
אין על פסטו. רוטב שהוא המצאה גאונית של המטבח האיטלקי. טוב על פסטה, טוב על פרוסת לחם, טוב בטוסט ועוד המון שימושים.
בדרך כלל אני מכין כמות גדולה של פסטו ומקפיא – כבר פרסמתי איך אני עושה את זה כאן.
הפעם אני לוקח את הפסטו ללוות סלט של תפוחי אדמה. זהו אחד הסלטים האהובים על ילדי (כל סלט עם תפוחי אדמה אהוב עליהם ועלי… 🙂 ).
ת’כלס – זה סלט קל מאוד להכנה ותמיד חגיגי וטעים: מבשלים תפוחי אדמה ומצפים אותם בפסטו. אם יש לכם פסטו במקרר או במקפיא זה הכי מהיר שיכול להיות אבל אם אין לכם זו גם לא בעייה – אני אפרט פה את כל התהליך להכנת הסלט הזה.
אז מה דרוש לנו לסלט גדול של תפוחי אדמה בפסטו?
לסלט:
- 1 קילוגרם של תפוחי אדמה קטנים (אם אין תפוחי אדמה קטנים אז אפשר תפוחי אדמה גדולים שאותם נחתוך לקוביות גדולות)
- כף מלח לבישול תפוחי האדמה
- 3 כפות ממרח פסטו
לממרח הפסטו:
- צרור יפה של בזיליקום
- 3 שיני שום
- 50 גרם צנובר
- חצי כפית מלח
- 50 גרם פרמזן (אפשר לוותר)
- רבע עד חצי כוס שמן זית

שנתחיל? סלט קל ובכל זאת טעים, חגיגי לכל אירוע ואהוב על כולם.
- שמים את תפוחי האדמה בסיר שיכול להכיל אותם, ממלאים מים כך שיכסו את כל תפוחי האדמה וכף מלח.

- מביאים את המים בסיר לרתיחה על אש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. זה אמור לקחת 10-30 דקות. בודקים שתפוחי האדמה מוכנים על ידי החדרת סכין. אם לא בטוחים שהם מוכנים אני ממליץ לקחת תפוח אדמה אחד ולטעום שהוא נגיס לטעמכם.
- כאשר תפוחי האדמה מוכנים מעבירים אותם למסננת לייבוש.

- עוברים להכנת הפסטו:
- שוטפים את הבזיליקום ומפרידים את העלים שלו מהגבעולים. משתמשים רק בעלים.
- קולפים את שיני השום.
- מגרדים בפומפיה גסה את הפרמזן.

- מעבירים את שיני השום, הבזיליקום, הפרמזן, המלח והצנוברים למיכל מעבד מזון וקוצצים אותם למחית.


- מתחילים להוסיף את שמן הזית תוך כדי פעולת מעבד המזון. מוסיפים כרבע עד חצי כוס של שמן זית. אמורה להתקבל משחה נוזלית אך לא נוזלית מדי.

- הפסטו מוכן ותפוחי האדמה מבושלים – נותר רק להכין את הסלט:
- חותכים כל תפוח אדמה לחצי ומעבירים לקערה.

- מוסיפים כ-3 כפות מהפסטו לקערת תפוחי האדמה.

- מערבבים בעדינות את תפוחי האדמה והפסטו.
- טועמים ומתקנים תיבול. אפשר גם להוסיף עוד פסטו אם רוצים – זה עניין של טעם.

- זהו – סלט תפוחי האדמה בפסטו מוכן. מסדרים בצלחת יפה עם כמה עלי בזיליקום מעל ומגישים.




והמתכון בקצרה: סלט של תפוחי אדמה בפסטו
רשימת החומרים:
לסלט:
- 1 קילוגרם של תפוחי אדמה קטנים (אם אין תפוחי אדמה קטנים אז אפשר תפוחי אדמה גדולים שאותם נחתוך לקוביות גדולות)
- כף מלח לבישול תפוחי האדמה
- 3 כפות ממרח פסטו
לממרח הפסטו:
- צרור יפה של בזיליקום
- 3 שיני שום
- 50 גרם צנובר
- חצי כפית מלח
- 50 גרם פרמזן (אפשר לוותר)
- רבע עד חצי כוס שמן זית
הוראות ההכנה:
- שמים את תפוחי האדמה בסיר שיכול להכיל אותם, ממלאים מים כך שיכסו את כל תפוחי האדמה וכף מלח.
- מביאים את המים בסיר לרתיחה על אש בינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. זה אמור לקחת 10-30 דקות. בודקים שתפוחי האדמה מוכנים על ידי החדרת סכין. אם לא בטוחים שהם מוכנים אני ממליץ לקחת תפוח אדמה אחד ולטעום שהוא נגיס לטעמכם.
- כאשר תפוחי האדמה מוכנים מעבירים אותם למסננת לייבוש.
- עוברים להכנת הפסטו:
- שוטפים את הבזיליקום ומפרידים את העלים שלו מהגבעולים. משתמשים רק בעלים.
- קולפים את שיני השום.
- מגרדים בפומפיה גסה את הפרמזן.
- מעבירים את שיני השום, הבזיליקום, הפרמזן, המלח והצנוברים למיכל מעבד מזון וקוצצים אותם למחית.
- מתחילים להוסיף את שמן הזית תוך כדי פעולת מעבד המזון. מוסיפים כרבע עד חצי כוס של שמן זית. אמורה להתקבל משחה נוזלית אך לא נוזלית מדי.
- הפסטו מוכן ותפוחי האדמה מבושלים – נותר רק להכין את הסלט:
- חותכים כל תפוח אדמה לחצי ומעבירים לקערה.
- מוסיפים כ-3 כפות מהפסטו לקערת תפוחי האדמה.
- מערבבים בעדינות את תפוחי האדמה והפסטו.
- טועמים ומתקנים תיבול. אפשר גם להוסיף עוד פסטו אם רוצים – זה עניין של טעם.
- זהו – סלט תפוחי האדמה בפסטו מוכן. מסדרים בצלחת יפה עם כמה עלי בזיליקום מעל ומגישים.
אהבתם את הסלט? אולי תרצו דג עם ירקות בתנור ליד או לחם חלב מהמם?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!