חלה מתוקה חגיגית ונוצצת

ערב חג מגיע ואתם רוצים להפגיז בחלה מיוחדת!

אני אישית מתחבר לחלה נקיה מתוספות. גם כך שולחן החג עמוס בטעמים.

כמובן שאפשר להכין חלות קטנות לדוגמא כמו במתכון הזה או שאפשר חלות בעיצוב כתר מיוחד וחגיגי כמו כאן. אפשר גם חלות עם צמה מ-4 או 5 או יותר רצועות ואפשר גם חלה מתוקה מכוסה בציפוי מבריק מבריק שתגרום לכל מי שרואה אותה לפלוט וואו אחד גדול.

לחלה עצמה אני משתמש במתכון שפירסמה בעבר מאפיית ויז'ניץ ועליה אני מורח את הציפוי המבריק הזה. אם יש לכם מתכון אחר לחלה שאתם לא רוצים לחרוג ממנו אז תכינו אותו ואז תמרחו את הציפוי שאני מציע כאן.

הציפוי הזה נראה יפה שעה שעתיים לאחר הכנתו. אני ממליץ להכין את החלה בבוקר החג אבל את הציפוי ׁלהכין ממש שעה לפני ההגשה (ותאמינו לי, הציפוי הזה לא ממש קשה להכנה כפי שתראו בהמשך).

לפני שנתחיל כמה מילים על שמרים ותפיחה בכלל:

אני משתמש בקוביית שמרים של שמרית ולעיתים בשמרים יבשים. שימו לב לתוקף הקובייה אם אתם משתמשים בה. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים אז שימו לב שהחוזק שלהם יורד ככל שעובר הזמן מרגע פתיחת אריזת הוואקום של השמרים האלו אז את אתם מרגישים שדברים שהייתם אופים בעבר עם שמרים יבשים פתאום לא תופחים אז יכול להיות שהשמרים נחלשו וכדאי לקנות אריזה חדשה. בכל מקרה אני מעדיף להשתמש בקובייה של שמרית כי היא נותנת תוצאות בטוחות ותפיחה מצויינת.

בקשר לזמנים במתכון:

תפיחה של בצק שמרים מושפעת מטמפרטורת החדר (המטבח), מטמפרטורת המים ומטמפרטורת הקמח ולכן אם אתם רואים שהבצק לא תפח מספיק למרות שחיכיתם בדיוק את הזמנים כפי שרשמתי אז בבקשה תנו עוד קצת זמן לבצק. הזמנים פה הם קו מנחה אבל בסביבות שונות זמני התפיחה יכולים להשתנות לכאן או לכאן.

אז מה דרוש לנו לשתי חלות גדולות וחגיגיות?

לחלות:

  • 1 קילוגרם קמח
  • 500 גרם מים או 2 כוסות ועוד כף (כוסות של 240 מ"ל)
  • 130 גרם סוכר או 2/3 כוס
  • 17 גרם או כף מלח
  • 25 גרם שמרים טריים (קובייה של שמרית) או כף שמרים יבשים
  • 30 גרם או 2 כפות שמן קנולה
  • ביצה למריחה

לציפוי המבריק:

  • 100 גרם או כוס פחות שתי כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות מים
  • זילוף קטן של מיץ לימון
חומרי המתכון: קמח, סוכר, מלח, שמרים, שמן קנולה, ביצה, אבקת סוכר ולימון

שנתחיל? זה הולך להיראות מדהים!

  • מכניסים את המים, הקמח, המלח, השמרים, הסוכר ושמן הקנולה לקערת המיקסר.
המים, הקמח, המלח, השמרים, הסוכר ושמן הקנולה בקערת המיקסר…
  • בעזרת וו לישה מתחילים לערבב את כל החומרים. 4 דקות במהירות איטית ועוד 6 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
  • בסיום הלישה הבצק אמור להתנתק מהדפנות ולהיות נעים למגע.
כך אמור להיראות הבצק בסיום הלישה במיקסר…
  • משאירים את הבצק בקערת המיקסר ומכסים אותו למניעת ייבוש. נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה.
הבצק נח לו מכוסה…
  • לאחר כחצי שעה בודקים שהבצק תפח. אם לא מרגיש לנו שהוא תפוח אז מכסים שוב את הבצק ונותנים לו לתפוח חצי שעה נוספת.
  • לאחר שרואים שהבצק תפח מפילים אותו בעזרת טפיחות עם הידיים ומכסים שוב להמשך תפיחה.
מפיל את הבצק ונותן לו לתפוח שוב…
  • מחכים שוב כחצי שעה ומפילים את הבצק שתפח בינתיים.
  • מכסים שוב את הבצק ונותנים לו לתפוח כחצי שעה נוספת.
הבצק תפח היטב בסיום שלושת התפיחות…
  • מקמחים את פני הבצק ואת משטח העבודה ומעבירים אותו למשטח שקימחנו.
הבצק ומשטח העבודה מקומחים…
  • מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. אם יש משקל אפשר לשקול חתיכות של 280 גרם.
חילקנו את הבצק ל-6 חלקים שווים…
  • מעצבים כל חתיכת בצק בעזרת הידיים לגליל עבה במרכזו ודק בקצותייו.
כל חתיכת בצק עוצבה לגליל שמן במרכזו ודק בקצותייו…
  • מכסים את גלילי הבצק ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.
  • מאריכים את גלילי הבצק לאורך של לפחות 30-40 סנטימטר תוך שמירת הצורה של גליל עבה במרכזו ודק בקצותייו.
  • יוצרים צמה מכל 3 גלילי בצק.
מתחילים לעשות צמה…
ומסיימים לעשות צמה…
  • מניחים את הצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים להם לתפוח כ-30 דקות עד שעה כשהן מכוסות. הצמות אמורות לתפוח היטב לפני הכניסה לתנור.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
החלות תפחו יפה ותיכף יכנסו לתנור…
  • בקערית מקשקשים את ההביצה ומורחים בה את החלות.
מורחים את החלות…
הנה כך…
  • בודקים שהחלות תפחו היטב, אם לא אז מחכים עוד. חשוב שהחלות יהיו תפוחות לפני הכניסה לתנור. מכניסים את החלות לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-20 עד 30 דקות עד לקבלת חלות עם צבע שחום ויפה.
החלות יצאו מהתנור עם צבע מקסים…
  • זהו, החלות מוכנות ללא הציפוי המבריק. אפשר להשאיר את החלות כך לכמה שעות ואז להכין ולמרוח את הציפוי רק כשעה שעתיים לפני ההגשה כשהוא במיטבו.
  • נכין את הציפוי המבריק (זה בסמוך להגשה ולווא דווקא בזמן הכנת החלות):
  • בקלחת או סיר קטן נשים את המים, אבקת הסוכר ומעט מיץ לימון.
המים, אבקת הסוכר וטיפת הלימון בקלחת קטנה…
  • מערבבים את כל המרכיבים בקלחת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה חלשה עוד 3-4 דקות וזהו.
מערבבים את כל מרכיבי הציפוי…
מביאים לרתיחה…
ומבשלים עוד 3-4 דקות…
  • הציפוי שלנו מוכן. נמרח אותו על החלות ונגיש להשתאות האורחים שלנו. המראה של החלות המצופות הוא משהו מטורף!
הציפוי מוכן והחלות מוכנות…
מתחילים למרוח…
מורחים בנדיבות…
זה מטורף!…
תמונות קשות לצפייה… 🙂 …
וואו…
כל כך מבריק…
איזה יופי…
כל כך יפה במרכזו של שולחן חגיגי…
חלה אוורירית ויפה…

המתכון בקצרה: חלה מתוקה חגיגית ונוצצת

רשימת החומרים:

לחלות:

  • 1 קילוגרם קמח
  • 500 גרם מים או 2 כוסות ועוד כף (כוסות של 240 מ"ל)
  • 130 גרם סוכר או 2/3 כוס
  • 17 גרם או כף מלח
  • 25 גרם שמרים טריים (קובייה של שמרית) או כף שמרים יבשים
  • 30 גרם או 2 כפות שמן קנולה
  • ביצה למריחה

לציפוי המבריק:

  • 100 גרם או כוס פחות שתי כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות מים
  • זילוף קטן של מיץ לימון

הוראות ההכנה:

  • מכניסים את המים, הקמח, המלח, השמרים, הסוכר ושמן הקנולה לקערת המיקסר.
  • בעזרת וו לישה מתחילים לערבב את כל החומרים. 4 דקות במהירות איטית ועוד 6 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
  • בסיום הלישה הבצק אמור להתנתק מהדפנות ולהיות נעים למגע.
  • משאירים את הבצק בקערת המיקסר ומכסים אותו למניעת ייבוש. נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה.
  • לאחר כחצי שעה בודקים שהבצק תפח. אם לא מרגיש לנו שהוא תפוח אז מכסים שוב את הבצק ונותנים לו לתפוח חצי שעה נוספת.
  • לאחר שרואים שהבצק תפח מפילים אותו בעזרת טפיחות עם הידיים ומכסים שוב להמשך תפיחה.
  • מחכים שוב כחצי שעה ומפילים את הבצק שתפח בינתיים.
  • מכסים שוב את הבצק ונותנים לו לתפוח כחצי שעה נוספת.
  • מקמחים את פני הבצק ואת משטח העבודה ומעבירים אותו למשטח שקימחנו.
  • מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. אם יש משקל אפשר לשקול חתיכות של 280 גרם.
  • מעצבים כל חתיכת בצק בעזרת הידיים לגליל עבה במרכזו ודק בקצותייו.
  • מכסים את גלילי הבצק ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.
  • מאריכים את גלילי הבצק לאורך של לפחות 30-40 סנטימטר תוך שמירת הצורה של גליל עבה במרכזו ודק בקצותייו.
  • יוצרים צמה מכל 3 גלילי בצק.
  • מניחים את הצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים להם לתפוח כ-30 דקות עד שעה כשהן מכוסות. הצמות אמורות לתפוח היטב לפני הכניסה לתנור.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • בקערית מקשקשים את ההביצה ומורחים בה את החלות.
  • מכניסים את החלות לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-20 עד 30 דקות עד לקבלת חלות עם צבע שחום ויפה.
  • זהו, החלות מוכנות ללא הציפוי המבריק. אפשר להשאיר את החלות כך לכמה שעות ואז להכין ולמרוח את הציפוי רק כשעה שעתיים לפני ההגשה כשהוא במיטבו.
  • נכין את הציפוי המבריק (זה בסמוך להגשה ולווא דווקא בזמן הכנת החלות):
  • בקלחת או סיר קטן נשים את המים, אבקת הסוכר ומעט מיץ לימון.
  • מערבבים את כל המרכיבים בקלחת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה חלשה עוד 3-4 דקות וזהו.
  • הציפוי שלנו מוכן. נמרח אותו על החלות ונגיש להשתאות האורחים שלנו. המראה של החלות המצופות הוא משהו מטורף!

אהבתם את החלות? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

2 תגובות בנושא “חלה מתוקה חגיגית ונוצצת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.