
מבחינתי פרגיות זה הנתח הכי שימושי בעוף. על האש – שיפודים וסטייקים, בתנור, במחבת, טחון לקציצות, שאוורמה, הכל הולך.
האמת היא שאני מעדיף פרגיות על פני בשר בקר, זה קליל ופחות שמן. לפחות מרגיש לי כך.
כל ערב חג אני חושב איזו מנה עיקרית בשרית אכין. מפנטז על מתכונים חדשים ומתכונים ישנים שבא לי להכין ולאכול. אבל אז שואל את הילדים מה הם ירצו והם אומרים פה אחד פרגיות במלית פיסטוק וקשיו. מנסה לשכנע אותם שננסה משהו אחר אבל זה מבחינתם העוגן של הארוחה החגיגית והם לא מוכנים לוותר על זה. האמת שהם צודקים. זו מנה כל כך טובה ועשירה ויש בה משהו חגיגי שאי אפשר להסביר. צריך לטעום פעם אחת ולהבין. משהו בטעמי הפיסטוק והקשיו מתחבר עם הפרגיות למנה מדהימה.
אז אני מגיש את המנה הזו בארוחות חגיגיות ולעיתים ביום שישי בערב וכמובן שאני מכין כמות כפולה כי למחרת זה אפילו יותר טעים ונותן פתרון לארוחת צהריים של שבת או חג. נתקלתי לראשונה במנה זו במסעדת פאשה ברחוב הארבעה.
היפה בכל זה הוא שהמנה הזו כל כך קלה להכנה. בעצם היא מורכבת משני שלבים נפרדים. שלב ראשון אפשר להכין אפילו יום לפני הארוחה והוא שלב הכנת המלית והשלב שני הוא מילוי הפרגיות ואפייתן. סך כל העבודה מסתכמת ב-10 עד 20 דקות ואפייה עוד כשעה.
אני אוהב לאפות את המנה כשעתיים לפני הארוחה ואז מגיש חם היישר מהתנור אבל בהחלט שאפשר לאפות עוד קודם ולחמם במועד הרצוי.
אז מה נחוץ לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-10 מנות יפות של פרגית ממולאת?
- 1 קילוגרם פרגיות עוף
- 200 גרם פיסטוק לא קלוי
- 200 גרם קשיו לא קלוי
- בצל אדום אחד
- כרבע כוס שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם

- נתחיל בהכנת המלית:
- נקצוץ דק את הבצל האדום.
- נכתוש אם הפיסטוק והקשיו במעבד מזון לקבלת תערובת גרגירית דקה. לא לטחון יותר מדי. אנו לא רוצים לקבל אבקה אלא גרגירים שיורגשו בביס.


- נחמם 4 כפות שמן זית על אש בינונית ונתחיל לטגן את הבצל. הוא צריך להתרכך אך לא להשחים. זה יקח כמה דקות.



- כאשר הבצל התרכך ונעשה שקוף נוסיף את הפיסטוק והקשיו הטחונים. נטגן אותם 2-3 דקות ונכבה את האש.

- מוסיפים עוד 3-4 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב.

- טועמים ומתקנים תיבול.


- נמשיך במילוי הפרגיות ואפייתן:
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- נפתח כל נתח פרגית ונניח אותו כאשר הצד החלק כלפי מטה.
- נשים במרכז הנתח כפית או שתיים של מלית ונסגור משני הצדדים.



- נערבב שתי כפיות פפריקה מתוקה עם רבע כוס שמן זית – זה ישמש למריחה על הפרגיות.

- נשים את הפרגיות בתבנית – עדיף בצפיפית כך שלא יפתחו.
- אם נשארה לנו מלית נשים אותה בין הפרגיות שבתבנית.
- נמרח את הפרגיות בשמן הפפריקה.

- זהו, הפרגיות מוכנות לאפייה.

- נאפה את הפרגיות כשעה. הן צריכות להיות שחומות יפה בסיום האפייה. אם יש ספק אז להחזיר את הפרגיות לתנור לעוד 10-20 דקות. הריח ליד התנור זה משהו שאי אפשר לתאר. פשוט תענוג…


- אפשר להגיש את התבנית עם הפרגיות כמו שהיא או לשים על מצע של אורז לדוגמה…





זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.
אהבתם את הפרגיות? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
שלום,
האם אפשר להקפיא את הפרגיות לאחר האפייה?
תודה
איריס שלום,
בהחלט אפשר להקפיא.
בהצלחה!
אין לי פיסטוקים… אפשר להחליף באגוזי מלך או שקדים?
בהחלט צופית, זה אפשרי.