
כשיש לי זמן אני אוהב להשתעשע בהכנת כל מיני מוצרי חלב וגבינות.
זה מתחיל אצלי מזיכרון ילדות בגן כשהגננת הייתה מדגימה לנו הילדים איך מהחלב שמגיע מהפרה עושים כל מיני מוצרי חלב. היינו יושבים בריכוז במעגל והגננת הייתה מחממת חלב, בוחשת, ומעבירה מכלי לכלי. האמת היא שאני לא זוכר בדיוק מה היא עשתה אבל זה היה נראה מופלא. הייתי פוחד שהיא תבקש ממני לטעום ממה שהכינה. עד היום אני לא מסוגל לשתות חלב נקי שהוא לא חלק מקפה או בתור יוגורט או גבינה.
להכנת מוצרי חלב בבית יש מספר יתרונות. דבר ראשון חסכון בעלויות. לדוגמה תארו לכם שאתם לוקחים 2 ליטר חלב והופכים אותו ל-2 ליטר יוגורט. כמובן שיוגורט עולה יותר מחלב ולכן זה ממש משתלם אבל לא רק חסכון בעלויות. תארו לכם שלא הספקתם ללכת למרכול ולקנות מוצר חלב כלשהו. כמה כייף זה יכול להיות להכין את המוצר לבד בבית באמצעים פשוטים? ובכלל יש לכם שליטה על מה שנכנס לאוכל שלכם ואתם יכולים לגוון ולהתנסות ככל העולה על רוחכם. ואני בכלל לא מדבר על הסיפוק העצום שבהכנת מוצרי חלב בבית.
לא כל מוצר חלב אפשר להכין בבית. יש מוצרים שדורשים חומרים מיוחדים להכנתם וכלים או ציוד מיוחד אבל מפתיע לראות כמה מוצרי חלב אפשר להכין בלי בעיה ובלי ציוד מיוחד.
אחד ממוצרי החלב הפשוטים ביותר שאפשר להכין הוא יוגורט. תיכף אסביר בפירוט איך להכין אותו ותווכחו בעצמכם. לצורך הכנת היוגורט נזדקק למדחום פשוט. בימינו אפשר לקנות מדחום דיגיטלי או מדחום זכוכית של פעם שיתאים למטרה זו בעלות של 5-10 שקל באתרי המכירות בחו”ל. ממש ממליץ להשקיע בכך כי זה נותן לכם דיוק בתוצאות של מה שאתם מכינים וזה שימושי ביותר במטבח.

מלבד מדחום מה צריך בשביל לקבל קצת יותר מליטר של יוגורט טעים?
- 1 ליטר חלב. עדיף חלב משקית אבל לא חייב
- 150 גרם יוגורט טבעי (ללא טעם) שרשום עליו BIO. לא ממש חשוב אחוז השומן של היוגורט

מוכנים להרפתקה? כמה דקות עבודה ועוד 8-24 שעות לחכות ויש לכם ליטר יוגורט טעים טעים.
- נשים את החלב בסיר ונחמם על אש נמוכה בינונית. תוך כדי חימום נבדוק את הטמפרטורה של החלב בעזרת מדחום. כשר טמפרטורת החלב מגיעה ל-80 מעלות נכבה את האש.


- משאירים את המדחום בחלב ומחכים שהטמפרטורה תרד ל-40 מעלות. זה לוקח כ-20-30 דקות ואולי קצת יותר או פחות. תלוי בטמפרטורת החדר ובסיר.
- כאשר חום החלב הוא כ-40 מעלות מכניסים לתוכו את כל היוגורט ומערבבים.


- עכשיו מה שצריך לעשות הוא לשמור את חום החלב עם היוגורט. נעשה זאת על ידי כך שנשים מכסה על הסיר ונעטוף אותו במספר מגבות מטבח או שמיכה כלשהי. מומלץ גם לשים את הסיר במקום חמים יחסית אם זה חורף.

- לאחר שסיר היוגורט עטוף צריך לחכות שיווצר לנו יוגורט. אפשר לבדוק כבר אחרי 8 שעות אבל אני ממליץ לחכות כ-24 שעות. ככל שמחכים יותר כך נקבל יוגורט סמיך יותר.



- זהו, היוגורט מוכן. משתמשים בו מיד או מעבירים למקרר. אפשר לעשות איתו כל מה שאתם רגילים לעשות עם יוגורט. אני ממליץ לשים כמה פלחי פירות וסילאן ולהתפנק.







אהבתם את היוגורט? אולי תרצו להכין גם צ’ימיצ’ורי או הום-פרייז.
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
הי
יש לך מתכונים נהדרים!
כמה זמן יחזיק היוגורט הביתי במקרר?
תודה
תודה איילת!
מחזיק במקרר לפחות כמה ימים. יותר מזה לא ניסיתי.
היי,
אם אני מעוניין לעשות יוגורט יווני,בעל אחוזי שומן גבוהים,איך אני עושה זאת?
האם חייב להשתמש ביוגורט או שיכול להשתמש בפרוביוטיקה קנויה?
תודה.
אפשר להשתמש ביוגורט, ככל שמסננים אותו יותר כך מקבלים אחוזי שומן גבוהים יותר.
היי הכנתי , אבל בטמפרטורת החדר. לפעמים יוצא לי יוגורט אחיד טיפה סמיך. לפעמים זה יוצא לא הומוגני – נוזל צהוב צף למעלה ומשקעים למטה – זה תקין ורק צריך לערבב או שזה אומר שזה מקולקל ומסוכן לאכילה? ולמה זה יוצא ככה?
היי אוריקו,
זה נכון שלפעמים יוצא יותר דליל או יותר סמיך. זה תלוי בסוג היוגורט ובטמפרטורה. בקשר להיפרדות של החומר לשתי שכבות זה דומה לתהליך יצירת גבינה כמו ריקוטה.
לא נראה לי שזה מקולקל ובכל מקרה תמיד מומלץ לטעום ולראות שהטעם בסדר.