עוגת קדאיף של פעם

הטירוף סביב הכנאפה שיש לאחרונה זה משהו מבורך אבל לא ברור בכלל. הכנאפה קיימת כאן המון שנים ופתאום תפסה תאוצה. אני מאוד אוהב כנאפה בייחוד כשהיא חמה רגע אחרי שירדה מהאש. יאמי!

אבל מבחינתי עוד לפני הכנאפה אני זוכר קינוח אחר שמבוסס על שיערות קדאיף. זוהי עוגת קדאיף.

בתור ילד אני זוכר שהורי היו לוקחים אותי לדיזנגוף סנטר. זה היה ממש אחרי שהמקום הזה נפתח. היינו מסתובבים ומשתוממים מהחנויות ומהקונספט בכלל. פעם ראשונה שהיה בישראל קניון. עד אז היינו קונים כל דבר בחנויות ברחוב הראשי של העיר או במרכזון שהיה ליד הבית. לא היה דבר כזה דמוי קניון שריכז חנויות רבות ומפוארות תחת קורת גג אחת.

אם נחזור לסיפור אז הייתי מסתובב עם הורי בחנויות של דיזנגוף סנטר ולכשהיינו מסיימים את הסיבוב היינו מתיישבים בקפה "שלי" ומזמינים שתיה לכל אחד ועוגת קדאיף. פעם ראשונה שטעמתי את העוגה פשוט השתגעתי! עוגה כל כך פשוטה וטעימה. אני עדיין זוכר את הכפית עוברת את שיערות הקדאיף הקשיחות, נתקלת בקרם רך ואז בתחתית עוד שיערות קדאיף ספוגות בסירופ סוכר. כל כך מרענן בגלל המלית הקרה וכל כך מרקמים שונים שזה באמת תענוג אחד גדול.

עם השנים בית הקפה "שלי" נסגר והעוגה נעלמה ואני שכחתי ממנה אבל שגעון הכנאפה החזיר אותי לזכרון הילדות הזה והחלטתי לשחזר את העוגה. זו עוגה ממש פשוטה להכנה. פחות משעה של הכנה כולל זמן התנור ואחרי זה רק לקרר את העוגה היטב במקרר.

כמובן שלעוגה נזדקק לשיערות קדאיף. אני מעדיף לעבוד עם שיערות טריות שבאות קפואות אך אפשרי להשתמש גם בשיערות היבשות שאפשר לקנות היום בכל סופר. כל יתר החומרים רגילים ביותר.

אז מה דרוש לנהו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו עוגת קדאיף בתבנית מלבנית רגילה בגודל 23 על 33 סנטימטר?

לשיערות הקדאיף:

  • 400-500 גרם שיערות קדאיף טריות (מוקפאות) או יבשות
  • 150 גרם חמאה

לסירופ הסוכר:

  • 200 גרם או כוס סוכר
  • כמה טיפות תמצית וניל

לקרם:

  • 500 מיליליטר או שני מיכלים של שמנת מתוקה
  • חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 2 גביעים של 200 גרם שמנת חמוצה כלומר 400 גרם שמנת חמוצה
  • 60 גרם או שליש כוס סוכר
רשימת החומרים: שיערות קדאיף, חמאה, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל

שנתחיל? מתכון כל כך קל ועם זאת מרענן, מפתיע וטעים בצורה יוצאת דופן.

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מתחילים בהכנת שיערות הקדאיף. אם משתמשים בשיערות קדאיף יבשות אז פשוט מניחים אותן בקערה גדולה. אם משתמשים בשיערות קדאיף טריות (קפואות) אז שמים אותן בקערה גדולה ומפרידים אותן בעזרת הידיים. המטרה שלנו היא שלא יהיו גושים של שיערות דבוקות אלא שכל השיערות יהיו מופרדות. זה שלב שיכול לקחת 2-3 דקות אז לא למהר ולעשות את זה טוב.
  • ממיסים את החמאה ושופכים לקערת הקדאיף.
  • בעזרת הידיים מערבבים היטב את החמאה עם שיערות הקדאיף. המטרה היא לצפות את כל שיערות הקדאיף בחמאה ולא להשאיר שיערות יבשות.
מערבבים את החמאה ושיערות הקדאיף כך שכל השיערות יצופו בחמאה ולא ישארו יבשות…
וזה מה שנקבל…
  • מפזרים בשכבה דקה ואחידה את שיערות הקדאיף על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
שיערות הקדאיף מפוזרות על תבנית האפייה…
  • מכניסים את התבנית עם שיערות הקדאיף לתנור החם (170 מעלות) ואופים 20-25 דקות בערך. לאחר 15 דקות פותחים את דלת התנור ומערבבים את השיערות כך שגם חלקים שנשארו לבנים ביחס לחלקים אחרים יקבלו צבע יפה. אנו רוצים שכל השיערות יקבלו צבע לא כהה מדי אך גם לא ישארו לבנות. פותחים ומערבבים את השיערות לפי הצורך בכדי שכל השיערות יקבלו צבע אחיד עד כמה שאפשר.
לאחר 15 דקות חלק מהשיערות קיבל צבע וחלק אחר לבן לגמרי…זה תלוי בתנור…נערבב את השיערות ונכניס שוב לתנור…
לאחר 20 דקות זה נראה הרבה יותר אחיד…
  • מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לשיערות הקדאיף להתקרר.
זהו…השיערות קיבלו צבע יפה והן קראנצ'יות…מוציאים מהתנור ונותנים לשיערות להתקרר…
  • מכינים את סירופ הסוכר:
  • בסיר קטן שמים כוס סוכר, חצי כוס מים וטיפת תמצית וניל.
המים והסוכר בסיר…
מוסיפים מעט תמצית וניל…
  • מדליקים את האש ומביאים את תערובת הסוכר לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות בערך לסירופ סמיך.
זהו…יש לנו סירופ סמיך…
  • כמחצית משיערות הקדאיף שהתקררו בינתיים מניחים בשכבה אחידה בתחתית התבנית שלנו.
מתחילים לסדר את מחצית משיערות הקדאיף על תחתית התבנית המלבנית שלנו…
מסודר יפה ואחיד…
  • מפזרים בעזרת כף את מרבית הסירופ בצורה אחידה על שיערות הקדאיף. למה רק את מרבית הסירופ ולא את כולו? אנחנו רוצים שיערות קדאיף שיהיו רטובות במידת מה אבל לא ממש ספוגות ולא "טובעות" בסירופ. מתחילים לשים סירופ וכאשר רואים שכיסינו את מרבית השיערות אפשר להפסיק וזהו. לא חייבים לנצל את כולו.
מפזרים את הסירופ על שיערות הקדאיף…
  • מכינים את הקרם:
  • בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה, השמנת החמוצה, האינסטנט פודינג וניל ושליש כוס סוכר. כל המרכיבים חייבים להיות קרים בכדי לקבל קצפת יפה ויציבה.
  • מקציפים את המרכיבים לקצף יציב מאוד. זה אמור לקחת 2-3 דקות.
השמנת המתוקה, השמנת החמוצה, האינסטנט פודינג והסוכר בקערת המיקסר…
מקציפים לקצפת יציבה…
  • בודקים ששיערות הקדאיף בתחתית התבנית שלנו כבר קרות ואז מפזרים שלושת רבעי מכמות הקצפת עליהן ומיישרים עם קלף או בכל דרך אחרת.
הקצפת על שיערות הקדאיף…
מיישרים עם קלף…זה הכי נוח אבל אם אין קלף אפשר בכל צורה אחרת…
הנה כך…
וכך…
  • מפזרים את שארית שיערות הקדאיף על פני העוגה בצורה אחידה ושלא ישארו חורים דרכם יראו את הקצפת.
מפזרים את שארית שיערות הקדאיף על פני הקצפת…
הנה כך…
וזה מה שקיבלנו…
  • את שארית הקצפת אפשר לשים בשקית זילוף ולזלף פרחים יפים. לא ממש חייבים לעשות את זה. גם ככה העוגה יפה וטעימה.
  • זהו, העוגה מוכנה. מכסים את העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות הקרם במשך 3-4 שעות לפחות.
כך נראית העוגה ללא זילוף פרחי קצפת…
זה הולך להיות טעים…
וכך נראית העוגה עם זילוף פרחי קצפת…תחליטו אתם מה נראה לכם יותר…
וכך…
זה טעים כמו שזה נראה…
לאחר כמה שעות במקרר חותכים ומגישים…
וככה זה נראה בפנים…
ביס מטורף…
כזה!…

אהבתם את העוגה? אולי יעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

6 תגובות בנושא “עוגת קדאיף של פעם

  1. משה היקר
    המתכונים שלך טעימים מאד והסיפורים מעניינים.
    כן זכרונות הקדאיף לא רק בשלי אלא גם ב"לונדון" על כל סניפיה… טעם של פעם…
    אשמח אם תשחזר עודה אגדית של תושבי תל אביב כמוני מבית קפה מסעדה "אוסלו" בסוף
    רחוב אבן גבירול מתחת לגשר… עוגת הגלידה המפורסמת שלהם עם המרציפן בפנים
    ואגוזי הפקאן המסוכרים… נעלמה לצערי יחד עם סגירת בית הקפה האגדי…
    תודה איש מוכשר
    ורדה

    אהבתי

    1. היי ורדה,
      שמח לשמוע שהבלוג מוצא חן בעינייך!
      נכון, הייתה עוגה כזו גם בקפה לונדון. הזכרת לי 😀.
      לצערי לא מכיר את העוגה של קפה אוסלו אבל אחפש.
      תודה לך!!!

      אהבתי

  2. נ.ב.
    שכחתי לשאול, באיזו גבינה אתה משתמש בכנאפה ?
    יש גבינת עיזים נמתחת כמו מוצרלה?
    תודה ורדה

    בתאריך יום ה׳, 1 באוק׳ 2020, 09:38, מאת Varda Hecht :

    > משה היקר
    > המתכונים שלך טעימים מאד והסיפורים מעניינים.
    > כן זכרונות הקדאיף לא רק בשלי אלא גם ב"לונדון" על כל סניפיה… טעם של פעם…
    > אשמח אם תשחזר עודה אגדית של תושבי תל אביב כמוני מבית קפה מסעדה "אוסלו"
    > בסוף רחוב אבן גבירול מתחת לגשר… עוגת הגלידה המפורסמת שלהם עם המרציפן
    > בפנים ואגוזי הפקאן המסוכרים… נעלמה לצערי יחד עם סגירת בית הקפה האגדי…
    > תודה איש מוכשר
    > ורדה
    >
    > בתאריך יום ה׳, 1 באוק׳ 2020, 04:44, מאת במטבח של מושף <

    אהבתי

להגיב על לי לבטל

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.