אש בינונית-גבוהה מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב במקצת. זה אמור לקחת כ-4-5 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים אותו תוך כדי הפרדתו עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את שיני השום, הבהרט, החוויאג’, המלח, הפלפל וחצי כוס מים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש , מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות ברתיחה עדינה.
- ממלאים את חצאי הדלורית האפויים בתערובת הבשר כך שתווצר גבעה של בשר טחון מעל גובה הדלורית.
- מעל הבשר מפזרים את הצנוברים.
- מעל הכל שופכים את הסילאן.
- שופכים 3-4 כפות מים לתוך כל חצי דלורית
- אופים את הדלורית בתנור החם כ-30-40 דקות לריכוך מלא. בודקים אם הדלורית רכה על ידי החדרת סכין לבשר הדלורית.
- זהו, הדלורית מוכנה! אפשר להגיש כארוחת צהריים או ערב מלאה או בכל צורה שתרצו.
אהבתם את הדלורית במלית? אולי תרצו אורז ארומטי ליד או אפילו גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
מה ניתן לעשות עם הדלורית שהוצאנו?
פירה של דלורית וקציצות דלורית.