
איזה טירוף נעשה בזמן האחרון עם כנאפה!
קשה להבין מה קרה פתאום והרי זה קינוח שקיים פה המון שנים. נראה לי שזה ההייפ שיצרו יפה כנאפה מיפו וגם הגעתה של הגלידה הטורקית לישראל – גלידה שכל כך מתאימה לכנאפה.
ופתאום כולם מכינים כנאפה בבית וזה יפה, זה פשוט וזה גם טעים.
אבל לפעמים, אם מכינים כנאפה פעם ב… אז לא כל כך יודעים מה צריכה להיות עוצמת האש שהדלקנו מתחת לכנאפה ולא כל כך יודעים מתי להפוך אותה ולא ממש תמיד מצליח להפוך.
אם נחשוב על זה רגע אז אפשר לאפות את הכנאפה בתנור ממש כמו שאופים כל עוגה אחרת בלי להפוך ובלי להסתבך. פשוט אופים ומוציאים כאשר החלק העליון קיבל צבע שהוא לטעמינו. זהו!
למתכון של כנאפה יש תמיד שלושה חלקים: טיפול בשערות הקדאיף, הגבינה וכמובן סירופ הסוכר.
את השיערות נפריד היטב ונסדר במגש.
תערובת הגבינה שנבחר צריכה להיות בעלת שתי תכונות: גם קרמית וגם כזו שנמתחת יפה עם חוטים כאלו. בשביל להשיג את התכונות הללו נשתמש בריקוטה ובמוצרלה.
סירופ הסוכר יהיה מתובל במי ורדים.
אז מה דרוש לנו בשביל כנאפה בתבנית עגולה 26-30 סנטימטר או בתבנית מלבנית 23 על 33 סנטימטר?
- חבילה של 450 גרם שיערות קדאיף קפואות
- 100 גרם חמאה ועוד קצת למריחת התבנית
- חבילה של 250 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 200 גרם או כוס סוכר
- 240 גרם או כוס של מים פושרים
- מעט מי ורדים
- 50 גרם פיסטוק קלוף לקישוט

שנתחיל? אם לא יצא לכם להכין כנאפה אתם תתפלאו כמה זה קל!
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- ממיסים את החמאה במיקרו או בסיר קטן בזהירות על האש.
- מורחים מעט חמאה בעזרת מברשת על תחתית התבנית.



- מסדרים שכבה דקה של שיערות קדאיף על תחתית התבנית בצורה שכל התחתית תכוסה אבל שהשכבה לא תהיה עבה מדי.

- מפזרים בעדינות כמחצית מהחמאה המומסת על שיערות הקדאיף בעזרת המברשת או בעזרת כפית.


- מפזרים את המוצרלה המגורדת והריקוטה על פני שיערות הקדאיף. אין צורך שכל השיערות יהיו ממש מכוסות בגבינה אלא פחות או יותר שיהיה פיזור אחיד.



- מכסים את הגבינה בשכבה נדיבה של שיערות קדאיף. מקפידים להפריד היטב את השיערות כי יש להן נטייה להגיע דבוקות בתוך החבילה.

- עם הידיים מסדרים את שיערות הקדאיף כך שלא יעברו את גבולות התבנית. אפשר לראות בתמונות איך לעשות זאת.

- מפזרים את שארית החמאה המומסת על שיערות הקדאיף בעזרת המברשת או בעזרת כפית.


- מכניסים את הכנאפה לתנור החם (180 מעלות). לאחר 12 דקות בודקים אם היא כבר קיבלה צבע יפה. אם כן נוציא אותה ואם לא נמשיך לאפות עוד מספר דקות עד לקבלת צבע יפה. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר והפיסטוק.
- מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן שמים כוס מים, כוס סוכר וכמה טיפות מי ורדים. זהירות עם מי הורדים כי יש להם נטייה להשתלט על הטעם!
- מדליקים את האש ומביאים את הסירופ לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות ברתיחה עדינה ומכבים את האש.


- קולים את הפיסטוק הקלוף על מחבת יבשה מספר דקות עד שיקבל טיפה צבע.

- מעבירים את הפיסטוק לקרש חיתוך, נותנים לו להתקרר כמה דקות וקוצצים גס.

- כאשר הכנאפה יוצאת מהתנור שופכים עליה את סירופ הסוכר. לא חייבים לשפוך את הכל אלא לפי הטעם.



- מפזרים פיסטוקים ואפשר גם גלידה או מה שרוצים ומגישים.
- הכי הכי זה לחתוך עם שפכטל ולהגיש כמו אלופים!








אהבתם את הכנאפה? אולי מעניין אתכם גם עוגת ליאלי ביירות או ברד פודינג קינמון מעלף?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
האם אפשר להכין את הכנאפה ולהקפיא כמה ימים? ואם כן מאיזה שלב לפני האפייה או אחרי
אמת היא שלא ניסיתי אבל נראה הגיוני להקפיא לפני האפייה
בפעם הראשונה שאני מכינה יצא מדהים
תודה על המתכון וההסבר המפורט
תודה רבה לך פאני, שמח שהצליח לך!
היי שלום אני רוצה להכין היום רק את בסיס הקן ולמלות את זה מחר מעל בבשר וכבד נראה לך שזה בסדר אם אני אכין את הקדאיף היום???
כן אורנה, אפשר להכין את הבצק היום, לתת להתקרר ולעטוף טוב. כמובן שרק מחר להניח את הבשר על הקן.
בהצלחה!
אחלה מעולה………
אחד היפים והמפתים שראיתי!
אין בבית מי ורדים – זה יהיה פשע להכין בלי?
תודההה
לא חובה בכלל. את יכולה להכין בלי מי ורדים
וואו
תודה על התגובה המהירה ❤😘
בשמחה!
לא נעים שככה אני מפוצצת את הפוסט בתגובות
אבל הייתי חייבת לעדכן שזאת הכנאפה הכי טעימה שאכלתי בחיי!!!
וואו וואו וואו איך שטרפנו אותה כאן!
הגבינה שנמתחת והסירופ המתוק והעסיסי – גן עדן
רוצו להכין – לא תתחרטו 3>
תודה משה
היי חן, תפציצי חופשי עם תגובות ושאלות!
איזה כייף לשמוע שהיה לך טעים וטרפו את הכנאפה!
זה יצא פשוט מושלם ונטרף בעיקר על ידיי 🙂 אבל כולם העידו שזה טעים ביותר.
חחח…תודה איילת!
אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
כן, אפשרי שושי. בהצלחה לך!