
אחד הדברים האהובים עלי בימי חמישי או שישי זה ללכת לשוק מחנה יהודה, לעצור אצל אחד מהמעדניות (אלו עם שלל הזיתים בחזית) ולבחור סלטים מוכנים מהמקרר שלהם. יש להם מין קטע כזה של כל סלט ב-10 שקל. לדעתי זה ממש שווה ונותן אופציה לטעום מבחר גדול של סלטים טעימים.
תמיד תמיד אני בוחר במקרה כזה חומוס, מטבוחה, כרוב סגול במיונז וסלט גזר מרוקאי. זה מרגיש לי הרכב מפנק של סלטים מהממים.
אני מגיע הביתה, פותח את כל הסלטים ומרכיב לי פרוסת לחם או חלה עם כל הטוב הזה – שווה!
אני אוהב סלטי גזר, יש בהם משהו ממש טוב. הגזר הוא סך הכל ירק מתקתק שאפשר לקחת אותו לכוונים שונים. כבר פרסמתי כאן בבלוג גזר אפוי בתבלינים אבל הפעם נתמקד בסלטים.
בחרתי שלושה סלטי גזר שהם שונים בתכלית אחד מהשני: סלט גזר חי ומתקתק, סלט גזר מרוקאי מבושל וסלט של גזר מטוגן ויוגורט בסיגנון טורקי.
את הסלטים אפשר להגיש יחדיו או בהזדמנויות שונות. שווה לנסות!
נתחיל מסלט הגזר החי:
רשימת החומרים:
- חצי קילוגרם גזר או 5 גזרים בינוניים
- לימון
- פלפל ירוק חריף
- 2 כפות סוכר (אפשר פחות)
- קורט מלח

ונעבור להכנה:
- שוטפים וקולפים את הגזרים.

- מגרדים את הגזרים בפומפיה גסה.

- שוטפים ופורסים דק את הפלפל החריף. אפשר להשתמש רק בחצי מהפלפל. אני ממליץ לא לוותר עליו כי הוא מהווה ניגוד לסוכר ומוסיף מאוד.

- שמים בקערה את הגזרים, הפלפל החריף, את המיץ מהלימון, הסוכר והמלח.

- מערבבים את מרכיבי הסלט היטב.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מכסים ומעבירים למקרר עד להגשה – מגישים את הסלט קר או בטמפרטורת החדר.

נעבור לסלט הגזר המרוקאי:
רשימת החומרים:
- חצי קילוגרם גזר או 5 גזרים בינוניים
- כף לימון כבוש
- 3 שיני שום (אפשר יותר או פחות)
- כפית כמון טחון
- לימון עסיסי או שניים פחות עסיסיים
- 3-4 כפות שמן זית
- פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- מלח לפי הטעם (בלימון הכבוש יש כבר מלח כך שאולי זה לא נחוץ)

ונעבור להכנה:
- שוטפים וקולפים את הגזרים.

- פורסים את הגזרים לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר בערך.


- מעבירים את הגזרים לסיר קטן או לקלחת וממלאים מים מעל הגובה שלהם.

- מביאים את הסיר עם הגזרים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 עד 15 דקות כך שהגזרים יתרככו אך לא יתחילו להתפורר. אם לא בטוחים אני ממליץ לשלוף פרוסת גזר מהמים, לנגוס בה ולראות אם זה רך מספיק לטעמכם.
- לאחר סיום הבישול מסננים את הגזרים לתוך מסננת ונותנים להם להגיר את שארית המים במשך מספר דקות.


- פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
- קולפים וכותשים את שיני השום.
- קוצצים את הלימון הכבוש (אם הוא לא מגיע כבר כתוש).
- מעבירים לקערה את שמן הזית, הלימון הכבוש, הכמון, הפלפל החריף והשום.

- סוחטים את הלימון לתוך הקערה.

- מוסיפים לקערה את הגזר.

- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בזהירות בכדי לא לשבור את הגזר.
- טועמים ומתקנים תיבול – יתכן ותוספת של מלח לא נחוצה כי הלימון הכבוש כבר מלוח.
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד להגשה – מגישים את הסלט קר או בטמפרטורת החדר.


נעבור לסלט הגזר בסיגנון טורקי:
רשימת החומרים:
- חצי קילוגרם גזר או 5 גזרים בינוניים
- 4-5 כפות של שמן זית
- מיכל קטן 150-200 גרם של יוגורט סמיך – עדיף בסיגנון יווני
- קורט מלח
- קורט סוכר
- קורט של נענע מיובשת

ונעבור להכנה:
- שוטפים וקולפים את הגזרים.

- פורסים את הגזרים לפרוסות של 4-5 מילימטר.


- שמים את השמן במחבת ומחממים אותו. מוסיפים את הגזר, הסוכר והמלח ומטגנים תוך ערבוב במשך 4-5 דקות. הגזר לא אמור לקבל יותר מדי צבע אלא להתרכך קצת ולקבל את טעמי הטיגון.


- מעבירים את הגזר המטוגן לנייר סופג.


- לאחר שהגזר התקרר מעבירים אותו לקערה.
- מוסיפים את היוגורט והנענע המיובשת ומערבבים.



- מכסים את סלט הגזר ומעבירים לקירור עד להגשה – גם את הסלט הזה מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
שלושת הסלטים מוכנים ומחכים בקירור. אפשר להשאיר אותם יום-יומיים במקרר ולהגיש בשעת הצורך.





והמתכונים בקצרה: שלושה סלטי גזר שווים!
נתחיל מסלט הגזר החי:
רשימת החומרים:
- חצי קילוגרם גזר או 5 גזרים בינוניים
- לימון
- פלפל ירוק חריף
- 2 כפות סוכר (אפשר פחות)
- קורט מלח
ונעבור להכנה:
- שוטפים וקולפים את הגזרים.
- מגרדים את הגזרים בפומפיה גסה.
- שוטפים ופורסים דק את הפלפל החריף. אפשר להשתמש רק בחצי מהפלפל. אני ממליץ לא לוותר עליו כי הוא מהווה ניגוד לסוכר ומוסיף מאוד.
- שמים בקערה את הגזרים, הפלפל החריף, את המיץ מהלימון, הסוכר והמלח.
- מערבבים את מרכיבי הסלט היטב.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מכסים ומעבירים למקרר עד להגשה – מגישים את הסלט קר או בטמפרטורת החדר.
נעבור לסלט הגזר המרוקאי:
רשימת החומרים:
- חצי קילוגרם גזר או 5 גזרים בינוניים
- כף לימון כבוש
- 3 שיני שום (אפשר יותר או פחות)
- כפית כמון טחון
- לימון עסיסי או שניים פחות עסיסיים
- 3-4 כפות שמן זית
- פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- מלח לפי הטעם (בלימון הכבוש יש כבר מלח כך שאולי זה לא נחוץ)
ונעבור להכנה:
- שוטפים וקולפים את הגזרים.
- פורסים את הגזרים לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר בערך.
- מעבירים את הגזרים לסיר קטן או לקלחת וממלאים מים מעל הגובה שלהם.
- מביאים את הסיר עם הגזרים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 עד 15 דקות כך שהגזרים יתרככו אך לא יתחילו להתפורר. אם לא בטוחים אני ממליץ לשלוף פרוסת גזר מהמים, לנגוס בה ולראות אם זה רך מספיק לטעמכם.
- לאחר סיום הבישול מסננים את הגזרים לתוך מסננת ונותנים להם להגיר את שארית המים במשך מספר דקות.
- פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות.
- קולפים וכותשים את שיני השום.
- קוצצים את הלימון הכבוש (אם הוא לא מגיע כבר כתוש).
- מעבירים לקערה את שמן הזית, הלימון הכבוש, הכמון, הפלפל החריף והשום.
- סוחטים את הלימון לתוך הקערה.
- מוסיפים לקערה את הגזר.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בזהירות בכדי לא לשבור את הגזר.
- טועמים ומתקנים תיבול – יתכן ותוספת של מלח לא נחוצה כי הלימון הכבוש כבר מלוח.
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד להגשה – מגישים את הסלט קר או בטמפרטורת החדר.
נעבור לסלט הגזר בסיגנון טורקי:
רשימת החומרים:
- חצי קילוגרם גזר או 5 גזרים בינוניים
- 4-5 כפות של שמן זית
- מיכל קטן 150-200 גרם של יוגורט סמיך – עדיף בסיגנון יווני
- קורט מלח
- קורט סוכר
- קורט של נענע מיובשת
ונעבור להכנה:
- שוטפים וקולפים את הגזרים.
- פורסים את הגזרים לפרוסות של 4-5 מילימטר.
- שמים את השמן במחבת ומחממים אותו. מוסיפים את הגזר, הסוכר והמלח ומטגנים תוך ערבוב במשך 4-5 דקות. הגזר לא אמור לקבל יותר מדי צבע אלא להתרכך קצת ולקבל את טעמי הטיגון.
- מעבירים את הגזר המטוגן לנייר סופג.
- לאחר שהגזר התקרר מעבירים אותו לקערה.
- מוסיפים את היוגורט והנענע המיובשת ומערבבים.
- מכסים את סלט הגזר ומעבירים לקירור עד להגשה – גם את הסלט הזה מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
שלושת הסלטים מוכנים ומחכים בקירור. אפשר להשאיר אותם יום-יומיים במקרר ולהגיש בשעת הצורך.
אולי מתחשק לכם משהו כמו ניוקי סולת או תפוח אדמה אפוי ליד?
אם יש לכם זמן והמוזה שורה עליכם במטבח אז אולי יעניין אתכם להכין פוגאס (סוג של לחם שטוח) ללוות את הארוחה.
ממליץ לנסות.
אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!
בתיאבון!
תודה! הסלטים מעולים!
תודה רבה נעמה! כייף לשמוע!
הי,
דבר ראשון, היה ממש כיף לקרוא את המתכונים, ברור ומסביר במיוחד התמונות (וביננו, מתכונים לומדים להכין בעיקר ממראה עינים.)
דבר שני, הכנתי את שני הסלטים ויצא מצוין וממש טעים.
תודה!
איזה כייף לשמוע צביה. מאוד שמח שהצליח לך! תודה על הפירגון!
מה אפשר במקום לימון כבוש בסלט
היי סימי, אפשר לוותר על הלימון הכבוש.
בהצלחה!
רצה להכין …תודה על התגובה המהירה
בהצלחה!
אחלה מתכונים, המון תודה!
אליסון
תודה רבה לך אליסון. כייף לשמוע שמצא חן בעינייך!!!
תודה על כל המתכונים הנפלאים והנהירים לכל אחד. אבל רציתי להעיר שלא כך מכינים את הסלט המרוקאי.
תודה רבה אתי!
את צודקת, בהחלט יש כמה צורות להכין את הסלט המרוקאי.
אשמח לדעת איך את מכינה.
לאחר ההרתחה והחיתוך של הגזר, מקפיצים/מבשלים בחומרי הרוטב הכולל שום, שמן, מיץ לימון, פלפל לבן, כמון, פפריקה, פלפלוני שאטה שלמים. ומבשלים עד לצמצום מיץ הלימון. בתום ההקפצה מפזרים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מעל.
נשמע מעולה. תודה לך אתי!