
פסח זה חג שהאוכל בו תמיד היה ונשאר מעט “מוזר” עבורי…לא ממש אוהב מצות – אוכל אולי מצה אחת סך הכל לאורך כל החג וזהו. משתדל להתנזר ממאכלים עם קמח מצה וקמח תפוחי אדמה כי אני לא ממש אוהב אותם.
ובכל זאת חייב לציין את החרוסת – במשפחתי נהוג להכין חרוסת מהממת בערב החג (ולנשנש אותה ככה עם כפית גם יום או יומיים לאחר מכן). החרוסת שלנו היא פירותית וטעימה מאוד. לפני המון שנים נהגה אימי להכין אותה. אני זוכר שלפני ערב החג הייתה נותנת לנו הילדים צלוחית עם מעט מהחרוסת – סוג של טעימה ממה שיהיה בערב הסדר. אני אהבתי את החרוסת הזו מאוד.
שנים לאחר מכן החלה אישתי זיכרה לברכה להכין את אותה החרוסת והתמוגגתי על הטעם שלה.לאחר שאישתי נפטרה התחלתי אני להכין את החרוסת מאותו המתכון בדיוק. זוהי חרוסת ממש קלה להכנה וטעימה ביותר.
אני מציע כאן שלוש צורות הגשה שונות לחרוסת למי שמחפשים גיוון בשולחן החג. זה יפה להישען על המסורת ובכל זאת לחדש בהגשת המנה כך שהאורחים שלנו לא ישתעממו.
בא לכם להכין כזו חרוסת? הנה רשימת המצרכים:
- 3 תפוחי גרני סמיט
- 2 בננות בשלות
- רבע כוס של אגוזי מלך
- כפית דבש
- שלושת רבעי חבילת וואקום של מחית תמרים
- לימון
- כפית יפה של קינמון
- 2 כפות יין אדום או לבן – עדיף יין מתוק אבל כל יין יהיה טוב

שנתחיל? 10 דקות עבודה והחרוסת מוכנה.
- קולפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפיה גסה (ללא “לב” התפוחים שמכיל את הגרעינים כמובן).


- קולפים את הבננות ומגרדים אותם על אותה הפומפיה.

- קוצצים את האגוזים לפירורים בינוניים במעבד מזון.


- בקערה שיכולה להכיל את כל חומרי המתכון שמים את התפוחים והבננות המגורדות, את האגוזים הקצוצים, כפית דבש, שלושת רבעי חבילת תמרים, כפית יפה של קינמון ושתי כפות יין.
- שוטפים את הלימון, מייבשים אותו ומגרדים את קליפתו לתוך הקערה עם יתר החומרים.


- בעזרת הידיים מערבבים היטב את כל החומרים אשר בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.


- החרוסת מוכנה. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר פשוט לשים אותה בצלחת הגשה יפה. אם רוצים אפשר לשדרג את המנה אפילו יותר עם הגשה מתוחכמת כפי שאני מציע פה.
- אפשר להגיש את החרוסת בתוך תמרים: לוקחים תמרים גדולים ועסיסיים, עושים בהם חתך לאורך ומוציאים את הגלעין. שמים כפית יפה של חרוסת במקום הגלעין ומסיימים באגוז פקאן שיכסה את הפתח.







- אפשר להגיש את החרוסת בצלחת שטוחה יפה: שמים שקית ניילון בתוך קערית ובתוכה שמים את החרוסת ומהדקים (שקית הניילון נועדה לאפשר את הוצאת החרוסת בקלות).

- הופכים את הקערית על צלחת הגשה יפה, מרימים את הקערית ומסירים את השקית.

- מקשטים את שולי הצלחת באגוזי מלך או פקאן קצוצים ואת החרוסת בכמה אגוזי פקאן שלמים ויפים.


- אפשר להגיש את החרוסת ככדור בתוך עלי חסה קטנים ורעננים: פשוט עושים כדורים מהחרוסת ושמים בתוך עלי החסה. מעל כל כדור חרוסת אפשר לשים אגוז פקאן לקישוט.



והמתכון בקצרה: חרוסת פירותית וטעימה לכבוד הפסח
רשימת החומרים:
- 3 תפוחי גרני סמיט
- 2 בננות בשלות
- רבע כוס של אגוזי מלך
- כפית דבש
- שלושת רבעי חבילת וואקום של מחית תמרים
- לימון
- כפית יפה של קינמון
- 2 כפות יין אדום או לבן – עדיף יין מתוק אבל כל יין יהיה טוב
הוראות ההכנה:
- קולפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפיה גסה (ללא “לב” התפוחים שמכיל את הגרעינים כמובן).
- קולפים את הבננות ומגרדים אותם על אותה הפומפיה.
- קוצצים את האגוזים לפירורים בינוניים במעבד מזון.
- בקערה שיכולה להכיל את כל חומרי המתכון שמים את התפוחים והבננות המגורדות, את האגוזים הקצוצים, כפית דבש, שלושת רבעי חבילת תמרים, כפית יפה של קינמון ושתי כפות יין.שוטפים את הלימון, מייבשים אותו ומגרדים את קליפתו לתוך הקערה עם יתר החומרים.
- בעזרת הידיים מערבבים היטב את כל החומרים אשר בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
- החרוסת מוכנה. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר פשוט לשים אותה בצלחת הגשה יפה. אם רוצים אפשר לשדרג את המנה אפילו יותר עם הגשה מתוחכמת כפי שאני מציע פה.
- אפשר להגיש את החרוסת בתוך תמרים: לוקחים תמרים גדולים ועסיסיים, עושים בהם חתך לאורך ומוציאים את הגלעין. שמים כפית יפה של חרוסת במקום הגלעין ומסיימים באגוז פקאן שיכסה את הפתח.
- אפשר להגיש את החרוסת בצלחת שטוחה יפה: שמים שקית ניילון בתוך קערית ובתוכה שמים את החרוסת ומהדקים (שקית הניילון נועדה לאפשר את הוצאת החרוסת בקלות).
- הופכים את הקערית על צלחת הגשה יפה, מרימים את הקערית ומסירים את השקית.
- מקשטים את שולי הצלחת באגוזי מלך או פקאן קצוצים ואת החרוסת בכמה אגוזי פקאן שלמים ויפים.
- אפשר להגיש את החרוסת ככדור בתוך עלי חסה קטנים ורעננים: פשוט עושים כדורים מהחרוסת ושמים בתוך עלי החסה. מעל כל כדור חרוסת אפשר לשים אגוז פקאן לקישוט.
אהבתם את החרוסת? אולי תרצו קרפצ’יו סלק וענני חזרת ליד או אפילו גזר אפוי בתבלינים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!