
קיץ! חם! מחפש משהו קר לאכול! גלידה זה טוב אבל פרי קר כמו אבטיח, מלון או סברס מצנן אותי אפילו יותר.
אני כמעט שמתבייש להגיד אבל פעם ראשונה שטעמתי סברס היתה לפני שנים בודדות. בילדותי לא נחשפתי לפרי הזה. ידעתי על קיומו אבל לא טעמתי. זה היה נראה לי משהו מפחיד כזה עם כל הקוצים והגרעינים בתוכו.
ואז לפני כמה שנים שכן במושב הביא ואמר לי בוא תטעם סברס קר. טעמתי והיה לי נחמד מאוד. עברו כמה שנים נוספות עד שיצא לי לטעום את הפרי הזה שנית ולהבין את איכויותיו. זה קרה בקפה פאולס ביפו. מי שלא מכיר אז זהו מוסד קפה שקיים עשרות שנים. מקום קטן ומיוחד. המשקאות והאוכל בקפה פאולס מאוד מיוחדים. שום דבר לא דומה למשהו שתמצאו במקום אחר והכל איכותי ביותר. אז בקפה פאולס הזמנתי מנה שנקראת “לבנה סברס”. בעל המקום המליץ לי לקחת את המנה הזו וזרמתי עם ההמלצה. לא כל כך התחבר לי לאבנה וסברס ועוד מנה שתהיה חריפה לפי מה שכתוב בתיאור שלה.
קיבלתי את המנה ונדהמתי. צירוף כל כך טעים ומתאים של הגבינה עם חתיכות ומיץ של סברס מעליה, פרוסות דקות של פלפל חריף ושמן זית טוב. מנה כל כך פשוטה, מנה עם טעמים מובהקים של קיץ בזכות הסברס. פשוט שילוב משלם.
החלטתי לשחזר את המנה הגאונית הזו בבית וזה באמת פשוט. כל מה שצריך זה קודם כל להשיג סברס טרי וכל היתר זה ממש 5 דקות עבודה ויש לנו ארוחה שלמה שמתאימה לצמחונים, מתאימה למי ששומר על תזונה וגם על המשקל.
אז מה דרוש לנו בשביל צלחת יפה של סלט סברס ולאבנה?
- 200 גרם לאבנה (יכול להיות גם פחות או יותר)
- 2 סברס קלופים
- חצי פלפל או פלפל חריף ירוק או אדום
- 2 כפות שמן זית


שנתחיל? 5 דקות ויש לכם מנה מדהימה. לא תאמינו כמה זה קל וגם טעים!
- נחתוך את שני הסברס לקוביות של 1-2 סנטימטר. אין צורך לדייק בחיתוך. נשמור גם את המיץ שניגר מהסברס ונשתמש בו.


- נפרוס לפרוסות דקות את הפלפל החריף.

- נסדר יפה על צלחת הגשה את הלאבנה בדיוק בצורה שמצלחתים חומוס.

- נפזר את חתיכות הסברס והמיץ שלו על פני הלאבנה.

- נפזר מעל הכל את פרוסות הפלפל החריף.
- נזלף שמן זית על הלאבנה ומסביבה.


- הסלט מוכן. אני נאמן למקור ומגיש את המנה עם זיתים ולחם קלוי אך אפשר גם לאכול את המנה ללא כל תוספות בצידה.



אהבתם את הסלט? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או סלק צלוי בהגשה אלגנטית?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!