עגבניות שרי מיובשות – בקלות!

תקופת הקורונה מזמנת לה כל מיני הזזדמנויות לא שיגרתיות. פתאום חקלאים שהיו מספקים למסעדות נמצאים עם מלאי גדול של סחורה שיכול להתקלקל ללא דרישה והם מתחילים למכור בשיווק ישיר כזה או אחר ללקוחות פרטיים.

מי מאיתנו לא נתקל בכאלו שמוכרים קילוגרם של בזיליקום או עלי גפן או תותים ואפילו עגבניות שרי.

אז אני ניסיתי כמעט את כל המוצרים שהציעו חקלאים. חשוב לי לפרגן להם בימים אלו! – ניסיתי את עלי הגפן, את הבזיליקום וגם את עגבניות השרי.

העניין הוא שתמיד מדובר בכמות עצומה של ירק כמו קילוגרם של בזיליקום או ארגז של עגבניות שרי. עם הבזיליקום הסתדרתי והכנתי פסטו שהוקפא לתקופה ארוכה אבל עגבניות השרי נוצלו לסלט כזה וסלט אחר ולבסוף נשארתי עם שלוש סלסילות שהחלטתי להכין מהן צימוקי עגבניות שרי או עגבניות שרי מיובשות.

הכייף בהכנת עגבניות מיובשות הוא שאפשר לשלוט על מידת הייבוש שלהן. כלומר אם מתחשק עגבניות מיובשות וקשות אפשר להכין אותן כך אבל לחילופין אפשר להכין את העגבניות כך שיהיו מצומקות אך רכות מספיק ונגיסות בצורה נעימה שניתן יהיה לשלב אותן בסלט.

אם חושבים על ייבוש עגבניות לעומק אין פה יותר מדי עבודה מלבד שטיפת העגבניות וחצייתן ואז תיבול וייבוש בתנור כמה שעות. ממש לא המון עבודה והתוצאה מספקת וטעימה מאוד.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו של ייבוש סלסילת עגבניות שרי שרכשנו?

  • סלסילה של קילו עד קילו וחצי עגבניות שרי מכל זן שיש לכם
  • 3-5 כפות שמן זית
  • כפית מלח או לפי הטעם
  • כחצי כפית פלפל שחור
  • כמה זילופים של חומץ בלסמי מצומצם
  • ענף או שניים של רוזמרין או כמה ענפי תימין
  • שמן זית נוסף למילוי הצנצנות עם העגבניות המוכנות
רשימת החומרים: עגבניות שרי, שמן זית, מלח, פלפל, חומץ בלסמי, ענפי רוזמרין (ניתן להחלפה בתימין)

שנתחיל? מלאכה מספקת מאוד והתוצאה טעימה ומענגת עם המון שימושים.

  • מחממים תנור ל-120 מעלות.
  • שוטפים היטב את עגבניות השרי וחוצים אותן לאורך, כלומר שהחתך יעבור דרך הנקודה בה מתחבר הגבעול לעגבניה.
חוצים את העגבניות לאורך, כלומר דרך הנקודה בה מתחבר הגבעול לעגבניה…
הנה כך…
  • מניחים את חצאי העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר צד החתך כלפי מעלה.
  • מזלפים על העגבניות 3-5 כפות שמן זית.
  • מזלפים מעט חומץ בלסמי מצומצם.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מפזרים את הרוזמרין (או התימין).
העגבניות מוכנות לתנור עם שמן הזית, הבלסמי, המלח, הפלפל והרוזמרין…
המון עגבניות…
  • מכניסים את העגבניות לתנור החם (120 מעלות) ועכשיו נותר רק לחכות. זה יקח לפחות שעתיים-שלוש. ממליץ להתחיל לבדוק אחרי כשעה וחצי ואז לחזור ולבדוק כל חצי שעה. מחליטים להוציא את העגבניות מהתנור כאשר רואים שהן הצטמקו להן כמו צימוק והשתטחו אבל יש בהן עוד קצת נוזלים למעלה. בתמונות אפשר לראות מה המצב הרצוי להוציא את העגבניות מהתנור.
זה השלב שבו נוציא את העגבניות מהתנור…יש להן עוד טיפה נוזלים למעלה, הן רכות אבל הן הצטמקו מאוד והפכו שטוחות…
ככה הן צריכות להיות…
עוד תמונה…
כמה יפה זה נראה על צלחת…
  • לאחר שהוצאנו את העגבניות מהתנור הן למעשה מוכנות ואפשר לעשות איתן מה שרוצים. אני נוהג להוסיפן לסלט ולשים בכריכים – למשל פה כריך עם פסטו ומוצרלה.
  • את העגבניות שנשארו לאחר שימוש מיידי אני ממליץ לשים במקרר בצנצנת ולמלא בשמן זית. אפשר גם לתת מתנה – זה כל כך יפה!
מתכונן להכין כריך טעים טעים עם העגבניות האלו…
פסטו, מוצרלה, עגבניות מיובשות ובזיליקום…כל כך יפה וכל כך טעים…
לטרוף את זה…

זהו, סיימנו, לא ממש קשה ובטח שזה טעייייםםם.

אהבתם את העגבניות המיובשות? אולי תרצו דג עם ירקות בתנור ליד או לחם חלב מהמם?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

במקום תימין שמתי רוזמרין – לקח לי 3 שעות בתנור ואפילו יותר – בודקים לפי צורה שקיבלו עגבניות ולא זמן

2 תגובות בנושא “עגבניות שרי מיובשות – בקלות!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.