
כן, כבר פרסמתי מתכון לברד פודינג כאן – זה היה ברד פודינג מתוק.
המתכון שפרסמתי מאוד מוצלח וקיבלתי עליו המון תגובות טובות של אנשים שהכינו וחזרו והכינו כי זה קינוח קל, מאוד מתאים לאירוח וטעים ביותר.
אבל אז התחלתי לחשוב שאם זה מתכון כל כך מוצלח למה אין ברד פודינג מלוח? זה הרי צריך להיות טעים גם אם הפודינג שמלווה את החלה יהיה לכוון מלוח וילווה במרכיבים לא מתוקים כמו גבינות וירקות.
אם נחשוב תכל’ס אז אפשר לעשות ברד פודינג מלוח בהמון וריאציות. זה ממש כמו להכין סוג של פשטידה פעם עם בצל ופעם עם ברוקולי ופעם עם תרד.
אז ברד פודינג זהו סוג של קינוח אמריקאי שמורכב מחתיכות לחם (או חלה) אשר מושרות להן בבלילה, ואז מוסיפים להן כל מיני תוספות ואופים לקבלת משהו נימוח וטעים.
ההכנה של ברד פודינג היא ממש מהירה וקלה – אין צורך במיומנות וכל התהליך לוקח קצת יותר משעה כולל האפייה. זהו מתכון ממש מומלץ לאירוח וכמובן יתאים לסתם ארוחת ערב של אמצע או סוף השבוע.
בא לכם כזה? אז בואו נתחיל.
מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו בתבנית מלבנית של 23 על 33 סנטימטר?
- חלה שלמה – אפשר אפילו שתהיה יבשה
- חצי קילו תרד טרי או קפוא
- 4 כפות שמן זית
- גליל של גבינת עיזים (180 גרם)
- 3-4 גבעולי בצל ירוק
- 4 ביצים
- מיכל של 250 גרם שמנת מתוקה
- 240 גרם או כוס חלב
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל לבן (אפשר גם שחור)
- 4 שיני שום
- 2 כפות קמח

שנתחיל? מתכן ממש קל להכנה!
- מתחילים בהכנת הרוטב למאפה:
- קולפים וכותשים את שיני השום.
- בקערה שמים את הביצים, השמנת המתוקה, החלב, המלח, הפלפל, השום והמלח.

- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה וללא גושים. עדיף לעשות זאת בעזרת מטרפה.

- מסירים את קצוות החלה (הנשיקות) ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 2 סנטימטר בערך.

- מסירים את הקשה של כל פרוסת חלה.

- חותכים את פרוסות החלה לקוביות של 2 סנטימטר בערך.


- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את פרוסות החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושופכים עליהן את שמן הזית.


- בעזרת הידיים מערבבים את קוביות החלה עם שמן הזית כך שקוביות החלה יספגו את השמן בצורה אחידה עד כמה שניתן.
- אופים את קוביות החלה בתנור החם (180 מעלות) כ-15-20 דקות עד שיקבלו השחמה חלקית.
- משאירים את התנור דלוק כי תיכף נאפה בו את המאפה כולו.

- מניחים לקוביות החלה להתקרר.
- אם משתמשים בעלי תרד טרי אז שוטפים אותם ושמים על מחבת יבשה. מדליקים אש בינונית ומאדים את העלים תוך ערבוב עד אשר הם מאבדים את ניפחם ונראים “סמרטוטיים”.



- מעבירים את עלי התרד לצלחת או קערה.

- קוצצים דק את הבצל הירוק.

- חותכים את הגבינה לקוביות של 1 סנטימטר בערך. משאירים כמה פרוסות דקות של גבינה לקישוט
- מוסיפים את קוביות החלה, התרד, הבצל הירוק וקוביות הגבינה לקערת הרוטב ומערבבים הכל.

- מעבירים את תכולת הקערה לתבנית מלבנית. אפשר גם להשתמש בתבנית עגולה בקוטר של 25-30 סנטימטר.

- מקשטים את הברד פודינג בפרוסות של גבינה שהשארנו.

- אופים את הברד פודינג בתנור החם (180 מעלות) כ-35 עד 50 דקות לקבלת צבע יפה על פני המאפה.
- זהו, המאפה מוכן, מגישים אותו חם לשולחן. שלא תתפלאו כמה מהר זה יגמר!




המתכון בקצרה: ברד פודינג מלוח של תרד, גבינת עיזים ובצל ירוק
רשימת החומרים:
- חלה שלמה – אפשר אפילו שתהיה יבשה
- חצי קילו תרד טרי או קפוא
- 4 כפות שמן זית
- גליל של גבינת עיזים (180 גרם)
- 3-4 גבעולי בצל ירוק
- 4 ביצים
- מיכל של 250 גרם שמנת מתוקה
- 240 גרם או כוס חלב
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל לבן (אפשר גם שחור)
- 4 שיני שום
- 2 כפות קמח
הוראות ההכנה:
- מתחילים בהכנת הרוטב למאפה:
- קולפים וכותשים את שיני השום.
- בקערה שמים את הביצים, השמנת המתוקה, החלב, המלח, הפלפל, השום והמלח.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה וללא גושים. עדיף לעשות זאת בעזרת מטרפה.
- מסירים את קצוות החלה (הנשיקות) ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 2 סנטימטר בערך.
- מסירים את הקשה של כל פרוסת חלה.
- חותכים את פרוסות החלה לקוביות של 2 סנטימטר בערך.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את פרוסות החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושופכים עליהן את שמן הזית.
- בעזרת הידיים מערבבים את קוביות החלה עם שמן הזית כך שקוביות החלה יספגו את השמן בצורה אחידה עד כמה שניתן.
- אופים את קוביות החלה בתנור החם (180 מעלות) כ-15-20 דקות עד שיקבלו השחמה חלקית.
- משאירים את התנור דלוק כי תיכף נאפה בו את המאפה כולו.
- מניחים לקוביות החלה להתקרר.
- אם משתמשים בעלי תרד טרי אז שוטפים אותם ושמים על מחבת יבשה. מדליקים אש בינונית ומאדים את העלים תוך ערבוב עד אשר הם מאבדים את ניפחם ונראים “סמרטוטיים”.
- מעבירים את עלי התרד לצלחת או קערה.
- קוצצים דק את הבצל הירוק.
- חותכים את הגבינה לקוביות של 1 סנטימטר בערך. משאירים כמה פרוסות דקות של גבינה לקישוט
- מוסיפים את קוביות החלה, התרד, הבצל הירוק וקוביות הגבינה לקערת הרוטב ומערבבים הכל.
- מעבירים את תכולת הקערה לתבנית מלבנית. אפשר גם להשתמש בתבנית עגולה בקוטר של 25-30 סנטימטר.
- מקשטים את הברד פודינג בפרוסות של גבינה שהשארנו.
- אופים את הברד פודינג בתנור החם (180 מעלות) כ-35 עד 50 דקות לקבלת צבע יפה על פני המאפה.
- זהו, המאפה מוכן, מגישים אותו חם לשולחן. שלא תתפלאו כמה מהר זה יגמר!
אהבתם את הברד פודינג המלוח? אולי תרצו תפוח אדמה אפוי ליד או גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!