
כל פעם שאני הולך לקניות בסופר ורואה מיכלים של 3 או 4 ליטר יוגורט אני מתחיל לפנטז על לאבנה כזו ולאבנה אחרת. מיכלי היוגורט האלו כאילו קוראים לי לקחת אותם ולעשות איתם משהו.חחח… 🙂
כבר כתבתי פה על הכנת לאבנה בבית. זה ממש פשוט וכייף להכין לאבנה כזו אבל הפעם אני מדבר על משהו אחר. הפעם אני מדבר על כדורי לאבנה שאפשר להכינם ולשים בשמן זית ואפשר גם לצפות אותם בכל מיני דברים ולהגישם לאורחים בצורה מרשימה על צלחת יפה.
זו תהיה צלחת לא שגרתית, מתאימה לבופה חלבי בערב ומתאימה לבופה של ארוחת בוקר עשירה. מבטיח לכם שהאורחים שלכם יתעלפו מהמנה הלא שגרתית הזו. הייתי אומר שזה חצי מתכון חצי שיעור יצירה 🙂 .
אז לפני שנתחיל בואו רגע נעשה סדר בתוצרי החלב השונים:
יוגורט – מכינים אותו מחלב שהוספנו לו מעט יוגורט ונתנו לו לנוח בטמפרטורה מסויימת, מה שהופך אותו ליוגורט.
לאבנה – מכינים אותה מיוגורט שערבבנו עם קצת לימון ולאחר מכן עבר סינון דרך בד.
לאבנה כדורים – ממש כמו לאבנה אבל יותר קשה, מה שמאפשר לגלגל אותה לכדורים. בכדי להגיע לתוצאה זו אנו נשים משקולות על בד הסינון וזה יסחט בצורה הרבה יותר חזקה את הלאבנה ויעשה אותה קשה יותר.
בא לכם להכין מגש אירוח כזה של כדורי לאבנה? הנה החומרים שצריך:
ללאבנה:
- מיכל של 3 קילו יוגורט. אני מעדיף יוגורט 4-7 אחוז שומן למטרה זו אך גם יוגורט עם פחות אחוזי שומן יתאים
- כפית מלח
- לימון אחד
- חיתול בד לסינון היוגורט

למגוון הציפויים(לא חייבים אל הכל):
- 10-20 עלי גפן
- 3-4 כפות סומאק
- 3-4 כפיות דואה (תבלין מצרי)
- 3-4 כפות זעתר
- 3-4 כפות לימון כבוש
- שמן זית בהתאם לצורך

שנתחיל? מתכון קל מאוד שהוא יותר מלאכת יד/יצירה מאשר עבודת מטבח…
- מתחילים בהכנת הלאבנה:
- שופכים את היוגורט לקערה גדולה.

- מוסיפים ליוגורט את כפית המלח, סוחטים לימון שלם ומערבבים את הכל היטב.

- בתוך מסננת פלסטיק גדולה אשר מונחת בקערה מניחים את חיתול הבד

- שופכים את היוגורט לתוך חיתול הבד.


- מכסים את היוגורט עם קצוות החיתול ומניחים מעליו צלחת הפוכה בגודל מתאים.


- על הצלחת מניחים משקולת. זה יכול להיות כל דבר. אני השתמשתי ב-3 קופסאות שימורים שהיו לי במטבח אבל אפשר בהחלט כל דבר.

- נותנים ליוגורט להגיר נוזלים במשך 12-24 שעות. בגלל המשקולות זה לא צריך לקחת כל כך הרבה זמן. אני מציע לבדוק אחרי 8-12 שעות. הבדיקה שלנו שתהליך זה הסתיים היא אם אפשר ליצור כדור יציב ונוח לכידרור מהלאבנה אשר בבד החיתול. אם זה אפשרי אז התהליך הסתיים. אם לא אז נמשיך בתהליך הסינון.
- כאשר התהליך הסתיים מעבירים את תכולת החיתול לקערה.

- מכינים את עלי הגפן: אם יש לנו עלי גפן משומרים בצנצנת או שקנינו אותם במעדניה במשקל אז חולטים אותם במים פושרים 10-20 דקות להסרת המליחות. אם אלו עלי גפן טריים מהעץ שוטפים אותם וחולטים במים רותחים 20-30 שניות.
- קוצצים דק את הלימון הכבוש.


- בידיים משוחות בשמן זית נכדרר את כל הלאבנה לכדורים בגודל של כדור פינג-פונג.


- בשלב זה אפשר פשוט לקחת את כדורי הלאבנה, לשים בצנצנת ולכסות בשמן זית. זה משהו שכדאי להחזיק במקרר ולנשנש בכייף אבל אפשר גם להתקדם עוד שלב ליצירת צלחת אירוח יפהפיה.

- בעזרת האצבעות מחדדים את שני הקצוות של כל כדור ליצירת צורה של “קובה מטוגן” 🙂 כפי שאפשר לראות בתמונות.


- לוקחים כל כדור לאבנה כזה וטובלים את קצהו האחד בסומאק, דואה, זעתר או לימון כבוש. מניחים את כל הכדורים המצופים בצלחת.




- ניקח עלה גפן, נניח אותו כאשר הצד החלק שלו פונה למשטח העבודה והצד עם הגבעול הבולט פונה אלינו.

- נחצה את עלה הגפן משני צידי הגבעול כפי שרואים בתמונה.

- מגלגלים את מחצית עלה הגפן על כדור לאבנה כפי שרואים בתמונה.


- ומסובבים את הקצה של עלה הגפן כמו עטיפת סוכרייה.


- מסדרים את כל עלי הגפן שהכנו בצלחת יפה ומגישים.






אהבתם את כדורי הלאבנה? אולי תרצו להכין גם צ’ימיצ’ורי או הום-פרייז.
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
וואו..תודה רבה !
המתכונים עם התמונות המפורטות של המצרכים ,שלבי ההכנה פשוט עושים חשק לאכול ולהכין .
חייבת לציין שאתה ממש מנגיש את המתכונים לכולם ולא מייאש .
שאלה, האם בזמן שהיוגורט עובר בחיתול בד זה יכול להיות באויר הבית או במקרר ? מבחינת זה שזה מוצר חלב ולא יתקלקל..
תודה רבה רחלה על הפירגון. שמח שהבלוג מוצא חן בעינייך!
אפשר בהחלט לשים את היוגורט באויר הבית. הוא לא יתקלקל למרות שהוא מוצר חלב.