
יצא לי לגור תקופה ארוכה בהולנד לצורכי עבודה.
בסופי שבוע הייתי נוסע לכל מיני מקומות ברחבי המדינה בחיפוש אחר ריגושים קולינריים. אחד המקומות שאהבתי להגיע אליהם היה השוק המקורה ברוטרדם (Markthal).
במרכז השוק המקורה ישנו דוכן של כל מיני דברים מתוקים מאיטליה וספרד. הייתי ניגש למוכר או למוכרת בדוכן, מבקש עוגייה איטלקית אחת מכל צנצנת ומבקש שיארזו לי.
כבר ביציאה מהשוק המקורה לא יכולתי להתאפק, הייתי פותח את השקית ונוגס באחת העוגיות. אלו היו עוגיות נימוחות עם טעם שקדים מודגש ובמרכזן שקד או ריבה כלשהי. זה נשמע משהו פשוט אבל אלו היו עוגיות מטורפות. טעמים ומרקם שלא פגשתי לפני כן בעוגייה.
התחלתי לברר מהיכן מגיעות העוגיות הללו לאותה חנות ומסתבר שמכינים אותן בהולנד. האמת היא שהתאכזבתי, בראש כבר הרצתי סרטים שמשאית מביאה אותם ממפעל קטן וסודי בפירנצה או משהו כזה. בכל מקרה אלו היו עוגיות מושלמות ושאפו להולנדים שהצליחו לייצר טעמים כל כך “איטלקיים”.
עוד התברר לי שעוגיות אלו נקראות עוגיות אמרטי. לא סתם אמרטי אלא אמרטי רכות או אמרטי מורבידי בניגוד לעוגיות אמרטי קשות.
מפתיע שהעוגיות הללו ממש קלות להכנה וזה שכנע אותי סופית להתחיל ולהכין אותן. ילדים יכולים לעזור כמעט בכל שלבי ההכנה וזו יכולה להיות פעילות משפחתית.
אז מה דרוש לנו בשביל להכין כ-18-20 עוגיות נפלאות שכאלו?
- 200 גרם או שתיים ורבע כוסות שקדים טחונים או אבקת שקדים או קמח שקדים – זה שם שונה לאותו מרכיב
- 200 גרם או כוס סוכר
- קורט מלח
- 2 ביצים
- כף ליקר אמרטו (לא חייבים אבל רצוי מאוד)
- אבקת סוכר לפידור העוגיות

שנתחיל? 30-40 דקות ויש לכם עוגיות נפלאות!
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- בקערה מערבבים את השקד הטחון, הסוכר והמלח.
- מפרידים את הביצים. אנו עומדים להשתמש רק בחלבונים.
- בקערת מיקסר נקציף חלבונים עד לקצף רך.


- מוסיפים לקערת המערבל את תערובת השקדים והאמרטו ומערבבים הכל בעזרת מרית לתערובת אחידה. מתקבל סוג של בצק דביק.



- מקמחים את הידיים באבקת סוכר ויוצרים כדורים בקוטר 2.5 סנטימטר מהתערובת. אלו כדורים בקוטר של כדור פינג-פונג פחות או יותר. אפשר גם (אבל לא חייבים) להשתמש במשקל ולייצר כדורים של 23-24 גרם כל אחד.
- מכניסים את הכדורים לקערית עם אבקת סוכר ומצפים אותם היטב.



- מניחים את הכדורים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

- עם האצבעות משטחים בעדינות את הכדורים. משטחים אותם ממש טיפה.

- מכניסים את התבנית לתנור החם (175 מעלות) ואופים כ-17-20 דקות עד שהעוגיות מתחילות לקבל טיפה צבע בקצוות ומעט פיצוצים על פניהן. להזהר שהעוגיות לא ישחימו – זו לא הכוונה.
- זהו, העוגיות מוכנות. מחכים כחצי שעה שיתייצבו וטורפים אותן 🙂 .






אהבתם את העוגיות? אולי מעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או בישקוטי הורסים כמעט כמו באיטליה?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
משה
תודה רבה !!
עשיתי את העוגיות ועפו עליהן ובאמת קלות וכיפיות
לא היה לי אמרטו, מה מומלץ לקנות ?
בתאריך יום ה׳, 24 בספט׳ 2020 ב-5:29 מאת במטבח של מושף :
> מושף – Mochef posted: ” בעוונותי יצא לי לגור תקופה ארוכה בהולנד לצורכי
> עבודה. בסופי שבוע הייתי נוסע לכל מיני מקומות ברחבי המדינה בחיפוש אחר
> ריגושים קולינריים. אחד המקומות שאהבתי להגיע אליהם היה השוק המקורה ברוטרדם
> (Markthal). במרכז השוק המקורה ישנו דוכן של כל מיני דברים מ”
>
איזה כייף לשמוע רחלה! שמח שהצליח לך! לא חייבים אמרטו. אפשר לוותר בכלל.
וכעיקרון אפשר ליקר שקדים כלשהו במקום האמרטו.