
לפעמים אני עובד ומנסה מנה חדשה עם חומר גלם מסויים. אני מנסה ומנסה ורק בסוף מבין שהמנה הכי פשוטה היא גם הכי טעימה ומבליטה את חומר הגלם.
לא תמיד צריך להתחכם ולסבך עם עוד מרכיב ועוד תיבול. לפעמים הפשוט ביותר ייתן את התוצאה הטובה ביותר וזהו.
ככה היה לי עם הקישואים. ניסיתי כל מיני דברים כמו טיגון, אפייה, בסלט ובסוף הבנתי שבישול פשוט במים נותן משהו כל כך נקי וטעים.
נתקלתי בגירסה של המנה הזו במסעדת צפון אברקסס של אייל שני ואימצתי אותה אלי.
כאמור זו מנה ממש ממש פשוטה, יכולה ללוות מנה עיקרית, יכולה להיות חלק ממזטים בתחילת ארוחה, בבופה של סלטים או אפילו בראנצ’ כזה או אחר.
אז מה דרוש לנו בשביל צלחת כזו של קישואים?
- 8 קישואים קטנטנים
- מלח להמלחת מי הבישול
- רבע כוס שמן זית – עדיף מסוג חזק וארומטי כמו סורי
- חצי עד שלושת רבעי כפית של מלח ים או מלח גס
- צרור קטן של שמיר

שנתחיל? מנה שלוקח 15 דקות להכין!
- מרתיחים סיר עם מים חמים שיכול להכיל את כל הקישואים. על כל ליטר של מים בסיר מוסיפים גם כף של מלח פחות או יותר (אין צורך למדוד מדוייק).

- כאשר המים רותחים מכניסים לתוכם את הקישואים ומבשלים 10 דקות ברתיחה מתונה. בינתיים מכינים קערה עם מים קרים קרים – עדיף עם קוביות קרח.

- לאחר כ-10 דקות מעבירים בזהירות את הקישואים לקערת המים הקרים. זה יעצור את הבישול שלהם באופן מיידי.


- לאחר שהקישואים שהו דקה במים הקרים מוציאים אותם אחד אחד ומשפשפים את הקליפה שלהם בעזרת נייר סופג או מגבת מטבח נקייה. זה יחספס להם את הקליפה ויתן להם מרקם עדין יותר. אפשר לראות שהנייר סופג מקבל צבע ירוק וזה אומר שבאמת חלק מהקליפה יורד.



- מסירים את שני הקצוות של כל קישוא.

- מעבירים את הקישואים לקערה, מוסיפים את שמן הזית ומלח ומערבבים אותם בזהירות (הם עדינים אחרי הבישול) בעזרת הידיים במשך כדקה.



- קוצצים קצת שמיר.
- מעבירים את הקישואים לצלחת הגשה, מפזרים שמיר מעל ומגישים.





אהבתם את מנת הקישואים? אולי תרצו קרפצ’יו סלק וענני חזרת ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
יש לך מתכונים מעולים. תודה
איזה כייף לשמוע רונית. תודה רבה!!!
נשמע ממש טעים
היי יהודית,
זה ממש טעים ומינימליסטי!