לחם טורקי שטוח – בזלמה

כייף לגלות סוג של לחם שלא הכרתי.

הפעם זה לחם שטוח טורקי שנקרא "בזלמה". לא להתבלבל עם "גוזלמה" שהוא סוג של פיתה טורקית מטוגנת במחבת. "בזלמה" הוא לחם שטוח מהיר הכנה.

את ה"בזלמה" מכינים תוך זמן קצר – פחות משעה ויש לכם 4 לחמים דמויי פיתה עבה.

האורחים בדרך? לא התארגנתם לארוחת ערב? זה הרגע להכין לחמי "בזלמה" מהירים.

אני מכין בזלמה לא בצורה הכי מקובלת בטורקיה אלא עם תערובת זרעים עליו – כך אני אוהב את זה. אפשר לוותר על ציפוי הזרעים.

לפני שנתחיל כמה מילים על שמרים ותפיחה בכלל:

אני משתמש בקוביית שמרים של שמרית. שימו לב לתוקף הקובייה אם אתם משתמשים בה. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים אז שימו לב שהחוזק שלהם יורד ככל שעובר הזמן מרגע פתיחת אריזת הוואקום של השמרים האלו אז אם אתם מרגישים שדברים שהייתם אופים בעבר עם שמרים יבשים פתאום לא תופחים אז יכול להיות שהשמרים נחלשו וכדאי לקנות אריזה חדשה. בכל מקרה אני מעדיף להשתמש בקובייה של שמרית כי היא נותנת תוצאות בטוחות ותפיחה מצויינת.

בקשר לזמנים במתכון:

תפיחה של בצק שמרים מושפעת מטמפרטורת החדר (המטבח), מטמפרטורת המים ומטמפרטורת הקמח ולכן אם אתם רואים שהבצק לא תפח מספיק למרות שחיכיתם בדיוק את הזמנים כפי שרשמתי אז בבקשה תנו עוד קצת זמן לבצק. הזמנים פה הם קו מנחה אבל בסביבות שונות זמני התפיחה יכולים להשתנות לכאן או לכאן.

אז מה דרוש לנו בשביל להכין 4 לחמי "בזלמה" נפלאים שכאלה?

  • 500 גרם או שלוש וחצי כוסות ועוד כף קמח
  • 300 גרם או אחד ורבע כוסות מים חמימים (אבל לא מעבר לכך – שלא יהיו חמים מדי או רותחים)
  • כף שמרים יבשים או 12 גרם (כחצי קובייה של 25 גרם) שמרים טריים
  • כפית סוכר
  • כפית תפוחה של מלח
  • 4 כפות שומשום
  • 1 כפית זרעי שומר (לא חובה אם לא אוהבים אבל ממש מומלץ אם אוהבים)
  • 2 כפיות קצח
רשימת החומרים: קמח, שמרים, סוכר, מלח, שומשום, זרעי שומר וקצח

שנתחיל? תוך שעה ויש לכם ארבעה לחמים שטוחים מהממים.

  • בקערת המיקסר שמים את המים השמרים והסוכר. מערבבים אותם ונותנים להם לנוח כ-10 דקות להופעת קצף עדין או בועות.
מים, שמרים וסוכר בקערת המיקסר…
לאחר כ-10 דקות השמרים פועלים ויש לנו סוג של קצף עדין…
  • מוסיפים את הקמח והמלח לקערת המיקסר ומערבלים בעזרת וו הלישה 3 דקות במהירות איטית ועוד 7 דקות במהירות בינונית. מתקבל בצק אחיד.
הוספו את הקמח והמלח…
לאחר העירבול נקבל בצק…
  • מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כ-15 דקות.
הבצק נח לו מכוסה…
  • בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • לאחר כ-15 דקות מנוחה הבצק אמור לתפוח מעט. מעבירים אותו למשטח העבודה.
הבצק תפח מעט…
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים פחות או יותר.
חילקנו את הבצק לארבעה חלקים שווים…
  • מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק ככל האפשר.
כידררנו כל חתיכת בצק לכדור…
  • משטחים את כדורי הבצק בעזרת האצבעות – לא משתמשים במערוך.
שיטחנו את כדורי הבצק בעזרת האצבעות…
  • מכסים את כדורי הבצק המשוטחים ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.
  • לאחר כ-10 דקות משטחים שנית את כדורי הבצק בעזרת האצבעות – לא משתמשים במערוך. המטרה היא להגיע לעיגול בצק של 20 סנטימטר בערך (אין צורך למדוד).
משטחים שוב את כדורי הבצק…
  • מערבבים את השומשום, הקצח וזרעי השומר ומפזרים אותם במגש או צלחת שטוחה.
  • מברישים כל עיגול בצק במעט מים והופכים על מגש הזרעים כך שהם אמורים להדבק אליו.
מברשת עם מים, מגש עם הזרעים ועיגולי הבצק…
מברישים עיגול בצק עם מים…
והופכים אותו על מגש הזרעים…
  • הופכים חזרה את עיגולי הבצק ומניחים אותם במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
עיגולי הבצק עם הזרעים עליהם…
  • אופים בתנור החם (200 מעלות) כ-15 עד 20 דקות לקבלת צבע על פני המאפים.
זה הצבע שאמור להתקבל בסיום האפייה…
כן, כזה…
  • מכסים את המאפים במגבת בכדי שהלחות תרכך אותם מעט.
מכסים את המאפים בכדי שהלחות שיוצאת מהם בסיום האפייה תרכך אותם…
  • איזה כייף! המאפים מוכנים ואפשר להגיש אותם. הם מתאימים לכל דבר החל מליווי לארוחה וכלה בטוסט משודרג.
מגיש עם צלחת של מזטים טעימים…
אוורירי מבפנים…
זה טעים!…
קשה להאמין שתוך שעה אפשר לקבל כזה דבר אוורירי!…
בזלמה…איזה יופי…

והמתכון בקצרה: לחם טורקי שטוח – בזלמה

רשימת החומרים:

  • 500 גרם או שלוש וחצי כוסות ועוד כף קמח
  • 300 גרם או אחד ורבע כוסות מים חמימים (אבל לא מעבר לכך – שלא יהיו חמים מדי או רותחים)
  • כף שמרים יבשים או 12 גרם (כחצי קובייה של 25 גרם) שמרים טריים
  • כפית סוכר
  • כפית תפוחה של מלח
  • 4 כפות שומשום
  • 1 כפית זרעי שומר (לא חובה אם לא אוהבים אבל ממש מומלץ אם אוהבים)
  • 2 כפיות קצח

ההכנה:

  • בקערת המיקסר שמים את המים השמרים והסוכר. מערבבים אותם ונותנים להם לנוח כ-10 דקות להופעת קצף עדין או בועות.
  • מוסיפים את הקמח והמלח לקערת המיקסר ומערבלים בעזרת וו הלישה 3 דקות במהירות איטית ועוד 7 דקות במהירות בינונית. מתקבל בצק אחיד.
  • מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח 15 דקות.
  • בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • לאחר כ-15 דקות מנוחה הבצק אמור לתפוח מעט. מעבירים אותו למשטח העבודה.
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים פחות או יותר.
  • מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק ככל האפשר.
  • משטחים את כדורי הבצק בעזרת האצבעות – לא משתמשים במערוך
  • מכסים את כדורי הבצק המשוטחים ונותנים להם לנוח 10 דקות.
  • לאחר כ-10 דקות משטחים שנית את כדורי הבצק בעזרת האצבעות – לא משתמשים במערוך. המטרה היא להגיע לעיגול בצק של 20 סנטימטר בערך (אין צורך למדוד).
  • מערבבים את השומשום, הקצח וזרעי השומר ומפזרים אותם במגש או צלחת שטוחה.
  • מברישים כל עיגול בצק במעט מים והופכים על מגש הזרעים כך שהם אמורים להדבק אליו.
  • הופכים חזרה את עיגולי הבצק ומניחים אותם ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בתנור החם (200 מעלות) כ-15 עד 20 דקות לקבלת צבע על פני המאפים.
  • מכסים את המאפים במגבת בכדי שהלחות תרכך אותם מעט.
  • איזה כייף! המאפים מוכנים ואפשר להגיש אותם. הם מתאימים לכל דבר החל מליווי לארוחה וכלה בטוסט משודרג.

אהבתם את הלחם? אולי תרצו שומר קונפי ליד או צ'ימיצ'ורי טעים אש למרוח?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.