
אני לא ממש אוהב עוגות שוקולד אבל אני יודע שאחרים אוהבים ולכן אני מכין מפעם לפעם. אם כבר אני מכין אז זו חייבת להיות עוגת שוקולד עשירה ומענגת בצורה מיוחדת. כבר כתבתי בבלוג על עוגת נמסיס שהיא בהחלט אחת העוגות העשירות והכבדות. הפעם מדובר בעוגה טעימה ועשירה עם קרם שוקולד “גנאש” מעליה.
מתכון דומה לזה ראיתי לראשונה בספר של דודו אוטמזגין ומיד התחברתי למראה ולנימוחות של העוגה הזו. יחד עם קרם הגנאש מעל זה מושלם!
אני מכין את המתכון בתבנית אינגליש קייק שאינה חד-פעמית אלא תבנית באורך 30 סנטימטר וברוחב של 9 סנטימטר. אני ממליץ לרכוש תבנית כזו שתיתן מראה יוקרתי יותר לעוגות מאשר בתבנית חד פעמית (למרוש שהטעם ישאר אותו טעם 🙂 ).
אז מה דרוש לנו בשביל פס כזה של עוגה שיעשה לנו מתוק בסופשבוע או באמצע השבוע או ביום הולדת של בני המשפחה או מתי שתרצו?
- 3 ביצים
- 180 גרם או שלושת רבעי כוס סוכר חום
- 100 גרם או כוס פחות 2 כפות של קמח
- 10 גרם או שקית אבקת אפייה
- 150 גרם חמאה
- 50 גרם או קצת יותר משליש כוס קקאו לא ממותק
- 200 גרם או כוס פחות 2 כפות מים
- 100 גרם או חצי כוס פחות כף חלב
- 120 גרם שוקולד מריר

שנתחיל? שעה וחצי ויש לכם עוגה משגעת!
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים וההסוכר החום.

- מקציפים אותם לקצף בהיר במשך כמה דקות.

- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בעזרת מרית רק עד שהתערבות מתאחדת ואין גושים של קמח.


- מחממים את החמאה במיקרו עד שהיא רכה. לא נוזלית אלא רכה בלבד. יש להזהר שלא תימס .

- מוסיפים את החמאה לתערובת ומערבבים.
- בסיר קטן מחממים את הקקאו והמים תוך ערבוב עד שהקקאו נמס לתוך המים ולא מחכים שהתערובת תרתח.

- יוצקים את תערובת הקקאו מהסיר הקטן לקערה בה נמצאים יתר החומרים וממשיכים לערבב עד לאיחוד החומרים. צריכים להגיע למצב בו אין יותר גושים בתערובת.


- מרפדים את התבנית בנייר אפייה. זה חשוב בכדי שנוכל לחלץ את העוגה בשלמותה מהתבנית.

- יוצקים את התערובת לתבנית.

- אופים בתנור החם (170 מעלות) כ- 35-45 דקות. לאחר 35 דקות מתחילים לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה. מוציאים את העוגה מהתנור כאשר הקיסם נשאר יבש כשנכניס אותו למרכז העוגה.

- קצת לפני שהעוגה יוצאת מהתנור או ממש כשהיא יצאה מתחילים להכין את הקרם: מרתיחים את החלב בסיר קטן או במיקרו ושופכים על קוביות השוקולד אשר נמצאות בקערה אחרת. נותנים לחלב הרותח להמיס את השוקולד במשך דקה ואז מערבבים לקבלת קרם חלק. אם השוקולד לא נמס כולו אפשר לחמם את התערובת כולה במיקרו לכמה שניות ולערבב שנית. כאשר כל השוקולד נמס ויש לנו קרם חלק שופכים אותו על העוגה ונותנים לעוגה להתקרר.






- שומרים את העוגה במקרר.





אהבתם את העוגה? אולי תרצו פצפוצי אורז בשוקולד ליד או מוס שוקולד של פעם?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!