סלט של תפוחי אדמה בפסטו

אין על פסטו. רוטב שהוא המצאה גאונית של המטבח האיטלקי. טוב על פסטה, טוב על פרוסת לחם, טוב בטוסט ועוד המון שימושים.

בדרך כלל אני מכין כמות גדולה של פסטו ומקפיא – כבר פרסמתי איך אני עושה את זה כאן.

הפעם אני לוקח את הפסטו ללוות סלט של תפוחי אדמה. זהו אחד הסלטים האהובים על ילדי (כל סלט עם תפוחי אדמה אהוב עליהם ועלי… 🙂 ).

ת'כלס – זה סלט קל מאוד להכנה ותמיד חגיגי וטעים: מבשלים תפוחי אדמה ומצפים אותם בפסטו. אם יש לכם פסטו במקרר או במקפיא זה הכי מהיר שיכול להיות אבל אם אין לכם זו גם לא בעייה – אני אפרט פה את כל התהליך להכנת הסלט הזה.

אז מה דרוש לנו לסלט גדול של תפוחי אדמה בפסטו?

לסלט:

  • 1 קילוגרם של תפוחי אדמה קטנים (אם אין תפוחי אדמה קטנים אז אפשר תפוחי אדמה גדולים שאותם נחתוך לקוביות גדולות)
  • כף מלח לבישול תפוחי האדמה
  • 3 כפות ממרח פסטו

לממרח הפסטו:

  • צרור יפה של בזיליקום
  • 3 שיני שום
  • 50 גרם צנובר
  • חצי כפית מלח
  • 50 גרם פרמזן (אפשר לוותר)
  • רבע עד חצי כוס שמן זית
רשימת החומרים: תפוחי אדמה, בזיליקום, שיני שום, צנובר, מלח, פרמזן (לא חובה) ושמן זית

שנתחיל? סלט קל ובכל זאת טעים, חגיגי לכל אירוע ואהוב על כולם.

  • שמים את תפוחי האדמה בסיר שיכול להכיל אותם, ממלאים מים כך שיכסו את כל תפוחי האדמה וכף מלח.
תפוחי האדמה, המים והמלח בסיר…
  • מביאים את המים בסיר לרתיחה על אש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. זה אמור לקחת 10-30 דקות. בודקים שתפוחי האדמה מוכנים על ידי החדרת סכין. אם לא בטוחים שהם מוכנים אני ממליץ לקחת תפוח אדמה אחד ולטעום שהוא נגיס לטעמכם.
  • כאשר תפוחי האדמה מוכנים מעבירים אותם למסננת לייבוש.
תפוחי האדמה מתייבשים במסננת…
  • עוברים להכנת הפסטו:
  • שוטפים את הבזיליקום ומפרידים את העלים שלו מהגבעולים. משתמשים רק בעלים.
  • קולפים את שיני השום.
  • מגרדים בפומפיה גסה את הפרמזן.
עלי הבזיליקום, השום והפרמזן מוכנים…
  • מעבירים את שיני השום, הבזיליקום, הפרמזן, המלח והצנוברים למיכל מעבד מזון וקוצצים אותם למחית.
הבזיליקום, הפרמזן, המלח והצנוברים במיכל מעבד המזון…
קצצנו אותם למחית…
  • מתחילים להוסיף את שמן הזית תוך כדי פעולת מעבד המזון. מוסיפים כרבע עד חצי כוס של שמן זית. אמורה להתקבל משחה נוזלית אך לא נוזלית מדי.
אחרי הוספת שמן הזית המחית יותר "רטובה" ונוזלית…
  • הפסטו מוכן ותפוחי האדמה מבושלים – נותר רק להכין את הסלט:
  • חותכים כל תפוח אדמה לחצי ומעבירים לקערה.
חתכנו לחצי כל תפוח אדמה…
  • מוסיפים כ-3 כפות מהפסטו לקערת תפוחי האדמה.
הוספנו 3 כפפות פסטו לתפוחי האדמה…
  • מערבבים בעדינות את תפוחי האדמה והפסטו.
  • טועמים ומתקנים תיבול. אפשר גם להוסיף עוד פסטו אם רוצים – זה עניין של טעם.
מערבבים את תפוחי האדמה והפסטו…
  • זהו – סלט תפוחי האדמה בפסטו מוכן. מסדרים בצלחת יפה עם כמה עלי בזיליקום מעל ומגישים.
מגישים עם כמה עלי בזיליקום לקישוט…
אחד הסלטים הטעימים!…
איזה יופי…
טעיייםםם…

והמתכון בקצרה: סלט של תפוחי אדמה בפסטו

רשימת החומרים:

לסלט:

  • 1 קילוגרם של תפוחי אדמה קטנים (אם אין תפוחי אדמה קטנים אז אפשר תפוחי אדמה גדולים שאותם נחתוך לקוביות גדולות)
  • כף מלח לבישול תפוחי האדמה
  • 3 כפות ממרח פסטו

לממרח הפסטו:

  • צרור יפה של בזיליקום
  • 3 שיני שום
  • 50 גרם צנובר
  • חצי כפית מלח
  • 50 גרם פרמזן (אפשר לוותר)
  • רבע עד חצי כוס שמן זית

הוראות ההכנה:

  • שמים את תפוחי האדמה בסיר שיכול להכיל אותם, ממלאים מים כך שיכסו את כל תפוחי האדמה וכף מלח.
  • מביאים את המים בסיר לרתיחה על אש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. זה אמור לקחת 10-30 דקות. בודקים שתפוחי האדמה מוכנים על ידי החדרת סכין. אם לא בטוחים שהם מוכנים אני ממליץ לקחת תפוח אדמה אחד ולטעום שהוא נגיס לטעמכם.
  • כאשר תפוחי האדמה מוכנים מעבירים אותם למסננת לייבוש.
  • עוברים להכנת הפסטו:
  • שוטפים את הבזיליקום ומפרידים את העלים שלו מהגבעולים. משתמשים רק בעלים.
  • קולפים את שיני השום.
  • מגרדים בפומפיה גסה את הפרמזן.
  • מעבירים את שיני השום, הבזיליקום, הפרמזן, המלח והצנוברים למיכל מעבד מזון וקוצצים אותם למחית.
  • מתחילים להוסיף את שמן הזית תוך כדי פעולת מעבד המזון. מוסיפים כרבע עד חצי כוס של שמן זית. אמורה להתקבל משחה נוזלית אך לא נוזלית מדי.
  • הפסטו מוכן ותפוחי האדמה מבושלים – נותר רק להכין את הסלט:
  • חותכים כל תפוח אדמה לחצי ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים כ-3 כפות מהפסטו לקערת תפוחי האדמה.
  • מערבבים בעדינות את תפוחי האדמה והפסטו.
  • טועמים ומתקנים תיבול. אפשר גם להוסיף עוד פסטו אם רוצים – זה עניין של טעם.
  • זהו – סלט תפוחי האדמה בפסטו מוכן. מסדרים בצלחת יפה עם כמה עלי בזיליקום מעל ומגישים.

אהבתם את הסלט? אולי תרצו דג עם ירקות בתנור ליד או לחם חלב מהמם?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.