
לפני שנים לא היה עובר שבוע בלי שהייתי נכנס לאחד מסניפי רשת קפנטו. עוד לפני שקיבלתי תפריט הייתי אומר למלצר שאני רוצה מרובע וריבוע. זה לא שם קוד, אלו באמת שתי מנות שיש בסניפי קפנטו. מרובע זה שם משקה שמכיל נוטלה, אייס קפה, גלידת וניל וחלב (זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע!) וריבוע זה ריבוע שוקולד מצופה קוקוס. סוג של קינוח מוצלח מאוד שלהם או אם אפשר לקרוא לזה סוג של כדור שוקולד.
הייתי יושב ומתמוגג על המנות האלו במשך זמן רב תוך שאני נהנה מאווירת בית הקפה.
כל כך התלהבתי מריבוע השוקולד עד שהתחלתי לחקור איך להכין אותו וגיליתי להפתעתי שהרשת פרסמה את המתכון. מדובר על עוגת שוקולד פשוטה ויבשה שמערבבים יחד עם גנאש שוקולד וביסקוויטים ואז יוצקים לתבנית, מקררים וחותכים לצורות.
אם נודה על האמת מדובר סך הכל בכדור שוקולד משודרג כאשר תהליך ההכנה שלו לוקח הרבה יותר זמן מכדור שוקולד פשוט שכולנו מכירים. ממליץ לנסות ולהחליט אם זה שווה את ההשקעה או שלא. לדעתי להכין כזה דבר מפעם לפעם זה נחמד מאוד.
ומה פתאום להתחיל מתכון כזה מעוגת שוקולד אותה מפוררים? לא חבל? אז אם אני מנחש נכון בקונדיטוריה לא ממש מכינים עוגת שוקולד מיוחדת למתכון הזה אלא משתמשים בקצוות של עוגות וכך אין זריקה לפח של חומרי גלם טובים. ממש ניצול מלא של כל דבר וזה נהדר.
אני לקחתי את המתכון של קפנטו, התאמתי אותו לעצמי והנה הוא לפניכם.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-80 משולשי שוקולד?
- 120 גרם או חצי כוס שמנת מתוקה
- 380 גרם שוקולד מריר
- 300 גרם חמאה
- 400 גרם או שתי כוסות סוכר
- 150 גרם או כוס ועוד כף קמח
- 3 ביצים בגודל בינוני
- 3 חלמונים
- 250 גרם ביסקוויט פתי בר
- 3 כפות ברנדי
- קוקוס לציפוי המשולשים

שנתחיל? למתכון שני שלבים: קודם כל אופים עוגת שוקולד ומחכים שתתקרר ולאחר מכן מכינים את הבלילה של הריבועים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את החמאה ו-300 גרם מהשוקולד (נשאיר 80 גרם שוקולד לשלב יותר מאוחר).


- בקערה נערבב את הסוכר והקמח לתערובת אחידה.

- נוסיף את השוקולד המומס לקערת הסוכר והקמח ונערבב היטב שלא ישארו גושים.

- מפרידים 3 ביצים. אנו נשתמש רק בחלמונים של ביצים אלו.
- מוסיפים את שלושת הביצים (השלמות) ואת שלושת החלמונים שהפרדנו לבלילה ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.

- מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 33 על 23 סנטימטר.


- אופים בתנור החם 25-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת ונראית אפוייה.

- נותנים לעוגה לנוח ולהתקרר היטב במשך כמה שעות. עדיף אפילו לילה אבל לא פחות מ-4-5 שעות.
- לאחר שהעוגה נחה והתקררה היטב שוברים אותה עם הידיים לקערת מיקסר.

- ממיסים 80 גרם שוקולד עם 120 גרם שמנת מתוקה. הכי פשוט לעשות זאת במיקרו בפולסים.

- מוסיפים את הקרם (גנאש) שיצרנו מהשוקולד והשמנת לקערה בה נמצאת העוגה השבורה.
- מוסיפים גם את הברנדי (לא חובה).

- מערבבים את העוגה, הברנדי והגנאש יחד עם וו העירבול.

- שוברים את הביסקוויטים לתוך התערובת ומערבבים מעט.


- מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק מאורכות בנייר אפייה.
- מעבירים את הבלילה לשתי התבניות. מצמידים ומהדקים היטב את הבלילה בכדי שלא יהיו כיסי אוויר.

- מכסים את שתי תבניות האינגליש קייק ומעבירים אותן למקרר לכמה שעות להתייצבות.
- לאחר כמה שעות מוציאים את העוגות מתוך התבנית ומסירים את נייר האפייה.

- פורסים כל עוגה לפרוסות בעובי של כ-2 סנטימטר בערך.


- האמת היא שאפשר להגיש כך את פרוסות העוגה. הן יפות וטעימות כמו שהן אבל ההצעה שלי היא לחתוך למשולשים כל פרוסה ולצפות בקוקוס.
- כל פרוסת עוגה נחצה לשניים ואז לשני משולשים. כלומר מכל פרוסת עוגה נקבל 4 משולשים.
- נכין קערה עם קוקוס ונטבול את המשולשים לציפוי יפה מכל הצדדים.

- זהו, המשולשים מוכנים. מאחסנים אותם בכלי סגור במקרר.


אהבתם את המשולשים? אולי מעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!