קובה סינייה בהגשה מודרנית

אני מאוד אוהב אוכל מהאיזור שלנו. כלומר מהים התיכון ומהמזרח התיכון. זה מתחיל באוכל הערבי שיש לנו בארץ, ממשיך באוכל טורקי, יווני, לבנוני ועוד.

האהבה הזו שלי לוקחת אותי לבדוק בכל פעם משהו אחר, סוג של תבשיל, טכניקה מעניינת, חומרי גלם.

באחד הימים נתקלתי במתכון של קובה סינייה והבנתי שזה משהו שאני חייב להכין.

אז מה זה בעצם קובה סינייה? לא, זו לא הסינייה שאנחנו מכירים שמורכבת (בדרך כלל) בשר אפוי ומעליו טחינה. סינייה זה כלי בישול עגול שבתוכו עושים את הסינייה המוכרת וזה גם הכלי שבו מכינים קובה סינייה. השם בעצם מרמז שזה קובה שבמקום לעשות אותו כמו קציצות אישיות מכינים אותו בתבנית עגולה.

זהו בעצם מתכון פשוט מאוד. מכינים מלית של בשר מתובלת טוב טוב, מכינים בצק שעשוי מבורגול, מסדרים הכל בתבנית ואופים.

אני בחרתי לעשות את הקובה סינייה שלי בתבניות עגולות אישיות שנותנות למאפה הזה מראה עכשווי.

אז מה דרוש לנו בשביל ההפקה הזו:

למלית הבשר:

  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים
  • 500 גרם בשר בקר או בשר בקר מעורבב עם טלה טחון
  • 50 גרם צנוברים
  • כפית תבלין בהרט או ראס-אל-חנות
  • כפית מלח
  • שלושת רבעי כפית פלפל שחור גרוס

לבצק הבורגול:

  • אחת וחצי כוסות בורגול דק
  • אחת ורבע כוסות מים
  • חצי בצל בינוני
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית לשימון התבניות
  • שקדים קלופים לקישוט (לא חובה אבל מוסיף יופי)
רשימת החומרים: בשר טחון, שמן זית, בצל, צנוברים, בהרט, מלח, פלפל ובורגול

שנתחיל?שעה של עבודה והמאפה המדהים הזה מוכן!

  • מתחילים בהכנת מלית הבשר:
  • קולפים שני בצלים וקוצצים אותם בינוני.
הבצלים קצוצים…
  • שמים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים או את הבצל הקצוץ על אש בינונית להזהבה קלה. זה אמור לקחת כמה דקות.
מתחילים לטגן את הבצל…
להזהבה קלה…
  • כאשר הבצל הזהיב לנו מעט מוסיפים את הבשר וכל התבלינים.
מוסיפים את הבשר והתבלינים…
  • בעזרת כף עץ מתחילים לפורר את הבשר תוך כדי הטיגון.
מתחילים לפורר את הבשר…
ממשיכים…
  • כאשר הבשר מפורר ואיבד את צבעו האדום מוסיפים למחבת את הצנוברים, מערבבים הכל ומכבים את האש.
הבשר מפורר ואיבד את צבעו האדום…
מוסיפים את הצנוברים ומכבים את האש…
ומערבבים הכל…
  • נותנים למלית הבשר לנוח ועוברים להכנת בצק הבורגול:
  • קולפים את הבצל וחותכים את חציו לקוביות גדולות.
  • בקערת מעבד המזון שמים את קוביות הבצל, הבורגול, המלח והמים ומשהים אותם כך 15 דקות.
הבורגול, הבצל, המלח והמים בקערת מעבד המזון…משהים אותם כך שהבורגול יספח אליו את המים…
  • לאחר כ-15 דקות מעבדים את מרכיבי הבצק. מדי פעם אוספים את מה שנדבק לדפנות מיכל מעבד המזון וממשיכים. סך כל העיבוד של הבצק במעבד המזין אמור לקחת כ-5 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות.
מפעילים את מעבד המזון לאחר 15 דקות שבהן הבורגול ספח את המים…
מדי פעם אוספים את מה שנדבק לדפנות…
ומקבלים גוש של בצק שממש נפרד מדפנות הקערה…
  • משמנים כ-6-8 תבניות עגולות אישיות במעט שמן זית. אני השתמשתי בתבניות קרמיקה עגולות בקוטר 10 סנטימטר ובגובה 4.5 סנטימטר. אפשר לבחור תבניות בקוטר שונה. אפשר שהמאפה יהיה נמוך יותר ואז יספיק ליותר תבניות או שהמאפה יהיה גובה יותר ואז יספיק לנו לפחות תבניות.
6 תבניות כבר מוכנות…
משמנים את תחתית התבניות במעט שמן זית…
  • בכדי שנחלק את הבצק באופן שווה מכינים כדורי בצק כפול מכמות התבניות שיש לנו. כלומר אם בחרנו להכין את המאפה ב-6 תבניות אז נכין 12 כדורי בצק.
12 כדורי בצק כבר מוכנים לנו…
  • מניחים כדור בצק אחד בתחתית כל תבנית ומשטחים עם האצבעות כך שהבצק יגיע לשוליים.
משטחים כדור בצק…
מניחים את כדור הבצק בתבנית המשומנת ומביאים אותו לשוליים עם האצבעות…
תחתית הבצק מוכנה…
  • מפזרים את מלית הבשר באופן שווה בין התבניות ומשטחים אותה בעזרת האצבעות.
מלית הבשר מפוזרת שווה בין התבניות…
משטחים את המלית בעזרת האצבעות…
  • משטחים את כדורי הבצק הנותרים, שמים אותם על המלית ובעדינות מביאים את הבצק לשוליים עם האצבעות.
משטחים כדור בצק…
מביאים אותו בעדינות לשוליים עם האצבעות…
המאפים כמעט מוכנים לתנור…נשאר רק לקשט…
  • בעזרת מרית או סכין מסמנים X על כל מאפה כפי שאפשר לראות בתמונות
מסמנים X על כל מאפה…
הנה כך…
  • על כל רבע מאפה שמים שקד קלוף (לא חובה אבל מוסיף יופי למנה).
כל רבע מאפה מקושט בשקד קלוף…
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מזלפים מעט שמן זית על פני המאפה ואופים בתנור החם במשך 30-40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
  • זהו, המאפה מוכן! לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה וטעים!
כל אחד לוקח מנה אישית…
השקדים כל כך מוסיפים – לא לוותר!…
איזה יופי…
הביס של הבשר עם הבורגול האפוי הוא משגע!…
יאמייי…

המתכון בקצרה: קובה סינייה בהגשה מודרנית

רשימת החומרים:

למלית הבשר:

  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים
  • 500 גרם בשר בקר או בשר בקר מעורבב עם טלה טחון
  • 50 גרם צנוברים
  • כפית תבלין בהרט או ראס-אל-חנות
  • כפית מלח
  • שלושת רבעי כפית פלפל שחור גרוס

לבצק הבורגול:

  • אחת וחצי כוסות בורגול דק
  • אחת ורבע כוסות מים
  • חצי בצל בינוני
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית לשימון התבניות
  • שקדים קלופים לקישוט (לא חובה אבל מוסיף יופי)

הוראות ההכנה:

  • מתחילים בהכנת מלית הבשר:
  • קולפים שני בצלים וקוצצים אותם בינוני.
  • שמים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים או את הבצל הקצוץ על אש בינונית להזהבה קלה. זה אמור לקחת כמה דקות.
  • כאשר הבצל הזהיב לנו מעט מוסיפים את הבשר וכל התבלינים.
  • בעזרת כף עץ מתחילים לפורר את הבשר תוך כדי הטיגון.
  • כאשר הבשר מפורר ואיבד את צבעו האדום מוסיפים למחבת את הצנוברים, מערבבים הכל ומכבים את האש.
  • נותנים למלית הבשר לנוח ועוברים להכנת בצק הבורגול:
  • קולפים את הבצל וחותכים את חציו לקוביות גדולות.
  • בקערת מעבד המזון שמים את קוביות הבצל, הבורגול, המלח והמים ומשהים אותם כך 15 דקות.
  • לאחר כ-15 דקות מעבדים את מרכיבי הבצק. מדי פעם אוספים את מה שנדבק לדפנות מיכל מעבד המזון וממשיכים. סך כל העיבוד של הבצק במעבד המזין אמור לקחת כ-5 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות.
  • משמנים כ-6-8 תבניות עגולות אישיות במעט שמן זית. אני השתמשתי בתבניות קרמיקה עגולות בקוטר 10 סנטימטר ובגובה 4.5 סנטימטר. אפשר לבחור תבניות בקוטר שונה. אפשר שהמאפה יהיה נמוך יותר ואז יספיק ליותר תבניות או שהמאפה יהיה גובה יותר ואז יספיק לנו לפחות תבניות.
  • בכדי שנחלק את הבצק באופן שווה מכינים כדורי בצק כפול מכמות התבניות שיש לנו. כלומר אם בחרנו להכין את המאפה ב-6 תבניות אז נכין 12 כדורי בצק.
  • מניחים כדור בצק אחד בתחתית כל תבנית ומשטחים עם האצבעות כך שהבצק יגיע לשוליים.
  • מפזרים את מלית הבשר באופן שווה בין התבניות ומשטחים אותה בעזרת האצבעות.
  • משטחים את כדורי הבצק הנותרים, שמים אותם על המלית ובעדינות מביאים את הבצק לשוליים עם האצבעות.
  • בעזרת מרית או סכין מסמנים X על כל מאפה כפי שאפשר לראות בתמונות
  • על כל רבע מאפה שמים שקד קלוף (לא חובה אבל מוסיף יופי למנה).
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מזלפים מעט שמן זית על פני המאפה ואופים בתנור החם במשך 30-40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
  • זהו, המאפה מוכן! לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה וטעים!

אהבתם את המאפה? אולי תרצו סיגרים של כבד עוף ליד או הום-פרייז?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.