פשטידת ירק מהירה במחבת

אני חושב לעצמי שארוחת ערב זו ארוחה שאפשר לקחת אותה לכוונים שונים. זו לא כמו ארוחת צהריים שכוללת מנה עיקרית ותוספת או ארוחת בוקר כזו או אחרת. ארוחת ערב היא ארוחה שנתונה למצב הרוח. זה יכול להיות סלט או ביצה עשויה כך או אחרת, זו יכולה להיות ארוחה דשנה כמו ארוחת צהריים, זה יכול להיות כריך ואולי אפילו פנקייק או משהו קליל כמו גביע יוגורט. הכל יכול להסתדר טוב בארוחת ערב ולהחשב עדיין בגדר ה"נורמה" שרובנו מכירים.

וזוהי גם בדיוק הנקודה שבה אתה צריך לקבל החלטות מהר אם אתה אלמן וממולך שלושה ילדים שרוצים ארוחת ערב טעימה מבלי שתיכננת אחת כזו.

אז אצלי בבית לפעמים זו חביתה גדולה שמחלקים לכולם, לפעמים סלט גדול, לפעמים טוסטים ולפעמים כריך.

מדי פעם אני מנסה לגוון עם משהו חדש בארוחת הערב ולכן הדליק אותי כשראיתי ביוטיוב איזושהי גברת מכינה פשטידת ירק גדולה במחבת. זו הייתה פשטידה ללא ביצים אלא עם קמח שמאחד את הירקות לכדי משהו יפה וטעים.

מה ששבה את ליבי בסוג כזה של פשטידה הוא האפשרות להכין אותה במהירות שיא, בלי הרבה התחכמויות ועם שימוש במחבת בלבד.

זהו פתרון נפלא לארוחת ערב אבל האמת היא שזה מתאים גם לארוחת בוקר של שבת בבוקר או אפילו כתוספת לארוחת צהריים. זה טעים מאוד וכייפי לאכילה.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו פשטידה במחבת 28-30 סנטימטר?

  • 2 בצלים בינוניים
  • פלפל צ'ילי (לא חובה)
  • בטטה
  • גזר
  • 2 פטריות שמפניון
  • 4-5 גבעולי בצל ירוק
  • צרור של כוסברה או פטרוזיליה
  • 105 גרם או שלושת רבעי כוס קמח
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית שטוחה פלפל שחור
  • כפית שטוחה חוויאג'
  • 180 גרם או שלושת רבעי כוס מים
  • 4-5 כפות שמן קנולה
רשימת החומרים: בצלים, פלפל צ'ילי, בטטה, גזר, טריות שמפניון, בצל ירוק, כוסברה או פטרוזיליה, קמח, מלח, פלפל שחור, חוויאג' ושמן

שנתחיל? מתכון שהוא אחד הקצרים והקלים ביותר שיש ועם זאת ממש ממש טעים!

  • נקלוף את הבצלים ונפרוס לפרוסות דקות.
  • נקלוף את הגזר ונפרוס לגפרורים.
  • נקלוף את הבטטה ונפרוס לגפרורים.
  • נחתוך את הבצל הירוק לחתיכות באורך של 2 סנטימטר בערך.
  • נפרוס דק את הצ'ילי האדום (אפשר לוותר עליו אם לא אוהבים חריף).
  • נשטוף את הפטרוזיליה או את הכוסברה ונפריד לעלים. נפטר מהגבעולים.
כל הירקות חתוכים ומחכים…
  • סך הכל אמורות להיות לנו שתיים וחצי עד שלוש כוסות דחוסות של ירקות. אם יש יותר מזה אז נשמור למשהו אחר ואם יש פחות אז נוסיף קצת מאחד מהירקות שבמתכון.
  • נעביר את כל הירקות לקערה שיכולה להכיל אותם.
כל הירקות בקערה…
  • נוסיף לקערת הירקות את הקמח, המלח, הפלפל, החוויאג' והמים ונערבב היטב לתערובת אחידה וללא גושי קמח.
הוספנו את התבלינים, הקמח והמים…
וערבבנו היטב לקבלת תערובת אחידה…
  • נחמם מחבת נון-סטיק בקוטר 30 (יכול להיות גם קצת יותר גדול או קצת יותר קטן) על אש גבוהה ונשים בו שתי כפות של שמן.
השמן מתחמם במחבת…
  • נשפוך את התערובת למחבת ונשטח אותה בעזרת כף לשכבה אחידה.
משטח את התערובת במחבת…
משטח את הקצוות שלא יהיו כל מיני חתיכות ירק שלא מוצמדות לבלילה…
הנה כך…
  • ננמיך את האש לחום בינוני נמוך ונבשל כ-4-5 דקות עד שמרימים בזהירות קצה של הפשטידה ורואים שהוא התגבש מלמטה.
  • בינתיים נפרוס את הפטריות לפרוסות.
הפטריות חתוכות לפרוסות…
  • נסדר את הפטריות על הפשטידה בצורה יפה במעגל.
הפטריות מסודרות יפה על הפשטידה…
  • לאחר כ-4-5 דקות הפשטידה אמורה להתגבש בצד הקרוב למחבת. זה הרגע להפוך אותה. עושים זאת כמו שהופכים חביתה: שמים צלחת גדולה מעל המחבת והופכים אותה בזהירות. מוסיפים 2 כפות של שמן למחבת ומחליקים את הפשטידה חזרה לתוכה.
הפכנו את הפשטידה…
  • לאחר כ-4-5 דקות נוספות הפשטידה אמורה להיות מוכנה. אפשר להרים מהקצוות בזהירות ולראות אם הפשטידה קיבלה צבע מלמטה. אם חסר צבע באחד הצדדים אפשר לתת עוד רגע על המחבת.
  • הופכים את הפשטידה על צלחת הגשה. אני העדפתי להפוך על צלחת מרופדת בנייר אפייה וכך להגיש עם נייר האפייה אבל זו לא חובה ואפשר להפוך את הפשטידה ישירות על צלחת.
מגיש את זה עם ירקות חיים וזיתים בצד…
ההשחמה של הפטריות…יאמי…
זה ממש טעים!…

אהבתם את הפשטידה? אולי מעניין אתכם גם סיגרים של כבד עוף או הום-פרייז?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.