
אצבעות של פולנטה מטוגנות הן אחד הדברים הכי טעימים שיש. תחשבו על זה – בתוך מעטה מטוגן (יש יותר טעים ממטוגן 🙂 ) נמצאת פולנטה רכה ומתמסרת. כל כך נעימה על הלשון, אם זה היה שיר ממש הייתי חורז שאפשר ללכת עם זה לישון…חחח
טוב, אז כבר הראיתי איך להכין פולנטה חלבית או פרווה כאן ובכל זאת אחזור בפוסט הזה על כל השלבים. בסוף הכנת הפולנטה נשפוך אותה לתבנית, ניתן לה להתגבש שעה שעתיים (או יותר) ונטגן. בעצם לא חייבים להכין פולנטה במיוחד בשביל המנה הזו אלא להשתמש בשאריות פולנטה שהכנתם.
את אצבעות הפולנטה אני אוהב להגיש בתוך סלט. זה מוסיף מימד של קראנצ’יות וטעמים לכל סלט. אפשר גם להגיש אותן סתם כך (אבל זהירות – הן יגמרו מהר מהר!) בתור מתאבן לארוחה חלבית או בכל צורה אחרת.
אז מה דרוש לנו בשביל 20-30 אצבעות פולנטה טעימות?
- 480 גרם או 2 כוסות מים
- 480 גרם או 2 כוסות חלב (לגרסת הפרווה נחליף את כמות החלב הזו בעוד במים)
- 30-50 גרם חמאה (לגרסת הפרווה אפשר להמיר בשתי כפות שמן זית)
- כפית מלח או יותר (לפי הטעם)
- שלושת רבעי כוס קמח תירס להכנה מהירה
- 50 גרם גבינת פרמזן (לגרסת הפרווה אפשר לוותר)
- כוס קמח (לקימוח לפני טיגון)
- שמן זית או קנולה לטיגון הפולנטה


שנתחיל? מתכון קל ומפנק.
- בסיר בינוני שיכול להכין את כל חומרי המתכון שמים את המים, החלב (או עוד מים בגרסת הפרווה), החמאה (או שמן הזית בגרסת הפרווה) והמלח.

- כאשר החומרים על סף רתיחה מוסיפים בהדרגה את קמח התירס (במילים אחרות: שופכים אותו לאט לאט) ומערבבים היטב למניעת גושים.



- מורידים את האש לחום בינוני-נמוך ומערבבים את התערובת היטב כל חצי דקה עד דקה. בעצם רוצים למנוע חריכה של הפולנטה בתחתית הסיר. ממשיכים כך במשך 6-7- דקות או עד שהפולנטה מסמיכה למרקם של פירה די נוזלי.
- מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה בתערובת ונעלמת לה (בגרסת הפרווה מתעלמים משלב זה).
- טועמים ומתקנים תיבול. בגרסת הפרווה סביר להניח שתצטרכו להוסיף מלח בגלל העדר גבינת הפרמזן.



- הפולנטה מוכנה ועכשיו שופכים אותה לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. מיישרים את הפולנטה ככל האפשר.

- לאחר כשעה-שעתיים הפולנטה מתייצבת ואפשר להתחיל בתהליך הטיגון. אם מתכוונים לטגן בשלב יותר מאוחר אז מומלץ לכסות את הפולנטה ולשמור אותה במקרר.
- מוציאים את הפולנטה מהתבנית בזהירות. אפשר לעשות זאת תוך הטיית התבנית וגרירת נייר האפייה מתוכה אל עבר משטח העבודה.

- חותכים את הפולנטה לאצבעות של 1.5 עד 2 סנטימטר עובי ו-10 סנטימטר אורך או פחות. זה ממש לפי ההעדפה שלנו. אפשרי גם לחתוך לקוביות ולא לאצבעות.



- מקמחים את אצבעות הפולנטה בקמח. אפשר לחילופין לטבול אותן בביצה ואז פירורי לחם (כמו שעושים שניצל).

- במחבת רחבה שמים שמן בגובה של 1 סנטימטר ומחממים אותו. מטגנים את אצבעות הפולנטה בשמן להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני ומוציאים לנייר סופג.



- זהו, אצבעות הפולנטה מוכנות. אני ממליץ לסדר אותן יפה על צלחת הגשה ולשים מעליהן סלט כלשהו שאתם אוהבים.





והמתכון בקצרה: אצבעות פולנטה מטוגנות זה כל כך טעים!
רשימת החומרים:
- 480 גרם או 2 כוסות מים
- 480 גרם או 2 כוסות חלב (לגרסת הפרווה נחליף את כמות החלב הזו בעוד במים)
- 30-50 גרם חמאה (לגרסת הפרווה אפשר להמיר בשתי כפות שמן זית)
- כפית מלח או יותר (לפי הטעם)
- שלושת רבעי כוס קמח תירס להכנה מהירה
- 50 גרם גבינת פרמזן (לגרסת הפרווה אפשר לוותר)
- כוס קמח (לקימוח לפני טיגון)
- שמן זית או קנולה לטיגון הפולנטה
הוראות ההכנה:
- בסיר בינוני שיכול להכין את כל חומרי המתכון שמים את המים, החלב (או עוד מים בגרסת הפרווה), החמאה (או שמן הזית בגרסת הפרווה) והמלח.
- כאשר החומרים על סף רתיחה מוסיפים בהדרגה את קמח התירס (במילים אחרות: שופכים אותו לאט לאט) ומערבבים היטב למניעת גושים.
- מורידים את האש לחום בינוני-נמוך ומערבבים את התערובת היטב כל חצי דקה עד דקה. בעצם רוצים למנוע חריכה של הפולנטה בתחתית הסיר. ממשיכים כך במשך 6-7- דקות או עד שהפולנטה מסמיכה למרקם של פירה די נוזלי.
- מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה בתערובת ונעלמת לה (בגרסת הפרווה מתעלמים משלב זה).
- טועמים ומתקנים תיבול. בגרסת הפרווה סביר להניח שתצטרכו להוסיף מלח בגלל העדר גבינת הפרמזן.
- הפולנטה מוכנה ועכשיו שופכים אותה לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. מיישרים את הפולנטה ככל האפשר.
- לאחר כשעה-שעתיים הפולנטה מתייצבת ואפשר להתחיל בתהליך הטיגון. אם מתכוונים לטגן בשלב יותר מאוחר אז מומלץ לכסות את הפולנטה ולשמור אותה במקרר.
- מוציאים את הפולנטה מהתבנית בזהירות. אפשר לעשות זאת תוך הטיית התבנית וגרירת נייר האפייה מתוכה אל עבר משטח העבודה.
- חותכים את הפולנטה לאצבעות של 1.5 עד 2 סנטימטר עובי ו-10 סנטימטר אורך או פחות. זה ממש לפי ההעדפה שלנו. אפשרי גם לחתוך לקוביות ולא לאצבעות.
- מקמחים את אצבעות הפולנטה בקמח. אפשר לחילופין לטבול אותן בביצה ואז פירורי לחם (כמו שעושים שניצל).
- במחבת רחבה שמים שמן בגובה של 1 סנטימטר ומחממים אותו. מטגנים את אצבעות הפולנטה בשמן להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני ומוציאים לנייר סופג.
- זהו, אצבעות הפולנטה מוכנות. אני ממליץ לסדר אותן יפה על צלחת הגשה ולשים מעליהן סלט כלשהו שאתם אוהבים.
אהבתם את הפולנטה? אולי תרצו פוקצ’יה עם בצל בתבנית או פרינטה שזה מאפה איטלקי מקמח חומוס?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!