גזר אפוי בתבלינים

בילדותי לא ממש אהבתי ירקות. כלומר לא ממש שנאתי אותם אבל תמיד זה היה נראה לי משהו משעמם והפריט הכי פחות כייפי בארוחה.

הזכרון הטוב ביותר שלי מירקות היה יום שבת בבוקר עת שאבי היה מכין סלט קצוץ דק דק ומתבל אותו היטב. יחד עם בורקס וגבינות זה היה טעים כל כך. אלו היו טעמים של שבת, טעמים של ילדות עבורי…

מאוחר יותר בתור מבוגר לא התייחסתי כלל לירקות ואז בשלב כלשהו החלטתי לעשות דיאטה (אחת מיני רבות 🙂 ). הכרחתי את עצמי לאכול ירקות (והרבה) ופתאום טעמתי מלפפון והוא היה לי טעים, עגבניה – מרעננת, גזר – לא כל כך נורא, קולורבי – מקסים, שומר – אניסי ומהמם. התחלתי לשאול את עצמי איפה היו הירקות האלו ולמה לא אהבתי אותם עד עכשיו? פשוט פספוס רציני!

גם הילדים שלי לא ממש אוהבים ירקות. פחמימות הרבה יותר משמחות אותם. מבחינתם ירקות זה מלפפון, עגבניה, פלפל ובצל. כל היתר בדרך כלל לא יכנסו להם לסלט. וכך אני מוצא את עצמי מחפש דרכים לשלב ירקות בתזונה שלהם.

אז איך הופכים ירק לטעים אך בריא אני שואל את עצמי. והתשובה הפשוטה ביותר היא תבלינים.

במתכון כאן לקחתי גזר, חציתי אותו, ערבבתי עם תבלינים ואפיתי. קשה להאמין כמה גזר יכול להיות טעים וזה עם מעט מאוד שמן. פשוט בריא.

מעבר לכך שהמנה בריאה מדובר בהכנה פשוטה ביותר והניחוח שעולה ממנה הוא מהמם בזכות הקימל. למי שאין את התבלין הזה בבית אני ממליץ לקנות בתור התחלה אפילו כמות קטנה. נראה לי שלא תצטערו.

המתכון הזה יכול להוות תוספת לארוחה משפחתית, לאירוח או אפילו כחלק מצלחת אנטיפסטי. תרגישו חופשי להשתמש בו כרצונכם. כל כך קל, מהיר וטעים!

בא לכם לנסות להכין? אני ממליץ!

הכמות של המתכון יכולה לשמש תוספת לארוחה עבור 3-4 אנשים.

אז מה נחוץ לנו בשביל ההפקה הזו?

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 600 גרם גזרים אחידים בגודלם עד כמה שאפשר – עדיף לא גדולים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שלושת רבעי כפית מלח או קצת יותר לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור
  • שלושת רבעי כפית קימל טחון
  • להגשה: לימון חצוי
חומרים להכנת הגזר האפוי: גזרים, שמן זית, מלח, פלפל, קימל טחון, פפריקה מתוקה

שנעבור להכנה? זה ממש קל ומהיר!

  • נחמם תנור ל-200 מעלות.
  • נשטוף את הגזרים ונקלוף אותם.
הגזר קלוף. כתום בוהק!
  • נחצה את הגזרים לאורך. אפשר גם לחתוך בכל צורה אחרת אבל אני מוצא שזה הכי יפה כך.
הגזרים חצויים. אין צורך להסיר את הקצוות, זה יפה יותר כך…
  • ניקח קערה גדולה מספיק להכיל את הגזרים. נערבב בה את שמן הזית עם כל התבלינים.
השמן והתבלינים בקערה גדולה מספיק להכיל את הגזר
תערובת התבלינים והשמן מעורבבים. ריח מהמם בעיקר בזכות הקימל הטחון…
  • נכניס לקערה את הגזרים ונערבב היטב. נקפיד שהגזרים יהיו מצופים בתערובת התבלינים מכל הצדדים.
  • נפזר את הגזרים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה, בשכבה אחידה כאשר צידם החתוך פונה למטה.
הגזר מסודר בתבנית בשכבה אחידה על הצד החתוך. רגע לפני שהוא נכנס לתנור
  • נכניס את התבנית לתנור החם.
  • נאפה כ-20 עד 30 דקות. המטרה היא לקבל גזרים רכים עם צבע יפה (אך לא שרוף).
  • נבדוק האם הגזר רך על ידי החדרת מזלג. נוציא מהתנור כאשר מזלג ננעץ בקלות בקצהו העבה של הגזר.
  • אם הגעתם לשלב הזה אתם בטח מבינים על מה אני מדבר. הריח במטבח הורס!!!
הגזרים האפויים יוצאים מהתנור – הקצוות השחומים מרמזים שזה מוכן…
  • להגשה נצרף פלח לימון או שנסחט לימון ואז נגיש – ככה זה הכי טעים.
מגישים עם פלח לימון…

את המנה אפשר להגיש חמה או קרה. גם אחרי כמה שעות היא עדיין טעימה. וארומטית.

נראה ממש טוב מכל זווית…
סחטתי כבר לימון… תוספת נהדרת או מנה בפני עצמה…

אולי מתחשק לכם עוד תוספת כמו ניוקי סולת או תפוח אדמה אפוי ליד?

אם יש לכם זמן והמוזה שורה עליכם במטבח היום אז אני אולי יעניין אתכם להכין פוגאס (סוג של לחם שטוח) ללוות את הארוחה.

ממליץ לנסות.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.