
אני חושב לעצמי שארוחת ערב זו ארוחה שאפשר לקחת אותה לכוונים שונים. זו לא כמו ארוחת צהריים שכוללת מנה עיקרית ותוספת או ארוחת בוקר כזו או אחרת. ארוחת ערב היא ארוחה שנתונה למצב הרוח. זה יכול להיות סלט או ביצה עשויה כך או אחרת, זו יכולה להיות ארוחה דשנה כמו ארוחת צהריים, זה יכול להיות כריך ואולי אפילו פנקייק או משהו קליל כמו גביע יוגורט. הכל יכול להסתדר טוב בארוחת ערב ולהחשב עדיין בגדר ה”נורמה” שרובנו מכירים.
וזוהי גם בדיוק הנקודה שבה אתה צריך לקבל החלטות מהר אם אתה אלמן וממולך שלושה ילדים שרוצים ארוחת ערב טעימה מבלי שתיכננת אחת כזו.
אז אצלי בבית לפעמים זו חביתה גדולה שמחלקים לכולם, לפעמים סלט גדול, לפעמים טוסטים ולפעמים כריך.
מדי פעם אני מנסה לגוון עם משהו חדש בארוחת הערב ולכן הדליק אותי כשראיתי ביוטיוב איזושהי גברת מכינה פשטידת ירק גדולה במחבת. זו הייתה פשטידה ללא ביצים אלא עם קמח שמאחד את הירקות לכדי משהו יפה וטעים.
מה ששבה את ליבי בסוג כזה של פשטידה הוא האפשרות להכין אותה במהירות שיא, בלי הרבה התחכמויות ועם שימוש במחבת בלבד.
זהו פתרון נפלא לארוחת ערב אבל האמת היא שזה מתאים גם לארוחת בוקר של שבת בבוקר או אפילו כתוספת לארוחת צהריים. זה טעים מאוד וכייפי לאכילה.
אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו שתיתן לנו פשטידה במחבת 28-30 סנטימטר?
- 2 בצלים בינוניים
- פלפל צ’ילי (לא חובה)
- בטטה
- גזר
- 2 פטריות שמפניון
- 4-5 גבעולי בצל ירוק
- צרור של כוסברה או פטרוזיליה
- 105 גרם או שלושת רבעי כוס קמח
- חצי כפית מלח
- חצי כפית שטוחה פלפל שחור
- כפית שטוחה חוויאג’
- 180 גרם או שלושת רבעי כוס מים
- 4-5 כפות שמן קנולה

שנתחיל? מתכון שהוא אחד הקצרים והקלים ביותר שיש ועם זאת ממש ממש טעים!
- נקלוף את הבצלים ונפרוס לפרוסות דקות.
- נקלוף את הגזר ונפרוס לגפרורים.
- נקלוף את הבטטה ונפרוס לגפרורים.
- נחתוך את הבצל הירוק לחתיכות באורך של 2 סנטימטר בערך.
- נפרוס דק את הצ’ילי האדום (אפשר לוותר עליו אם לא אוהבים חריף).
- נשטוף את הפטרוזיליה או את הכוסברה ונפריד לעלים. נפטר מהגבעולים.

- סך הכל אמורות להיות לנו שתיים וחצי עד שלוש כוסות דחוסות של ירקות. אם יש יותר מזה אז נשמור למשהו אחר ואם יש פחות אז נוסיף קצת מאחד מהירקות שבמתכון.
- נעביר את כל הירקות לקערה שיכולה להכיל אותם.

- נוסיף לקערת הירקות את הקמח, המלח, הפלפל, החוויאג’ והמים ונערבב היטב לתערובת אחידה וללא גושי קמח.


- נחמם מחבת נון-סטיק בקוטר 30 (יכול להיות גם קצת יותר גדול או קצת יותר קטן) על אש גבוהה ונשים בו שתי כפות של שמן.

- נשפוך את התערובת למחבת ונשטח אותה בעזרת כף לשכבה אחידה.



- ננמיך את האש לחום בינוני נמוך ונבשל כ-4-5 דקות עד שמרימים בזהירות קצה של הפשטידה ורואים שהוא התגבש מלמטה.
- בינתיים נפרוס את הפטריות לפרוסות.

- נסדר את הפטריות על הפשטידה בצורה יפה במעגל.

- לאחר כ-4-5 דקות הפשטידה אמורה להתגבש בצד הקרוב למחבת. זה הרגע להפוך אותה. עושים זאת כמו שהופכים חביתה: שמים צלחת גדולה מעל המחבת והופכים אותה בזהירות. מוסיפים 2 כפות של שמן למחבת ומחליקים את הפשטידה חזרה לתוכה.

- לאחר כ-4-5 דקות נוספות הפשטידה אמורה להיות מוכנה. אפשר להרים מהקצוות בזהירות ולראות אם הפשטידה קיבלה צבע מלמטה. אם חסר צבע באחד הצדדים אפשר לתת עוד רגע על המחבת.
- הופכים את הפשטידה על צלחת הגשה. אני העדפתי להפוך על צלחת מרופדת בנייר אפייה וכך להגיש עם נייר האפייה אבל זו לא חובה ואפשר להפוך את הפשטידה ישירות על צלחת.



אהבתם את הפשטידה? אולי מעניין אתכם גם סיגרים של כבד עוף או הום-פרייז?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!