
אין כמו תבשילים של בית. סירים כאלו שעומדים על כירת הגז וכל אחד בזמנו ניגש אליהם ולוקח מנה.
לא צריך להרחיק לכת ולהסתבך – יש המון מתכונים של סירים של אוכל ביתי. אחד מאלה הוא סיר הקציצות הזה. אם נדייק אז לאחר הבישול בסיר אופים עוד קצת את הקציצות בתנור אבל העיקרון נשאר דומה.
סיר הקציצות הזה מלווה אותי כ-40 שנה לפחות. אני זוכר שגם אימי הייתה מכינה אותו לארוחת צהריים כשהייתי ילד קטן.
הייתי מתיישב לשולחן האוכל ומקבל מנת אורז לבן עם כמה קציצות יפות ורוטב מעל. הריח שהיה יוצא מצלחת הקציצות הזו היה משגע. הייתי עוצם לרגע את עיני ומתענג עליו ורק אחר כך לוקח כף עם קציצה ואורז ומתענג על הטעם. אוח, איזה טעם!
הקציצות האלו עמוסות בתבלינים וזה מה שעושה אותן כל כך טובות. שום, כמון ופפריקה – מה כבר יכול להיות רע בזה? ונוסף לכל הן קלות ביותר להכנה.
אז מה דרוש לנו בשביל סיר יפה של קציצות של בית?
לקציצות:
- חצי קילוגרם בשר בקר טחון
- 2 שיני שום
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף בפפריקה מתוקה)
- כף כמון
- כף רסק עגבניות
- 1 ביצה גדולה
- 5 כפות שמן קנולה
- 5 כפות פירורי לחם
לרוטב:
- רבע כוס שמן קנולה
- 100 גרם רסק עגבניות פחות הכף שלקחנו ממנו לקציצות
- 3 שיני שום
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף בפפריקה מתוקה)
- כפית כמון

שנתחיל? לא תאמינו כמה קל להכין וכמה טעים זה הולך להיות!
- מתחילים בהכנת הקציצות:
- קולפים וכותשים את שתי שיני השום
- בקערה שיכולה להכיל את כל חומרי הקציצות שמים את הבשר הטחון, שיני השום הכתושות, כפית מלח, חצי כפית פלפל, כפית פפריקה מתוקה , חצי כפית פפריקה חריפה (או מתוקה אם לא אוהבים טיפה חריפות), כף כמון, כף רסק עגבניות, ביצה, 5 כפות שמן קנולה וחמש כפות פירורי לחם.

- מערבבים את כל החומרים עד שמקבלים תערובת אחידה. לא ממשיכים לערבב מעבר לכך כי זה יהפוך את הקציצות לקשות.

- בשלב זה אפשר לקחת קצת מהתערובת, לעצב קציצה ולטגן בשביל לבדוק שהתיבול לטעמינו ולתקן אותו במידת הצורך.
- יוצרים בעזרת הידיים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים על מגש או צלחת. אפשר לטבול את הידיים במים לקבלת קציצות חלקות ויפות.


- הקציצות מוכנות להכנס לרוטב – עוברים להכנת הרוטב:
- קולפים וכותשים את שלושת שיני שום.
- בסיר בינוני מחממים כרבע כוס שמן קנולה על אש בינונית.
- כאשר השמן חם מכניסים לתוכו את רסק העגבניות, שלושת שיני השום הכתושות, כפית מלח, חצי כפיית פלפל, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (או מתוקה) וכפית כמון.

- מערבבים טוב את כל החומרים ונזהרים שהשום לא ישרף כי זה יהפוך אותו מר. אמור להתקבל ריח טוב של טיגון שום.


- לאחר כחצי דקה עד דקה של ערבוב מוסיפים 3 כוסות מים.
- מביאים את הרוטב לרתיחה.


- מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומתחילים להכניס את הקציצות לרוטב.

- מביאים שוב את הרוטב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
- הקציצות מוכנות ואפשר לאכול אותן כך אבל אני נותן להן אפייה בתנור שמעצימה את הטעמים:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מעבירים את הקציצות והרוטב לתבנית שטוחה שיכולה להכנס לתנור.
- אופים את הקציצות בתנור החם כ-15-20 דקות עד שישחימו מלמעלה ועדיין ישאר רוטב.
- זהו, הקציצות מוכנות. אני ממליץ להגיש אותן על אורז לבן או עם פירה – זו מנה של אוכל מנחם של בית.





והמתכון בקצרה: קציצות מהממות של בית
רשימת החומרים:
לקציצות:
- חצי קילוגרם בשר בקר טחון
- 2 שיני שום
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף בפפריקה מתוקה)
- כף כמון
- כף רסק עגבניות
- 1 ביצה גדולה
- 5 כפות שמן קנולה
- 5 כפות פירורי לחם
לרוטב:
- רבע כוס שמן קנולה
- 100 גרם רסק עגבניות פחות הכף שלקחנו ממנו לקציצות
- 3 שיני שום
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר להחליף בפפריקה מתוקה)
- כפית כמון
הוראות ההכנה:
- מתחילים בהכנת הקציצות:
- קולפים וכותשים את שתי שיני השום
- בקערה שיכולה להכיל את כל חומרי הקציצות שמים את הבשר הטחון, שיני השום הכתושות, כפית מלח, חצי כפית פלפל, כפית פפריקה מתוקה , חצי כפית פפריקה חריפה (או מתוקה אם לא אוהבים טיפה חריפות), כף כמון, כף רסק עגבניות, ביצה, 5 כפות שמן קנולה וחמש כפות פירורי לחם.
- מערבבים את כל החומרים עד שמקבלים תערובת אחידה. לא ממשיכים לערבב מעבר לכך כי זה יהפוך את הקציצות לקשות.
- בשלב זה אפשר לקחת קצת מהתערובת, לעצב קציצה ולטגן בשביל לבדוק שהתיבול לטעמינו ולתקן אותו במידת הצורך.
- יוצרים בעזרת הידיים כדורים מתערובת הקציצות ומניחים על מגש או צלחת. אפשר לטבול את הידיים במים לקבלת קציצות חלקות ויפות.
- הקציצות מוכנות להכנס לרוטב – עוברים להכנת הרוטב:
- קולפים וכותשים את שלושת שיני שום.
- בסיר בינוני מחממים כרבע כוס שמן קנולה על אש בינונית.
- כאשר השמן חם מכניסים לתוכו את רסק העגבניות, שלושת שיני השום הכתושות, כפית מלח, חצי כפיית פלפל, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (או מתוקה) וכפית כמון.
- מערבבים טוב את כל החומרים ונזהרים שהשום לא ישרף כי זה יהפוך אותו מר. אמור להתקבל ריח טוב של טיגון שום.
- לאחר כחצי דקה עד דקה של ערבוב מוסיפים 3 כוסות מים.
- מביאים את הרוטב לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומתחילים להכניס את הקציצות לרוטב.
- מביאים שוב את הרוטב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
- הקציצות מוכנות ואפשר לאכול אותן כך אבל אני נותן להן אפייה בתנור שמעצימה את הטעמים:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מעבירים את הקציצות והרוטב לתבנית שטוחה שיכולה להכנס לתנור.
- אופים את הקציצות בתנור החם כ-15-20 דקות עד שישחימו מלמעלה ועדיין ישאר רוטב.
- זהו, הקציצות מוכנות. אני ממליץ להגיש אותן על אורז לבן או עם פירה – זו מנה של אוכל מנחם של בית.
אהבתם את הקציצות? אולי תרצו סלט שגם ילדים טורפים?
אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).
אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!