סלט של סברס ולאבנה

קיץ! חם! מחפש משהו קר לאכול! גלידה זה טוב אבל פרי קר כמו אבטיח, מלון או סברס מצנן אותי אפילו יותר.

אני כמעט שמתבייש להגיד אבל פעם ראשונה שטעמתי סברס היתה לפני שנים בודדות. בילדותי לא נחשפתי לפרי הזה. ידעתי על קיומו אבל לא טעמתי. זה היה נראה לי משהו מפחיד כזה עם כל הקוצים והגרעינים בתוכו.

ואז לפני כמה שנים שכן במושב הביא ואמר לי בוא תטעם סברס קר. טעמתי והיה לי נחמד מאוד. עברו כמה שנים נוספות עד שיצא לי לטעום את הפרי הזה שנית ולהבין את איכויותיו. זה קרה בקפה פאולס ביפו. מי שלא מכיר אז זהו מוסד קפה שקיים עשרות שנים. מקום קטן ומיוחד. המשקאות והאוכל בקפה פאולס מאוד מיוחדים. שום דבר לא דומה למשהו שתמצאו במקום אחר והכל איכותי ביותר. אז בקפה פאולס הזמנתי מנה שנקראת "לבנה סברס". בעל המקום המליץ לי לקחת את המנה הזו וזרמתי עם ההמלצה. לא כל כך התחבר לי לאבנה וסברס ועוד מנה שתהיה חריפה לפי מה שכתוב בתיאור שלה.

קיבלתי את המנה ונדהמתי. צירוף כל כך טעים ומתאים של הגבינה עם חתיכות ומיץ של סברס מעליה, פרוסות דקות של פלפל חריף ושמן זית טוב. מנה כל כך פשוטה, מנה עם טעמים מובהקים של קיץ בזכות הסברס. פשוט שילוב משלם.

החלטתי לשחזר את המנה הגאונית הזו בבית וזה באמת פשוט. כל מה שצריך זה קודם כל להשיג סברס טרי וכל היתר זה ממש 5 דקות עבודה ויש לנו ארוחה שלמה שמתאימה לצמחונים, מתאימה למי ששומר על תזונה וגם על המשקל.

אז מה דרוש לנו בשביל צלחת יפה של סלט סברס ולאבנה?

  • 200 גרם לאבנה (יכול להיות גם פחות או יותר)
  • 2 סברס קלופים
  • חצי פלפל או פלפל חריף ירוק או אדום
  • 2 כפות שמן זית
רשימת החומרים: לאבנה, סברס, פלפל חריף ושמן זית
את הסברס קניתי בקופסא כזו והקפאתי…כל פעם שמתחשק לי סלט כזה אני מוציא פרי או שניים ומפשיר אותם…

שנתחיל? 5 דקות ויש לכם מנה מדהימה. לא תאמינו כמה זה קל וגם טעים!

  • נחתוך את שני הסברס לקוביות של 1-2 סנטימטר. אין צורך לדייק בחיתוך. נשמור גם את המיץ שניגר מהסברס ונשתמש בו.
חותכים את הסברס לקוביות…שומרים גם את המיץ שיוצא…
זה כבר טעים ככה…לא צריך להוסיף כלום…
  • נפרוס לפרוסות דקות את הפלפל החריף.
פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות…אפשר פלפל ירוק או אדום…
  • נסדר יפה על צלחת הגשה את הלאבנה בדיוק בצורה שמצלחתים חומוס.
הלאבנה על צלחת הגשה…
  • נפזר את חתיכות הסברס והמיץ שלו על פני הלאבנה.
הסברס על הלאבנה…
  • נפזר מעל הכל את פרוסות הפלפל החריף.
  • נזלף שמן זית על הלאבנה ומסביבה.
פלפל חריף, שמן זית והמנה מוכנה להגשה…
כל כך יפה וטעים…מנה של קיץ…
  • הסלט מוכן. אני נאמן למקור ומגיש את המנה עם זיתים ולחם קלוי אך אפשר גם לאכול את המנה ללא כל תוספות בצידה.
מגיש עם זיתים ולחם קלוי…אפשר להגיש בתור סלט אישי או מנה למרכז שולחן שכל אחד לוקח ממנה כרצונו…
ואפשר גם להגיש כך בלי שום דבר ליד…
ביס של אושר ובריאות…

אהבתם את הסלט? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או סלק צלוי בהגשה אלגנטית?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.