
אני אוהב מאוד את נתח הפרגיות. זהו נתח לא יקר במיוחד, זמין בכל מקום, לא מתייבש בבישול. ממש נתח אידאלי לכל מטרה.
כבר פרסמתי בעבר מתכון לפרגיות במלית פיסטוק וקשיו – זהו מתכון חגיגי ביותר שאני שומר אותו לערבי וימי חג. אבל לפעמים רוצים לאכול פרגיות בהכנה יותר פשוטה ועם חומרים יותר פשוטים כאשר זה כמובן לא בא על חשבון הטעם. לרגעים כאלו אני מכין פרגיות במלית אורז וסילאן.
האמת היא שזהו מתכון פשוט ביותר – מבשלים אורז במים, מערבבים עם יתר חומרי המלית, ממלאים את הפרגיות, רוטב ולתנור. סך כל ההכנה יכולה לקחת 20 דקות ויש לנו ארוחת צהריים מאוזנת של חלבון ופחמימה. רק להוסיף ירקות ואנחנו מסודרים.
זו מנה לארוחת צהריים או ערב, מנה שכייף לאכול גם יום אחרי בחימום קל.
את המתכון ראיתי לראשונה אצל אבי ביטון והנה הוא עם שינויים קלים שלי.
אז מה דרוש לנו בשביל 10-12 פרגיות ממולאות?
לפרגיות:
- קילו וחצי עד שני קילו פרגיות – עדיף שיהיו בגודל שווה פחות או יותר
- כוס אורז בסמטי
- צרור פטרוזיליה
- כפית תבלין ראס-אל-חנות או בהרט
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
לרוטב:
- כוס מים
- כף פפריקה מתוקה או חריפה או תערובת בניהן לפי ההעדפה
- 3 כפות סילאן
- 4-5 שיני שום
- 4-5 כפות שמן זית

שנתחיל? מתכון קל ביותר וטעים מאוד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים את האורז ומסננים אותו.
- שמים את האורז בסיר בינוני, מוסיפים 2-3 כוסות מים (לא ממש משנה כמה בדיוק כי בסוף נסנן את המים).

- מביאים את המים עם האורז לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-7 דקות עד שהאורז מוכן חלקית.

- מעבירים את האורז למסננת ושוטפים אותו היטב. מנקזים כמה דקות את עודפי המים.

- קוצצים דק את הפטרוזיליה.

- מערבבים בקערה את האורז, הפטרוזיליה, המלח הפלפל והבהרט או הראס-אל-חנות.


- המלית מוכנה ועוברים לטיפול בפרגיות. בדרך כלל שני הקצוות של הפרגית עבים יותר ממרכזה ולכן כדאי לעשות חריץ עם סכין במרכז העובי של החלקים העבים ולפתוח אותם כך שנקבל נתח פרגית מאורך ואחיד בעוביו פחות או יותר. לחילופין פשוט דופקים קצת את הקצוות עם פטיש שניצלים או שאפשר לוותר בכלל על השלב הזה.



- נפזר כף או שתיים מהמלית על הפרגית ונגלגל לסגירה. עושים זאת על כל נתחי הפרגית.


- מסדרים את נתחי הפרגית בתבנית עגולה או מלבנית כך שהפתח של הגילגול כלפי מטה.


- מקלפים וכותשים את שיני השום.
- שמים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה ומערבבים.


- שופכים את הרוטב באופן אחיד פחות או יותר על הפרגיות.



- מכניסים את הפרגיות לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-50-70 דקות לקבלת צבע יפה.

- זהו, הפרגיות מוכנות. מינימום עבודה ומקסימום תוצאה. בתיאבון!




והמתכון בקצרה: פרגיות במלית אורז וסילאן
רשימת החומרים:
לפרגיות:
- קילו וחצי עד שני קילו פרגיות – עדיף שיהיו בגודל שווה פחות או יותר
- כוס אורז בסמטי
- צרור פטרוזיליה
- כפית תבלין ראס-אל-חנות או בהרט
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
לרוטב:
- כוס מים
- כף פפריקה מתוקה או חריפה או תערובת בניהן לפי ההעדפה
- 3 כפות סילאן
- 4-5 שיני שום
- 4-5 כפות שמן זית
הוראות ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים את האורז ומסננים אותו.
- שמים את האורז בסיר בינוני, מוסיפים 2-3 כוסות מים (לא ממש משנה כמה בדיוק כי בסוף נסנן את המים).
- מביאים את המים עם האורז לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-7 דקות עד שהאורז מוכן חלקית.
- מעבירים את האורז למסננת ושוטפים אותו היטב. מנקזים כמה דקות את עודפי המים.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה את האורז, הפטרוזיליה, המלח הפלפל והבהרט או הראס-אל-חנות.
- המלית מוכנה ועוברים לטיפול בפרגיות. בדרך כלל שני הקצוות של הפרגית עבים יותר ממרכזה ולכן כדאי לעשות חריץ עם סכין במרכז העובי של החלקים העבים ולפתוח אותם כך שנקבל נתח פרגית מאורך ואחיד בעוביו פחות או יותר. לחילופין פשוט דופקים קצת את הקצוות עם פטיש שניצלים או שאפשר לוותר בכלל על השלב הזה.
- נפזר כף או שתיים מהמלית על הפרגית ונגלגל לסגירה. עושים זאת על כל נתחי הפרגית.
- מסדרים את נתחי הפרגית בתבנית עגולה או מלבנית כך שהפתח של הגילגול כלפי מטה.
- מקלפים וכותשים את שיני השום.
- שמים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה ומערבבים.
- שופכים את הרוטב באופן אחיד פחות או יותר על הפרגיות.
- מכניסים את הפרגיות לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-50-70 דקות לקבלת צבע יפה.
- זהו, הפרגיות מוכנות. מינימום עבודה ומקסימום תוצאה. בתיאבון!
אהבתם את הפרגיות? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
מאז שנחשפתי לאחרונה לבלוג הזה מצאתי בו עניין רב, גם בגלל הפיתויים הקולינאריים, גם בגלל סגנון ההסברים וההנחיות המפורטות וגם – ובמיוחד – בגלל עושר הצילומים הנהדרים. כל הכבוד !!
תודה רבה אורי. כל כך כייף לשמוע!
מגיע לך !
הכנתי את המתכון היום, הוספתי שמיר ופירות יבשים לאורז, וואו איזה מתכון! כמה פשוט ככה טעים ! תודה גם על ההדרכה המפורטת ועל ההשקעה בתמונות. נהדר 🙂
תודה רבה עפרי! כייף לשמוע שהצליח לך!!!
נראה מעולה , הסברים ברורים , אשמח להכין
כייף לשמוע לאה. בהצלחה!
שלום
אם אין בהרת וראש אל חנות אפשר גריל עוף? תודה
כן, בהחלט גלית, אפשר לשחק עם התיבול
שלום,
האם אפשר להקפיא?
תודה
היי איריס,
בהחלט שאפשר להקפיא.
בהצלחה!
המתכון נראה מקסים! האם יש דרך להכין ללא תנור?
היי ציפורה,
המתכון הזה מחייב תנור.
האם ניתן להכין מראש(ללא אפיה) לשים במקרר
ולאפות ביום למחרת?
היי מיטל,
בהחלט שאפשר לאפות ביום למחרת.
אני ממליץ להוציא מהמקרר כשעה לפני האפייה או אפילו קצת יותר.
להכניס לתנור מכוסה? או ככה גלוי?
אין צורך לכסות אלי.
בהצלחה!!!
אהבתי והייתי חייבת לעשות נסיון לפני ערב החג חחח השינוי היחיד שהוספתי לתערובת היה חצי צרור כוסברה והשתמשתי בראס אל חנות יצא מושלםםםם. תודה רבה וחג שמייח
נשמע מעולה סימה. תודה ששיתפת!