קינוח של פודינג בננה משגע בכוסות

הרומן שלי עם פודינג בננה התחיל לפני כ-10 שנים בערך.

הזדמן לי לנסוע לאטלנטה בארצות הברית במסגרת עבודתי. בימים הייתי עובד עם הצוות המקומי ובשעות הערב היינו הולכים לאכול משהו. באחד מהימים המקומיים הציעו שנלך למסעדת ברביקיו. לא ממש ידעתי מה זה – חשבתי בשרים בגריל או מעושנים. כמובן שהסכמתי להצטרף בכייף.

אז סיימנו לעבוד ויצאנו לכוון המסעדה. הגענו לחצר של בית שנראה כאילו יצא מסרט מערבון ישן: כסאות נדנדה על דק רעוע, עצים ונוף פראי מסביב וריח, אך, איזה ריח של עישון בשר. ריח להתעלף.

ברקע מוזיקת קאנטרי בווליום די חזק. נכנסנו וקיבלתי הלם. הרצפה מלאה נסורת או לא ברור לי מה זה היה, אנשים יושבים צפופים ליד שולחנות עץ ישנים וכסאות של פעם. ברגע מסויים עלתה לבמה זמרת קאונטרי ונתנה הופעה. זה היה מטורף ועוד לא הבנתי בכלל מה קורה עם האוכל.

מגיע תפריט – זה היה כתוב בסינית מבחינתי. מושגים שלא הבנתי בהם כלום, סוגי בשר כאלו ואחרים, הכל מגיע עם לחם תירס וסלט כרוב (קולסלאו). מכוון שאני לא ממש הבנתי מה להזמין המקומיים שהיו איתי הזמינו למרכז השולחן כמה דברים.

לאחר כמה דקות הגיע האוכל והייתי בשוק – מנות ענקיות בכל קנה מידה, כמויות בשר של קילוגרמים וציפס…היה שם אולי קילו של צ'יפס ביתי מהסוג המפתה ביותר. לצד כל זה לחם תירס וסלט קולסלאו כפי שהבטחתי… 🙂 .

ביס ראשון שאני נותן בבשר ואני משתגע. זה כל כך טעים. הבשר נופל מהעצם. אני נזהר שלא להגזים עם הצ'יפס כי הבשר כל כך טעים. אחרי כחצי שעה לא יכולנו להמשיך לאכול – חצי מהמנות עוד על הצלחת וכולנו כבר מעולפים. באותה הרגע מופיעה המלצרית ושואלת מה תרצו לקינוח? פודינג בננה? אני לא שמעתי עד אז על פודינג בננה ושאלתי אם יש משהו אחר? היא אמרה שיש רק פודינג בננה. טוב – הזמנו פודינג בננה.

אז הפודינג בננה הגיע לשולחן…שכבות של בננות, קצפת ופודינג. זו הייתה מנה ענקית ומוגזמת. אני טועם…וטועם שוב ומתעלף מהטעם המשגע של זה. מנה מושלמת לסיום ארוחה כבדה. זהו…התאהבתי בפודינג בננה.

מאז אני מחפש מתכונים טובים של פודניג בננה. לפני כמה שנים פרסמה מאפיית מגנוליה בייקרי את המתכון לפודינג בננה הידוע שלהם והחלטתי לאמץ אותו. נעזרתי גם קצת בבלוג של פיית העוגיות שעשתה התאמות לאותו מתכון ואני מצידי התאמתי את המתכון לשימושי.

אז מדובר במתכון ממש קל לפודינג וניל, חתיכות בננות וחתיכות בישקוטים מוכנים שיוצרים ביחד קינוח מושלם לטעמי. קינוח שיכול לסיים בגאווה כל ארוחה כבדה או קלה. את הקינוח הכנתי בכוסות כי אני אוהב קינוחים בכוסות משום שהם קלים להכנה וכל כך יפים.

אז מה נחוץ לנו בשביל קינוח כל כך טעים ב-6 עד 12 כוסות? (כמות הכוסות שהקינוח הזה יספיק עבורה תלויה בגודל הכוסות – אם אלו כוסות גדולות אז הקינוח ימלא כ-6 כוסות ואם אלו כוסות קטנות אז הוא ימלא אפילו 12 כוסות).

  • 180 גרם חלב מרוכז שזה שני שליש כוס (מגיע בקופסת שימורים כמו בתמונה)
  • 180 גרם או שלושת רבעי כוס מים קרים
  • קורט מלח
  • 80 גרם או חבילה של אינסטנט פודינג וניל
  • 420 גרם או כוס ושלושת רבעי מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 3 בננות בשלות בינונית או שתיים גדולות
  • כחצי חבילת בישקוטים (כמו שנותנים לתינוקות)
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)
רשימת החומרים: חלב מרוכז, מלח, אינסטנט פודינג וניל, שמנת מתוקה, בננות, בישקוטים ואבקת סוכר

שנתחיל? מתכון ממש קל והתוצאה מדהימה!

  • בקערה בינונית שמים את המים הקרים, המלח והחלב המרוכז.
המים הקרים, המלח והחלב המרוכז בקערה…
  • טורפים את המרכיבים שבקערה לתערובת אחידה.
טורפים את הכל לתערובת אחידה וללא גושים…
ונקבל תערובת מוקצפת…
  • מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל לקערה וטורפים גם אותו לתוך התערובת כך שלא ישארו גושים.
האינסטנט פודינג וניל מתווסף לתערובת…
טורפים אותו היטב…
הנה כך…
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים אותה למקרר ל-3-4 שעות לפחות להתמצקות של התערובת.
מכסים בניילון נצמד…
  • לאחר כ-3-4 שעות (ואפשר אפילו יום אחרי) מוציאים את הקערה מהמקרר ורואים שהתערובת התמצקה לה.
התערובת ממש מוצקה לאחר השהייה במקרר…
  • טורפים מעט את התערובת למרקם של קרם חלק ולא מוצק.
טורפים את התערובת למרקם של קרם…
  • שמים את השמנת המתוקה בקערת המיקסר ומקציפים אותה לקצפת יציבה אך לא קשה מדי.
השמנת המתוקה בקערת המיקסר…תיכף נקציף אותה…חשוב שתהיה קרה מאוד…
מקציפים למרקם של קצפת יציבה אך לא קשה מדי…
  • מתחילים להעביר מקערת הקצפת לקערת קרם החלב המרוכז ומאחדים את התערובות בכמה פעמים בתנועות קיפול. מי שלא יודע איך עושים תנועות קיפול אז זה לא ממש חשוב – העיקר לערבב בעדינות לאיחוד הקצפת והקרם.
הקצפת והקרם מוכנים לאיחוד…
מעבירים חלק קטן מהקצפת לקרם ומקפלים בעדינות…
הנה כך…
ומקבלים קרם יפה מאוד וטעים מאוד…
  • קולפים ופורסים את הבננות לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר או פחות (זה ממש עניין של טעם והעדפה).
  • עכשיו יש לנו את קרם הבננות, בישקוטים ובננות פרוסות. נתחיל להרכיב את הקינוח בכוסות.
כל החומרים מוכנים להרכבת הקינוח בכוסות…
  • מתחילים בהנחת כף של קרם בתחתיתה של כל כוס.
כף של קרם בתחתית של כל כוס…
  • על הקרם מניחים כמה פרוסות בננה וחצי בישקוטי.
על הקרם מניחים כמה פרוסות בננה וחצי בישקוטי…
  • ועכשיו שוב מניחים על הכל כף של קרם.
ושוב כף של קרם…
  • ושוב מניחים פרוסות בננה וחצי בישקוט.
שוב (קומה שנייה 🙂 ) פרוסות בננה וחצי בישקוט…
הנה כך…
  • ומסיימים עם קרם מעל הכל.
קרם מעל הכל…
  • זהו, הקינוח מוכן. מכסים את הכוסות ברדיד אלומניום ומעבירים למקרר לכמה שעות. במהלך השהייה במקרר הקרם יקבל את טעם הבננות והבישקוטים יתרככו במקצת ונקבל קינוח כל כך טעים שלא תבינו איך לא הכנתם אותו לפני כן.
  • ממש רגע לפני ההגשה אפשר לפזר על הכל אבקת סוכר אבל לא ממש חובה.
כן…זה הקינוח…
משגע…
כל כך יפה, חגיגי וטעים…

והמתכון בקצרה: קינוח של פודינג בננה משגע בכוסות

רשימת החומרים:

  • 180 גרם חלב מרוכז שזה שני שליש כוס (מגיע בקופסת שימורים בדרך כלל)
  • 180 גרם או שלושת רבעי כוס מים קרים
  • קורט מלח
  • 80 גרם או חבילה של אינסטנט פודינג וניל
  • 420 גרם או כוס ושלושת רבעי מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 3 בננות בשלות בינונית או שתיים גדולות
  • כחצי חבילת בישקוטים (כמו שנותנים לתינוקות)
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

הוראות ההכנה:

  • בקערה בינונית שמים את המים הקרים, המלח והחלב המרוכז.
  • טורפים את המרכיבים שבקערה לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל לקערה וטורפים גם אותו לתוך התערובת כך שלא ישארו גושים.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים אותה למקרר ל-3-4 שעות לפחות להתמצקות של התערובת.
  • לאחר כ-3-4 שעות (ואפשר אפילו יום אחרי) מוציאים את הקערה מהמקרר ורואים שהתערובת התמצקה לה.
  • טורפים מעט את התערובת למרקם של קרם חלק ולא מוצק.
  • שמים את השמנת המתוקה בקערת המיקסר ומקציפים אותה לקצפת יציבה אך לא קשה מדי.
  • מתחילים להעביר מקערת הקצפת לקערת קרם החלב המרוכז ומאחדים את התערובות בכמה פעמים בתנועות קיפול. מי שלא יודע איך עושים תנועות קיפול אז זה לא ממש חשוב – העיקר לערבב בעדינות לאיחוד הקצפת והקרם.
  • קולפים ופורסים את הבננות לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר או פחות (זה ממש עניין של טעם והעדפה).
  • עכשיו יש לנו את קרם הבננות, בישקוטים ובננות פרוסות. נתחיל להרכיב את הקינוח בכוסות.
  • מתחילים בהנחת כף של קרם בתחתיתה של כל כוס.
  • על הקרם מניחים כמה פרוסות בננה וחצי בישקוטי.
  • ועכשיו שוב מניחים על הכל כף של קרם.
  • ושוב מניחים פרוסות בננה וחצי בישקוט.
  • ומסיימים עם קרם מעל הכל.
  • זהו, הקינוח מוכן. מכסים את הכוסות ברדיד אלומניום ומעבירים למקרר לכמה שעות. במהלך השהייה במקרר הקרם יקבל את טעם הבננות והבישקוטים יתרככו במקצת ונקבל קינוח כל כך טעים שלא תבינו איך לא הכנתם אותו לפני כן.
  • ממש רגע לפני ההגשה אפשר לפזר על הכל אבקת סוכר אבל לא ממש חובה.

אהבתם את פודינג הבננה? אולי יעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

4 תגובות בנושא “קינוח של פודינג בננה משגע בכוסות

  1. תודה רבה על עוד מתכון מגניב!
    שמעתי שאפשר להכין חלב מרוכז בבית ולא לקנות. יודע לספר איך מכינים חלב מרוכז בבית? או,לחלופין, איפה מוצאים חלב מרוכז איכותי שמורכב מחלב וסוכר ולא משמן וכל מיני תוספות לא נחמדות?
    תודה

    1. תודה רבה מירב!
      זה נכון שאפשר להכין חלב מרוכז בבית על ידי בישול איטי ובחישה של חלב. מעולם לא ניסיתי ולכן לא יודע להמליץ איך זה.

השאר תגובה