לזניה במחבת

יש לי רגעים שבא לי לבשל מסובך כזה. לא אכפת לי שהכיור יהיה מלא כלים בסוף הבישול ולא אכפת לי שצריך המון חומרי גלם כאלה ואחרים וגם המון שלבי בישול. בדרך כלל גם התוצאה של מאמץ כזה משתלמת (אבל לא תמיד).

מנגד יש לי רגעים שאני רוצה להכין מהר מהר אוכל שיספק את ילדי ואותי. רוצים דוגמה? השעה 11:00 בבוקר ביום חופש ואין עדיין אוכל או אפילו קצה תכנון של מה נאכל לארוחת צהריים. אלו רגעים שצריך לפעול מהר ולהכין משהו טעים, מזין וטוב במהירות שיא.

בשביל רגעים כמו אלו אני מחפש כל מיני פתרונות בסיר אחד וזה בדיוק המתכון שאני מתכוון להראות פה.

אז מדובר על לזניה טעימה מאוד, מהירה להכנה בצורה שאין לתאר (תיכף אסביר כמובן שלב אחר שלב) ועל כל היתרונות האלו נוסף היתרון שכל הבישול נעשה במחבת אחת על הכיריים הביתיות.

כן, זו לזניה במחבת שלא מצריכה יותר מדי מרכיבים, לא מצריכה תנור, לא מצריכה יותר מדי הכנה והיא מוכנה משהו כמו 40-50 דקות מרגע שהחלטתם!

לזניה כזו מתאימה לארוחת צהריים, מתאימה לאירוח של ארוחת ערב, של ארוחה איטלקית או של מזנון אירוח. היא יפה מאוד וקשה לעמוד בפיתוי ולא לקחת חתיכה.

אז מה צריך בשביל להכין לזניה עגולה במחבת נון-סטיק (טפלון) בקוטר 28-32 סנטימטר?

  • חבילה של 500 גרם דפי לזניה
  • צרור של עלי בזיליקום
  • בקבוק של פסאטה (רטב עגבניות) כדוגמת Mutti. אני השתמשתי בבקבוק כזה עם טעמי בזיליקום אבל כל סוג יתאים כאן
  • חצי כוס מים לרוטב ועוד רבע כוס מים לבישול הסופי
  • 3 שיני שום
  • 100 גרם גבינת פרמזן או גרנה פדנה
  • 300 גרם מוצרלה מגורדת
  • 2 כדורי מוצרלה גדולים (לא חובה)
  • 5-6 כפות שמן זית
  • חצי כפית עד כפית מלח (לפי הטעם)
  • רבע כפית פלפל שחור
רשימת החומרים: דפי לזניה, עלי בזיליקום, בקבוק פסאטה (רוטב עגבניות), שום, פרמזן, מוצרלה מגורדת, כדורי מוצרלה ושמן זית…נוסף על כך מים, מלח ופלפל (לא בתמונה)

שנתחיל? כמו שאמרתי 40-50 דקות והלזניה מוכנה להגשה עם מינימום כלים בכיור!

  • קולפים ופורסים את שיני השום.
  • מגרדים את הפרמזן בפומפיה גסה.
  • במחבת נון-סטיק (טפלון למשל) בקוטר 28-32 שיש לו מכסה מחממים על אש בינונית כ-3-4 כפות של שמן זית במשך 20-30 שניות
  • מוסיפים את פרוסות השום, המלח והפלפל ומטגנים כדקה או שתיים נוספות. להזהר שפרוסות השום לא ישחימו לנו כי הן יהפכו למרירות.
השום מטוגן בשמן…
  • נוסיף את הפסאטה וחצי כוס מים ונבשל את כל הרוטב הזה כ-5 דקות בביעבוע עדין עד בינוני.
  • טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מעבירים את הרוטב לקערה בצד. באותה המחבת נשתמש להכנת הלזניה. אין צורך לנקות את המחבת.
הרוטב מבושל…
מעבירים אותו לקערה אחרת…עכשיו נשתמש באותה מחבת ללזניה…
הכל מוכן לשלב הבא…אין צורך לנקות את המחבת…
  • שופכים לתחתית המחבת כ-2 כפות שמן זית ועליו מסדרים שכבה של דפי לזניה. מסדרים עלים שלמים ועלים ששוברים בעזרת הידיים ליצירת שכבה אחידה פחות או יותר. אפשר לראות בתמונה איך סידרתי.
שכבה של עלי לזניה…
  • על עלי הלזניה מורחים בעזרת גב של כף כ-2-3 כפות של רוטב העגבניות שהכנו.
מורחים רוטב עגבניות…
מורחים בעזרת גב של כף…
הנה כך…
  • מפזרים מעט מהמוצרלה המגורדת על רוטב העגבניות.
מוצרלה מגורדת על רוטב העגבניות…
  • על המוצרלה מפזרים מעט מהפרמזן שגירדנו.
פרמזן על המוצרלה…
  • מפזרים עלי בזיליקום על הגבינות.
עלי בזיליקום על הגבינות…
  • סיימנו שכבה אחת של הלזניה. עכשיו מתחילים שכבה שניה באותה צורה: דפי לזניה, רוטב עגבניות, מוצרלה מגורדת, פרמזן ועלי בזיליקום. מדובר על 5-6 שכבות כך שרצוי לתכנן שישאר מהגבינות, עלי הבזיליקום ורוטב העגבניות לכל השכבות.
מתחילים שכבה שניה עם שכבת דפי לזניה…
  • ממשיכים כך שכבות שכבות עד שחבילת דפי הלזניה מסתיימת לה. את שכבת דפי הלזניה האחרונה נכסה ברוטב עגבניות וזהו. זו תהיה השכבה העליונה של הלזניה שלנו.
השכבה העליונה של הלזניה היא דפי הלזניה האחרונים ומעליהם שארית רוטב העגבניות…
  • מוסיפים כרבע כוס מים למחבת (מוסיפים מהצד בכדי לא להסיר את רוטב העגבניות שמכסה את דפי הלזניה העליונים).
  • מכסים את המחבת, מביאים את הרוטב לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים את הלזניה מכוסה כ-30 דקות.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות…
  • לאחר כ-30 דקות קצוות דפי הלזניה אמורים להתקפל קצת והדפים אמורים להיות רכים. אם הדפים לא רכים מבשלים עוד מספר דקות מכוסה אך לא מגביהים את האש. הגבהת האש תגרום לשכבת הלזניה שבתחתית להתקשות או להשרף.
לאחר כ-30 דקות קצוות דפי הלזניה מתקפלים והדפים רכים…
ממש כך…
  • אפשר להגיש את הלזניה כבר בשלב זה והיא טעימה מאוד אך אני מציע עוד שלב שמוסיף לניראות וגם לעושר של המנה: פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר ומפזרים אותם על הלזניה.
  • אפשר לבשל את הלזניה עוד מספר דקות מכוסה ואז פרוסות המוצרלה יתרככו להן או שאפשר להכניס את הלזניה לתנור בחום של 200 מעלות לכמה דקות להשחמה חלקית של פרוסות המוצרלה. כאמור – שלב זה אינו הכרחי.
  • זהו, הלזניה מוכנה. מגישים אותה בתוך המחבת. אפשר לפזר עלי בזיליקום למעלה ואפשר להגיש בלי שום דבר נוסף.
פרוסות מוצרלה על הלזניה…
פרוסות המוצרלה הושחמו בתנור והלזניה מוכנה…
הקצוות השרופים האלו…
אפשר גם לפזר כמה עלי בזיליקום מעל…
זהו…מגיש ככה בלי שום דבר ליד…
ככה…
חותך מהאמצע…
זה הולך להיות אליפות!…
מטורף!…
השכבות כל כך יפות…
וואי וואי…
מי רוצה ראשון?…
אפשר לגרד פרמזן מעל אבל לא חייבים…
כן…זה כזה…

והמתכון בקצרה: לזניה במחבת

  • קולפים ופורסים את שיני השום.
  • מגרדים את הפרמזן בפומפיה גסה.
  • במחבת נון-סטיק (טפלון למשל) בקוטר 28-32 שיש לו מכסה מחממים על אש בינונית כ-3-4 כפות של שמן זית במשך 20-30 שניות
  • מוסיפים את פרוסות השום, המלח והפלפל ומטגנים כדקה או שתיים נוספות. להזהר שפרוסות השום לא ישחימו לנו כי הן יהפכו למרירות.
  • נוסיף את הפסאטה וחצי כוס מים ונבשל את כל הרוטב הזה כ-5 דקות בביעבוע עדין עד בינוני.
  • טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מעבירים את הרוטב לקערה בצד. באותה המחבת נשתמש להכנת הלזניה. אין צורך לנקות את המחבת.
  • שופכים לתחתית המחבת כ-2 כפות שמן זית ועליו מסדרים שכבה של דפי לזניה. מסדרים עלים שלמים ועלים ששוברים בעזרת הידיים ליצירת שכבה אחידה פחות או יותר. אפשר לראות בתמונה איך סידרתי.
  • על עלי הלזניה מורחים בעזרת גב של כף כ-2-3 כפות של רוטב העגבניות שהכנו.
  • מפזרים מעט מהמוצרלה המגורדת על רוטב העגבניות.
  • על המוצרלה מפזרים מעט מהפרמזן שגירדנו.
  • מפזרים עלי בזיליקום על הגבינות.
  • סיימנו שכבה אחת של הלזניה. עכשיו מתחילים שכבה שניה באותה צורה: דפי לזניה, רוטב עגבניות, מוצרלה מגורדת, פרמזן ועלי בזיליקום. מדובר על 5-6 שכבות כך שרצוי לתכנן שישאר מהגבינות, עלי הבזיליקום ורוטב העגבניות לכל השכבות.
  • ממשיכים כך שכבות שכבות עד שחבילת דפי הלזניה מסתיימת לה. את שכבת דפי הלזניה האחרונה נכסה ברוטב עגבניות וזהו. זו תהיה השכבה העליונה של הלזניה שלנו.
  • מוסיפים כרבע כוס מים למחבת (מוסיפים מהצד בכדי לא להסיר את רוטב העגבניות שמכסה את דפי הלזניה העליונים).
  • מכסים את המחבת, מביאים את הרוטב לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים את הלזניה מכוסה כ-30 דקות.
  • לאחר כ-30 דקות קצוות דפי הלזניה אמורים להתקפל קצת והדפים אמורים להיות רכים. אם הדפים לא רכים מבשלים עוד מספר דקות מכוסה אך לא מגביהים את האש. הגבהת האש תגרום לשכבת הלזניה שבתחתית להתקשות או להשרף.
  • אפשר להגיש את הלזניה כבר בשלב זה והיא טעימה מאוד אך אני מציע עוד שלב שמוסיף לניראות וגם לעושר של המנה: פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר ומפזרים אותם על הלזניה.
  • אפשר לבשל את הלזניה עוד מספר דקות מכוסה ואז פרוסות המוצרלה יתרככו להן או שאפשר להכניס את הלזניה לתנור בחום של 200 מעלות לכמה דקות להשחמה חלקית של פרוסות המוצרלה. כאמור – שלב זה אינו הכרחי.
  • זהו, הלזניה מוכנה. מגישים אותה בתוך המחבת. אפשר לפזר עלי בזיליקום למעלה ואפשר להגיש בלי שום דבר נוסף.

אהבתם את הלזניה? אולי תרצו קרפצ'יו סלק וענני חזרת ליד או גזר אפוי בתבלינים?

אם אהבתם אשמח לדעת (גם אם לא).

אם הכנתם אשמח שתשתפו איתי את הרשמים שלכם ו/או תמונה.

אם אתם מוצאים שהמתכון הזה מעניין לכם אשמח אם תרשמו לעידכונים במייל. עושים את זה פה למטה או בצד, מקבלים מייל לכתובת הדואר שרשמתם ומאשרים אותו. זה יבטיח שתקבלו מתכונים חדשים שלי היישר אליכם!

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.