סחוג משגע של עלי גפן ופלפלים חריפים

עלי גפן הם טעמו של האיזור שלנו – מזרח תיכון או ים תיכון. אני מנסה לנצל כמה שאפשר את המוצר הזה. אם חושבים על זה לעומק אז העלים פשוט נושרים ומתבזבזים אם לא מנצלים אותם למטרה כלשהי.

מה אפשר לעשות עם עלי גפן? קודם כל אפשר להכין מהם עלי גפן ממולאים ואפשר להכין מהם עוגת עלי גפן שכבר פרסמתי כאן ואפשר לעטוף בהם דגים ועוד כל מיני דברים אבל כל אלה דוגמאות לעלה בודד על כמות נכבדה של משהו שממלא אותו.

אפשר גם ממש לקחת כמות לא מבוטלת של עלי גפן, לטחון אותם ולהכין ממרח משגע של עלי גפן שאם נצרף לו פלפלים חריפים נקבל סוג של סחוג ארומטי מאוד. זה ממש תוצר ייחודי שרובו עלי גפן ובו מורגש ביותר טעם העלים.

אני אוהב סחוג ואוהב מאוד את טעם עלי הגפן ולכן השילוב בניהם ממש משגע בעיניי. נוסף על כך ההכנה של ממרח כזה היא קלה ביותר.

לפני שנתחיל חשוב להבדיל בין מקורות שונים של עלי גפן ואיך להכין אותם למתכון (או לכל מתכון אחר):

אם יש לנו עלי גפן מצנצנת שימורים או שקנינו אותם במעדניה במשקל נשים אותם בקערת מים למספר דקות בכדי להפיג את המליחות שלהם ולהכינם לבישול.

אם יש לנו עלי גפן טריים מהעץ אז נשטוף אותם ונחלוט במים רותחים במשך 20-30 שניות.

אז מה דרוש לנו בשביל 6-10 קופסאות (תלוי בגודלן) של סחוג עלי גפן?

  • ערימה בעובי של 3 סנטימטר של עלי גפן טריים לאחר חליטה או משומרים
  • 5 פלפלים ירוקים חריפים – אפשר לשחק עם הכמות בהתאם למידת החריפות הרצוייה
  • 3 פלפלים חריפים אדומים – צ'ילי – אפשר לשחק עם הכמות בהתאם למידת החריפות הרצוייה
  • 10-12 שיני שום
  • צרור יפה של כוסברה
  • חצי כוס שמן זית
  • לימון
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • עוד שמן זית לכיסוי הממרח בקופסאות
רשימת החומרים: עלי גפן, פלפלים חריפים ירוקים ואדומים, שום, כוסברה, שמן זית, מלח ולימון

שנתחיל? מתכון מהיר וקל שישדרג לנו כל ארוחה. כמו כן זהו רעיון מוצלח לחלק בתור מתנה לחברים.

  • ראשית נטפל בעלי הגפן: אם יש לנו עלי גפן משומרים בצנצנת או שקנינו אותם במעדניה במשקל אז חולטים אותם במים פושרים 10-20 דקות להסרת המליחות. אם אלו עלי גפן טריים מהעץ שוטפים אותם וחולטים במים רותחים 20-30 שניות.
  • מסננים אם עודפי המים מעלי הגפן בכדי שיהיה לנו קל לעבוד איתם.
  • קולפים את שיני השום.
  • שמים את עלי הגפן המסוננים ושיני השום הקלופות בקערת מעבד המזון עם להב המתכת וכותשים אותם במשך 2-3 דקות עד שנקבל מחית יפה ועדינה וללא חתיכות גסות מדי של עלי גפן או שום.
עלי הגפן והשום בקערת מעבד המזון…
מתחילים לכתוש אותם…בהתחלה החתיכות גסות…
אחרי דקה או שתיים נוספות נקבל מחית…
  • מוסיפים לקערת מעבד המזון את חצי כוס שמן הזית, מיץ שסחטנו מהלימון ואת המלח ומעבדים כ-20-30 שניות נוספות.
  • מסירים את ראשי הפלפלים החריפים ומוסיפים אותם לקערת מעבד המזון יחד עם הכוסברה. טוחנים את הכל למרקם השל משחה חלקה אבל לא יותר מדי. כייף שיש כל מיני חתיכות בגודל לא אחיד בתערובת.
מוסיפים את הפלפלים והכוסברה…
וטוחנים לממרח אחיד…אבל לא אחיד מדי…נחמד שיש משהו לנגוס בתוך כל התערובת הזו…
  • טועמים, מתקנים תיבול וזהו. סחוג עלי הגפן שלנו מוכן!
  • מחלקים לקופסאות, מכסים בשכבה של שמן זית ואז שמים במקרר לצריכה מיידית או מחלקים לחברים או מקפיאים.
מחלק לקופסאות…
הפעם יצאו לי 8 קופסאות…
זהו ממרח מאוד מעניין…
מכסים בשמן זית, סוגרים את הקופסא וכמובן רושמים מה זה…

והמתכון בקצרה: סחוג משגע של עלי גפן ופלפלים חריפים

  • ראשית נטפל בעלי הגפן: אם יש לנו עלי גפן משומרים בצנצנת או שקנינו אותם במעדניה במשקל אז חולטים אותם במים פושרים 10-20 דקות להסרת המליחות. אם אלו עלי גפן טריים מהעץ שוטפים אותם וחולטים במים רותחים 20-30 שניות.
  • מסננים אם עודפי המים מעלי הגפן בכדי שיהיה לנו קל לעבוד איתם.
  • קולפים את שיני השום.
  • שמים את עלי הגפן המסוננים ושיני השום הקלופות בקערת מעבד המזון עם להב המתכת וכותשים אותם במשך 2-3 דקות עד שנקבל מחית יפה ועדינה וללא חתיכות גסות מדי של עלי גפן או שום.
  • מוסיפים לקערת מעבד המזון את חצי כוס שמן הזית, מיץ שסחטנו מהלימון ואת המלח ומעבדים כ-20-30 שניות נוספות.
  • מסירים את ראשי הפלפלים החריפים ומוסיפים אותם לקערת מעבד המזון יחד עם הכוסברה. טוחנים את הכל למרקם השל משחה חלקה אבל לא יותר מדי. כייף שיש כל מיני חתיכות בגודל לא אחיד בתערובת.
  • טועמים, מתקנים תיבול וזהו. סחוג עלי הגפן שלנו מוכן!
  • מחלקים לקופסאות, מכסים בשכבה של שמן זית ואז שמים במקרר לצריכה מיידית או מחלקים לחברים או מקפיאים.

אהבתם את סחוג עלי הגפן? אולי תרצו להכין גם מטבוחה או פלפלצ'ומה?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.