להכין יוגורט בבית בקלות

כשיש לי זמן אני אוהב להשתעשע בהכנת כל מיני מוצרי חלב וגבינות.

זה מתחיל אצלי מזיכרון ילדות בגן כשהגננת הייתה מדגימה לנו הילדים איך מהחלב שמגיע מהפרה עושים כל מיני מוצרי חלב. היינו יושבים בריכוז במעגל והגננת הייתה מחממת חלב, בוחשת, ומעבירה מכלי לכלי. האמת היא שאני לא זוכר בדיוק מה היא עשתה אבל זה היה נראה מופלא. הייתי פוחד שהיא תבקש ממני לטעום ממה שהכינה. עד היום אני לא מסוגל לשתות חלב נקי שהוא לא חלק מקפה או בתור יוגורט או גבינה.

להכנת מוצרי חלב בבית יש מספר יתרונות. דבר ראשון חסכון בעלויות. לדוגמה תארו לכם שאתם לוקחים 2 ליטר חלב והופכים אותו ל-2 ליטר יוגורט. כמובן שיוגורט עולה יותר מחלב ולכן זה ממש משתלם אבל לא רק חסכון בעלויות. תארו לכם שלא הספקתם ללכת למרכול ולקנות מוצר חלב כלשהו. כמה כייף זה יכול להיות להכין את המוצר לבד בבית באמצעים פשוטים? ובכלל יש לכם שליטה על מה שנכנס לאוכל שלכם ואתם יכולים לגוון ולהתנסות ככל העולה על רוחכם. ואני בכלל לא מדבר על הסיפוק העצום שבהכנת מוצרי חלב בבית.

לא כל מוצר חלב אפשר להכין בבית. יש מוצרים שדורשים חומרים מיוחדים להכנתם וכלים או ציוד מיוחד אבל מפתיע לראות כמה מוצרי חלב אפשר להכין בלי בעיה ובלי ציוד מיוחד.

אחד ממוצרי החלב הפשוטים ביותר שאפשר להכין הוא יוגורט. תיכף אסביר בפירוט איך להכין אותו ותווכחו בעצמכם. לצורך הכנת היוגורט נזדקק למדחום פשוט. בימינו אפשר לקנות מדחום דיגיטלי או מדחום זכוכית של פעם שיתאים למטרה זו בעלות של 5-10 שקל באתרי המכירות בחו"ל. ממש ממליץ להשקיע בכך כי זה נותן לכם דיוק בתוצאות של מה שאתם מכינים וזה שימושי ביותר במטבח.

סוגי מדחומים שניתנים לקנייה ברשת בעלות אפסית…

מלבד מדחום מה צריך בשביל לקבל קצת יותר מליטר של יוגורט טעים?

  • 1 ליטר חלב. עדיף חלב משקית אבל לא חייב
  • 150 גרם יוגורט טבעי (ללא טעם) שרשום עליו BIO. לא ממש חשוב אחוז השומן של היוגורט
רשימת החומרים: חלב ויוגורט

מוכנים להרפתקה? כמה דקות עבודה ועוד 8-24 שעות לחכות ויש לכם ליטר יוגורט טעים טעים.

  • נשים את החלב בסיר ונחמם על אש נמוכה בינונית. תוך כדי חימום נבדוק את הטמפרטורה של החלב בעזרת מדחום. כשר טמפרטורת החלב מגיעה ל-80 מעלות נכבה את האש.
מחממים את החלב ל-80 מעלות…המדחום בתוך החלב אבל לא נוגע בתחתית הסיר כי היא יותר חמה…
כמעט הגענו ל-80 מעלות…תיכף מכבים את האש…
  • משאירים את המדחום בחלב ומחכים שהטמפרטורה תרד ל-40 מעלות. זה לוקח כ-20-30 דקות ואולי קצת יותר או פחות. תלוי בטמפרטורת החדר ובסיר.
  • כאשר חום החלב הוא כ-40 מעלות מכניסים לתוכו את כל היוגורט ומערבבים.
מכניסים את היוגורט לחלב…
ומערבבים…
  • עכשיו מה שצריך לעשות הוא לשמור את חום החלב עם היוגורט. נעשה זאת על ידי כך שנשים מכסה על הסיר ונעטוף אותו במספר מגבות מטבח או שמיכה כלשהי. מומלץ גם לשים את הסיר במקום חמים יחסית אם זה חורף.
אני עטפתי את סיר היוגורט עם כמה מגבות מטבח מכל צדדיו…
  • לאחר שסיר היוגורט עטוף צריך לחכות שיווצר לנו יוגורט. אפשר לבדוק כבר אחרי 8 שעות אבל אני ממליץ לחכות כ-24 שעות. ככל שמחכים יותר כך נקבל יוגורט סמיך יותר.
פותחים את הסיר ובודקים האם יש לנו יוגורט…
כן…יש לנו יוגורט…
ואפילו יוגורט סמיך…
  • זהו, היוגורט מוכן. משתמשים בו מיד או מעבירים למקרר. אפשר לעשות איתו כל מה שאתם רגילים לעשות עם יוגורט. אני ממליץ לשים כמה פלחי פירות וסילאן ולהתפנק.
שם את היוגורט בקערה יפה…
מוסיף פלחי פירות…
ומגיש…
תיכף מוסיף את הסילאן…
עיגולים של סילאן…
גם יפה, גם טעים וגם בריא…
אפילו ליד המחשב זה כייף…

אהבתם את היוגורט? אולי תרצו להכין גם צ'ימיצ'ורי או הום-פרייז.

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “להכין יוגורט בבית בקלות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.