משולשי שוקולד לילדים ולמבוגרים

לפני שנים לא היה עובר שבוע בלי שהייתי נכנס לאחד מסניפי רשת קפנטו. עוד לפני שקיבלתי תפריט הייתי אומר למלצר שאני רוצה מרובע וריבוע. זה לא שם קוד, אלו באמת שתי מנות שיש בסניפי קפנטו. מרובע זה שם משקה שמכיל נוטלה, אייס קפה, גלידת וניל וחלב (זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע!) וריבוע זה ריבוע שוקולד מצופה קוקוס. סוג של קינוח מוצלח מאוד שלהם או אם אפשר לקרוא לזה סוג של כדור שוקולד.

הייתי יושב ומתמוגג על המנות האלו במשך זמן רב תוך שאני נהנה מאווירת בית הקפה.

כל כך התלהבתי מריבוע השוקולד עד שהתחלתי לחקור איך להכין אותו וגיליתי להפתעתי שהרשת פרסמה את המתכון. מדובר על עוגת שוקולד פשוטה ויבשה שמערבבים יחד עם גנאש שוקולד וביסקוויטים ואז יוצקים לתבנית, מקררים וחותכים לצורות.

אם נודה על האמת מדובר סך הכל בכדור שוקולד משודרג כאשר תהליך ההכנה שלו לוקח הרבה יותר זמן מכדור שוקולד פשוט שכולנו מכירים. ממליץ לנסות ולהחליט אם זה שווה את ההשקעה או שלא. לדעתי להכין כזה דבר מפעם לפעם זה נחמד מאוד.

ומה פתאום להתחיל מתכון כזה מעוגת שוקולד אותה מפוררים? לא חבל? אז אם אני מנחש נכון בקונדיטוריה לא ממש מכינים עוגת שוקולד מיוחדת למתכון הזה אלא משתמשים בקצוות של עוגות וכך אין זריקה לפח של חומרי גלם טובים. ממש ניצול מלא של כל דבר וזה נהדר.

אני לקחתי את המתכון של קפנטו, התאמתי אותו לעצמי והנה הוא לפניכם.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו כ-80 משולשי שוקולד?

  • 120 גרם או חצי כוס שמנת מתוקה
  • 380 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם חמאה
  • 400 גרם או שתי כוסות סוכר
  • 150 גרם או כוס ועוד כף קמח
  • 3 ביצים בגודל בינוני
  • 3 חלמונים
  • 250 גרם ביסקוויט פתי בר
  • 3 כפות ברנדי
  • קוקוס לציפוי המשולשים
רשימת החומרים: שמנת מתוקה, שוקולד מריר, חמאה, סוכר, קמח, ביצים (שבחלקן נשתמש רק בחלמון), ביסקוויטים פתי-בר, קוקוס וברנדי

שנתחיל? למתכון שני שלבים: קודם כל אופים עוגת שוקולד ומחכים שתתקרר ולאחר מכן מכינים את הבלילה של הריבועים.

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • ממיסים את החמאה ו-300 גרם מהשוקולד (נשאיר 80 גרם שוקולד לשלב יותר מאוחר).
השוקולד והחמאה כמעט נמסו…אפשר לעשות זאת בקערה שמונחת על סיר עם קצת מים (באן מארי) או להמיס במיקרו…
יופי, הם נמסו לגמרי…
  • בקערה נערבב את הסוכר והקמח לתערובת אחידה.
עירבבנו את הסוכר והקמח…
  • נוסיף את השוקולד המומס לקערת הסוכר והקמח ונערבב היטב שלא ישארו גושים.
מוסיף את השוקולד לקערת הסוכר והקמח…ומערבב…
  • מפרידים 3 ביצים. אנו נשתמש רק בחלמונים של ביצים אלו.
  • מוסיפים את שלושת הביצים (השלמות) ואת שלושת החלמונים שהפרדנו לבלילה ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
התערובת עם הביצים…
  • מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 33 על 23 סנטימטר.
התערובת בתבנית…
הנה כך…
  • אופים בתנור החם 25-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת ונראית אפוייה.
העוגה מוכנה…עכשיו צריך שהיא תתקרר ותתייצב…
  • נותנים לעוגה לנוח ולהתקרר היטב במשך כמה שעות. עדיף אפילו לילה אבל לא פחות מ-4-5 שעות.
  • לאחר שהעוגה נחה והתקררה היטב שוברים אותה עם הידיים לקערת מיקסר.
העוגה השבורה בקערת המיקסר…
  • ממיסים 80 גרם שוקולד עם 120 גרם שמנת מתוקה. הכי פשוט לעשות זאת במיקרו בפולסים.
הושוקלד נמס…יחד עם השמנת המתוקה יצרנו גנאש…
  • מוסיפים את הקרם (גנאש) שיצרנו מהשוקולד והשמנת לקערה בה נמצאת העוגה השבורה.
  • מוסיפים גם את הברנדי (לא חובה).
הגנאש והברנדי יחד עם העוגה השבורה…
  • מערבבים את העוגה, הברנדי והגנאש יחד עם וו העירבול.
העוגה מעורבבת יחד עם הגנאש והברנדי…
  • שוברים את הביסקוויטים לתוך התערובת ומערבבים מעט.
הביסקוויטים השבורים מתווספים לתערובת השוקולד…
וקיבלנו בלילה עם שברי ביסקוויטים בתוכה…
  • מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק מאורכות בנייר אפייה.
  • מעבירים את הבלילה לשתי התבניות. מצמידים ומהדקים היטב את הבלילה בכדי שלא יהיו כיסי אוויר.
התערובת מחולקת לשתי תבניות האינגליש קייק… מצמידים את התערובת היטב למניעת כיסי אוויר…
  • מכסים את שתי תבניות האינגליש קייק ומעבירים אותן למקרר לכמה שעות להתייצבות.
  • לאחר כמה שעות מוציאים את העוגות מתוך התבנית ומסירים את נייר האפייה.
קיבלנו עוגה יציבה מהבלילה…
  • פורסים כל עוגה לפרוסות בעובי של כ-2 סנטימטר בערך.
פורסים יפה את העוגה…
הנה כך…איזה מרהיב השיבוץ של הביסקויט בתוך העוגה…
  • האמת היא שאפשר להגיש כך את פרוסות העוגה. הן יפות וטעימות כמו שהן אבל ההצעה שלי היא לחתוך למשולשים כל פרוסה ולצפות בקוקוס.
  • כל פרוסת עוגה נחצה לשניים ואז לשני משולשים. כלומר מכל פרוסת עוגה נקבל 4 משולשים.
  • נכין קערה עם קוקוס ונטבול את המשולשים לציפוי יפה מכל הצדדים.
המשולשים בקוקוס…
  • זהו, המשולשים מוכנים. מאחסנים אותם בכלי סגור במקרר.
כל כך יפים וטעימים…
כל כך מתאים לאירוח…

אהבתם את המשולשים? אולי מעניין אתכם גם קלצונה נוטלה מטורף או ברד פודינג קינמון מעלף?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.